Am Cumparat Menu

Cel mai bun suport auto pentru bicicleta

Tehnologia a avansat atat de rapid si eficient incat orice pasiune a noastra poate fi intretinuta zilnic intr-un mod cat mai avantajos, fara sa implice costuri suplimentare si pierdere inutila de timp.

Astfel, aceia dintre noi care au ca hobby pedalatul, fie ca vorbim de incepatori, intermediari sau sportivi de performanta, au posibilitatea de a-si asigura transportul bicicletelor in excursiile si drumetiile planificate, in conditii optime si de maxima siguranta.

Datorita inovatiilor in domeniu, putem achizitiona cel mai bun suport auto pentru bicicleta in functie de masina pe care o detinem, de numarul de biciclete pe care dorim sa-l transportam si mai ales de calitatea drumurilor pe care vom circula.

Atunci cand cumparam un suport auto pentru biciclete trebuie sa tinem cont de urmatoarele aspecte:

 • Lungime, latime, inaltime
 • Greutatea suportului
 • Greutatea maxima suportata
 • Tipul de montare si de prindere
 • Modul de atasare
 • Calitatea materialelor din care este fabricat
 • Numarul de biciclete ce pot fi transportate

Exista o gama variata de articole ce servesc in acest scop, atat in magazine cat si in mediul online, de care ne putem bucura, la preturi care justifica intocmai calitatea lor. In cele ce urmeaza am identificat produsele de top ale pietei, care ne indruma sa obtinem cel mai bun suport auto pentru bicicleta.

Cel mai bun suport auto pentru bicicleta

Datorita calitatii si profesionalismului, a design-ului si a procesului tehnologic de productie, articolele companiei suedeze Thule sunt considerate cele mai bune si mai avantajoase in domeniu.

Nu face exceptie de la regula nici modelul Xpress 970, un suport de biciclete pe carlig pe care oricine si l-ar dori in vistieria proprie. Se remarca prin modelul de prindere prin agatare si prin faptul ca sustine doua biciclete a caror greutate insumeaza 30 kg. Gaica din dotare permite asamblarea unui sistem antifurt.

Montarea se face pe carligul de remorcare, procedeul fiind unul extrem de simplist, regland strangerea dupa bunul plac. Utilizand acest suport de biciclete compact, robust si foarte bine finisat avem siguranta unei calatorii optime, indiferent de conditiile meteo sau de calitatea drumurilor. De indata ce detasam bicicletele de pe suport, acesta din urma poate fi pliat si pus in portbagaj, greutatea lui nedepasind 4 kg.

Atasarea bicicletelor se face pe cadru doar daca acesta este drept, paralel cu solul, cu cleme de prindere la ambele capete, la furca si la roti, pentru a evita balansul in cazul carosabilelor cu denivelari sau a portiunilor de drum cu vant puternic. Chiar daca pare fragil, calitatea materialului ii confera o rezistenta sporita.

Avantaje

 • Robust si foarte bine finisat
 • Compact si usor de montat si demontat
 • Fabricat din otel
 • Are numai 4 kg si ocupa putin spatiu
 • Are cleme de prindere ale cadrului, furcii si rotilor
 • Prevazut cu gaica pentru asamblarea unui sistem antifurt

Dezavantaje

 • In cazul bicicletelor ale caror roti sunt de minim 29” (inch) vizibilitatea la blocurile optice si la numarul de inmatriculare este mai scazuta. Se pot monta lampi semnalizare si suport numar pentru a functiona 100% regulamentar
 • Odata montat, nu mai permite deschiderea usii portbagajului

Suportul de biciclete Thule Free Ride 532 este un model special conceput cu prindere pe bare transversale, montarea lui facandu-se pe plafonul masinilor care detin sistem de portbagaj.

Cu o greutate de numai 3.5 kg, articolul Thule sustine o singura bicicleta, pe care o vom fixa pe roti pe suportul orizontal. Furca robusta va imobiliza cadrul bicicletei cu ajutorul unei cleme de prindere, dotata cu incuietoare.

Avem posibilitatea de a monta doua suporturi pe sistemul de portbagaj, in cazul in care dorim sa transportam doua biciclete in excursiile sau drumetiile planificate. Fiabil, eficient si bine conceput, produsul prezinta o garantie de 5 ani, ceea ce-l propulseaza in topul celor mai dorite suporturi de biciclete.

De notat este ca putem atasa orice fel de bicicleta, indiferent de grosimea anvelopelor, datorita curelelor de prindere, potrivite oricarui tip de roata. Greutatea maxima suportata este de 17 kg.

Zgomotul provocat la viteza de peste 100 km la ora este aproape insesizabil, ceea ce conteaza foarte mult pentru confortul calatoriei noastre. Transportul bicicletelor pe bare transversale a devenit o moda printre pasionatii de drumetii.

Avantaje

 • Usor de utilizat
 • Fiabil, robust si eficient
 • Sistem de incuietori atat pentru suport cat si pentru bicicleta
 • Garantie 5 ani
 • Rotile sunt sustinute ferm intre elementele de fixare
 • Pretul este accesibil

Dezavantaje

 • Nefiind pliabil, suportul are nevoie de un spatiu mai mare de depozitare

Suportul Thule Hang ON 9708 se remarca prin design-ul perfect, procesul tehnologic de productie si nu in ultimul rand prin capacitatea sa de a sustine un numar de patru biciclete. Acest aspect face ca produsul sa fie considerat cel mai bun suport pentru bicicleta.

Prinderea se face pe carligul de remorcare, fixarea fiind una ireprosabila. Stabilitatea de care da dovada in timpul mersului l-a propulsat si in topul celor mai robuste produse din domeniu. Deasemenea, suportul este rabatabil, permitand folosirea portbagajului chiar si atunci cand acesta este deja montat.

La drum lung, produsul se comporta foarte bine, rezistand cu success la forta de frecare a aerului, a zgomotului la vant si a vibratiilor. Este dotat cu reflectorizante, fapt ce ne permite utilizarea lui si pe timp de noapte sau pe ceata.

Testat si pe drumurile greu practicabile, a trecut cu brio orice obstacol, drumurile forestiere sau montane nemaifiind o problema pentru amatorii de pedalat. Ne este demonstrata din nou eficienta suedeza in acest domeniu, compania Thule fiind de departe cea mai cautata.

Avantaje

 • Design impecabil, robust si solid
 • Fabricat din otel
 • Rabatabil
 • Fixare ireprosabila
 • Poate suporta un numar de 4 biciclete
 • Dotat cu reflectorizante
 • Rezistent la forta de frecare a aerului si la vibratii

Dezavantaje

 • Nu este dotat cu antifurt

Concluzie

Daca acum o vreme calatoream in diverse locuri si inchiriam biciclete pentru distractie, iata-ne in era tehnologiei, care ne ofera toate ingredientele unei drumetii de neuitat.

Suporturile pentru biciclete au captat atentia tuturor pasionatilor de ciclism, amator sau profesionist, reprezentand un articol prioritar in vistieria fiecaruia.

Intrebari Frecvente

I: Care sunt avantajele achizitionarii unui suport pentru biciclete?

Fie ca vorbim de competitii pe trasee montane cu prietenii sau excursii de agrement cu familia, un suport de biciclete ne inlesneste vizibil situatia si ne ofera sansa de a transporta cu noi una sau mai multe biciclete, in functie de conjunctura si necesitate.

Putem spune ca pentru pasionatii de pedalat in natura, acest produs nu poate sa lipseasca dintre bunurile personale.

I: Pe ce suport este cel mai recomandat sa pozitionam bicicletele?

Indiferent de suportul pe care il cumparam, atunci cand plecam la drum trebuie sa fim extrem de precauti pentru a evita eventualele neplaceri.

Daca optam pentru un suport pe bare transversale vom limita viteza la maxim 120 km/h pentru a conduce in conditii de maxima siguranta. In cazul suportului pe haion sau pe carligul de remorcare, vizibilitatea in oglinda retrovizoare poate fi diminuata, de aceea este obligatoriu sa sporim atentia la volan.

I: Exista posibilitatea desprinderii bicicletei de pe suportul pe bare transversale?

Daca nu urmarim corect instructiunile de montare a suportului si de fixare a bicicletei, cu chingile si clemele din dotare, cu siguranta exista riscul de a avea neplaceri in timpul mersului.

Trebuie sa ne asiguram de la bun inceput ca am inteles rostul fiecarei componente si utilitatea ei in angrenajul produsului.

Author

Dinoiu Ovidiu - Redactor

Dinoiu Ovidiu Absolvent al Facultatii de Economie, specializat in tehnici de marketing si management, cu studii amanuntite in dezvoltarea personala, elaboreaza informatiile produselor si le pune la dispozitia dumneavoastra, inlesnind procesul de intelegere a beneficiilor achizitiilor de orice gen.

Concluzie

Daca acum o vreme calatoream in diverse locuri si inchiriam biciclete pentru distractie, iata-ne in era tehnologiei, care ne ofera toate ingredientele unei drumetii de neuitat.

Suporturile pentru biciclete au captat atentia tuturor pasionatilor de ciclism, amator sau profesionist, reprezentand un articol prioritar in vistieria fiecaruia.