Am Cumparat Menu

Cea mai buna masca de protectie

Fiecare dintre noi cauta in aceasta perioada cea mai buna masca de protectie, date fiind conjuncturile in care diferite virusuri au afectat persoane din lumea intreaga.

Igiena personala alaturi de o alimentatie corecta ne tin departe de gripele sezoniere care, din cate putem observa, fac din ce in ce mai multe victime pe intreg mapamondul. Este vital sa ne protejam cand iesim in spatii publice, in special la locul de munca sau atunci cand optam pentru cumparaturi la supermarket.

Masca de protectie este un articol flexibil care se pozitioneaza peste gura si nas, asigurand o respiratie ideala si impiedicand inhalarea particulelor de praf, a bacteriilor si a altor virusuri din mediul inconjurator.

Cele mai bune masti de protectie si-au castigat renumele pe baza unor criterii importante pe care le indeplinesc:

 • Calitatea materialelor din care sunt concepute
 • Capacitatea de protectie
 • Nivelul de utilitate
 • Perioada optima de folosire
 • Gradul de comoditate

Am pregatit mai jos un top al celor mai bune masti de protectie:

Cea mai buna masca de protectie

Noul Coronavirus, cunoscut si sub numele de Covid-19 este un virus gripal ce face victime pe intreg mapamondul, starnind panica in fiecare dintre noi. Putem sa-l tinem insa la distanta, evitand contactul cu alte persoane si igienizandu-ne mai mult decat o facem in mod regulat. Spalatul des pe maini si dezinfectarea suprafetelor cel mai frecvent utilizate sunt doua dintre obligatiile noastre cele mai importante.

O a treia obligatie, la fel de imperativa ca celelalte, este de a purta o masca adecvata atunci cand mergem in spatii publice, precum supermarket-uri, serviciu sau chiar pe strada. Cea mai buna masca de protectie dispune de 4 straturi de filtrare si este conceputa strict pentru a combate acest virus, Covid-19. Blocheaza 95% din particulele de praf, acarieni si alergeni cu care putem intra in contact. Prezinta proprietatea de a fi purtata eficient timp de o saptamana, avantaj enorm in comparatie cu mastile chirurgicale clasice, care pot fi folosite doar o zi.

Mai mult de atat, poate fi intrebuintata cu succes si atunci cand serviciul nostru se desfasoara intr-un mediu toxic ce presupune existenta prafului, a rumegusului sau a substantelor chimice.

Masca trebuie atasata cu partea de jos pe barbie, peste gura si nas si cu partea metalica in sus. Se impinge delicat spre nas pana cand aceasta se fixeaza perfect. Curelele pentru urechi se aranjeaza in asa fel incat sa nu existe urme de disconfort la purtare

Avantaje

 • Foarte eficienta in ce priveste protectia fata de virusul Covid-19
 • Dotata cu 4 straturi de filtrare
 • Extrem de practica in spatiile publice, la magazine, la serviciu si chiar pe strada
 • Blocheaza 95% din particulele de praf, alergeni si acarieni
 • Poate fi purtata timp de o saptamana
 • Se muleaza perfect peste gura si nas

Dezavantaje

 • Nu exista decat pe culoarea alb

Concluzie

Este important de retinut ca achizitionarea unei astfel de masti este vitala, mai ales de catre persoanele care locuiesc in orase mari, supraaglomerate si poluate zilnic cu substante chimice nocive organismului.

Intrebari Frecvente

I: De ce este recomandat sa purtam masca primavara?

O statistica recenta confirma ca 3 din 10 persoane sunt alergice la diferiti factori externi care iau contact cu sistemul nostru imunitar. Cel mai des intalnite alergii se contabilizeaza la nivelul mucoaselor si cailor respiratorii, producand persoanelor in cauza mancarimi, stranut excesiv, inrosire a ochilor si stare de iritabilitate. Inca nu exista un tratament exact pentru combaterea acestor alergii, de aceea este indicat sa prevenim pe cat posibil contactul cu alergenii din natura mai ales primavara, in cazul in care ne stim predispusi la aceste simptome.

Cel mai bun mod de a ne proteja in acest sens este purtarea mastii de protectie, conceputa tocmai pentru a diminua aceste efecte.

I: Cat de des trebuie spalata masca reutilizabila?

Tinand cont ca rolul acestor masti este de filtrare a aerului se subintelege ca, dupa o zi in care am frecventat spatiile publice, aceasta trebuie spalata la o temperatura de minim 60 de grade Celsius pentru a distruge bacteriile si substantele retinute de filtrele acesteia.

Cel mai indicat este sa spalam masca dupa fiecare purtare si la o perioada de minim o luna sa fie inlocuita cu alta noua. Orice produs purtat zilnic pierde treptat din proprietati, de aceea este recomandat sa o schimbam periodic.

I: Ne protejeaza masca de protectie de virusurile existente in natura?

Cu siguranta, acest subiect delicat poate fi dezbatut ore intregi, insa trebuie sa retinem esentialul si sa intelegem ca orice masura de preventie ne tine cat mai departe de aceste pericole invizibile.

Precum asigurarea optima a igienei zilnice, la fel purtarea mastii are un rol esential in ceea ce inseamna precautia noastra fata de factorii externi (virusuri, alergeni, poluare).

Author

Elena - Expert - Nutritie, sport, sanatate

Elena Cu o experienta de mai bine de 30 de ani in domeniul sanatatii, Elena, promoveaza un stil de viata sanatos printr-o alimentatie preponderent vegetariana si miscare regulata. Lunga sa cariera o recomanda ca fiind o buna sursa de informatii, atunci cand vine vorba de alimentele, vitaminele si exercitiile necesare unei bune functionari a organismului.

Concluzie

Este important de retinut ca achizitionarea unei astfel de masti este vitala, mai ales de catre persoanele care locuiesc in orase mari, supraaglomerate si poluate zilnic cu substante chimice nocive organismului.