Am Cumparat Menu

Cele mai bune baterii auto

Cum alegem cea mai buna baterie auto?! In niciun caz inotand contra curentului sau dupa spusele cuiva, care confunda bateria auto cu chitara diesel.

Pana una-alta, adica pana sa ajungem sa ne familiarizam cu ceea ce ne pot oferi cele mai bune baterii auto, sa ne amintim inca o situatie oarecum hazlie! Exista sofer sa nu fi auzit macar o data-n viata de “pana prostului”?!

Ne indoim. Asa cum nu credem ca exista sofer sa nu fi trait jenanta si enervanta situatie de a ramane…fara baterie. Eventual, iarna, cand ii era lumea mai draga!

Cele mai bune baterii auto sunt dispozitive ce confera o putere superioara la pornire, sunt reciclabile si au o functionalitate de lunga durata.

Una dintre greselile frecvente este sa credem ca bateria este vesnica. Altfel spus, oricat de banal ar suna, ar trebui sa ne amintim, din cand in cand, ca vine o vreme in care pana si bateria isi da obstescul sfarsit. Iata un motiv solid de a-i afla perioada de garantie! E un reper destul de important. In functie de durata de viata pentru o baterie auto, ne putem seta vigilenta si lista de prioritati in achizitionarea acesteia.

Inainte de a alege cea mai buna baterie auto, iti propunem sa ne indreptam atentia catre o seama de criterii, de care sa tinem cont:

 • Compatibilitate
 • Tipul de baterie auto
 • Capacitatea bateriei
 • Pornirea in conditii de temperaturi scazute
 • Polaritate (pozitia bornelor)
 • Tensiune
 • Dimensiune
 • Ergonomie
 • Valoare de piata
 • Marca (Producator)

Cu cat vom chibzui si cantari caracteristicile si criteriile, cu atat vom fi mai aproape de telul nostru de a intra in posesia celei mai bune baterii.

Si-acum, sa pornim la drum! Nu inainte de a rasuci cheia imaginara.

Cele mai bune baterii auto

Arta cere sacrificii, iar VARTA cere aprecieri, pe masura beneficiilor pe care ni le ofera. Si nu-s putine. Iar posesorii de automobile cu necesitati medii de energie stiu cel mai bine cat de buna este aceasta baterie.

Neindoielnic, VARTA este un nume sonor, un brand in adevaratul si plenarul sens al cuvantului. In termeni de nisa, porneste din start cu avantajul sonoritatii si al notorietatii de care se bucura in randul pasionatilor de masini.

Daca structura si alura masinii noastre se bazeaza pe echipamente standard, VARTA Blue Dynamic poate fi raspunsul la toate intrebarile legate de bateria cu care automobilul nostru trebuie utilat. E genul de baterie auto care este pregatita sa ne arate, in orice moment, ca a fost proiectata in spiritul performantei. Pornirea sigura e una dintre consecintele tehnologiei PowerFrame. Aceeasi tehnologie ii confera bateriei Varta Blue durabilitate si rezistenta la coroziune mult mai mare decat a altor modele.

E atat de atenta cu procesul de pornire, incat ne creeaza senzatia de implicare totala. Sentimentul acela ca totul e sub control.

Varta Blue 60Ah este bateria auto care, intr-un fel sau altul, ne aminteste, in fiecare zi, ca nu exista provocare careia sa nu-i faca fata.

Gama “Varta Blue” se incadreaza, fara discutii, printre cele mai bune baterii auto pentru benzina, iar cine cunoaste acest aspect stie si ca unele intrebari isi gasesc singure raspunsul.

Varta Blue nu doar ca ne inspira si ne ofera performanta, dar o face in stil mare si pe termen lung. Inclusiv performanta de pornire la rece este impresionanta. Grilele PowerFrame ii confera o conductivitate excelenta a curentului, iar reincarcarea dureaza putin.

Avantaje

 • Este fiabila
 • Pornire imediata si sigura indiferent de anotimp
 • Prezinta durabilitate de pana la 7 ani
 • Tehnologie PowerFrame
 • Rezistenta la coroziune

Dezavantaje

 • Nu ne putem baza pe randamentul acesteia mai mult de 7 ani de zile

Cand vine vorba de performanta si calitate, fiorul sentimental nu prea isi mai gaseste locul in poveste. Si totusi, faptul ca bateria auto Foton Start 74Ah 680A este produsa in Romania nu e altceva decat un motiv in plus de bucurie. Are si minus, dar nu despre borne facem vorbire acum!

Cand avem ca scop sa achizitionam cea mai buna baterie auto, nu excludem, nicio clipa, varianta de a o gasi printre cele mai ieftine baterii auto. Din contra, de multe ori, sunt categorii complementare, cu multiple avantaje pentru utilizator.

Foton Start 74Ah 680A este o baterie de calitate. Fara doar si poate. Din start, trebuie spus ca este generoasa cu curentul la pornire. Daca mai subliniem si ca ofera performante ridicate pe termen lung, deja starnim acea licarire, semn al unei mandrii locale. Si, stim bine, nu e nicio rusine sa te bucuri de un produs indigen.

Avantaje

 • Curent mare la pornire
 • Performanta timp indelungat
 • Buna si potrivita pentru vehicule diesel sau benzina
 • Gratar robust, tip fagure – ajuta la pornire, sporindu-i puterea

Dezavantaje

 • Prejudecata ca, fiind un produs romanesc, ar putea starni intrebari. Nu credem ca e cazul

Pornire – Aprindere – Iluminare, adica sfanta triada sub semnul careia o baterie auto functioneaza, traieste si-si probeaza valoarea.

Pana sa-i vedem fiabilitatea, o baterie auto trebuie sa se descurce, cu brio, la pornire.

Acum, pornind pe drumul strabatut de Zap Plus 75Ah, mai intai ar trebui sa-i dam in vileag evidenta de natura financiara: e o baterie auto ieftina!

De fapt, Zap Plus 75Ah este cap de serie si vedeta printre cele mai ieftine baterii auto, vorbind aici de bateriile cu adevarat performante. Nu e niciun soc electric in aceasta veste, nu-i nici macar o noutate si cu atat mai putin o barfa. E genul de informatie cunoscuta si recunoscuta, care merita a fi pomenita, ori de cate ori avem prilejul.

Avem autoturism sau van, sau si una si alta?! Zap Plus 75Ah este bateria potrivita, atat pentru autoturisme, cat si pentru van-uri. Iar cele diesel nu fac exceptie.

Este o baterie auto cu o capacitate de pornire laudabila.

Nu are nevoie de trupe antitero sau de trupe de geniu, pentru ca dispune de protectie antiexplozie!

O informatie care ne scuteste de prea multe comentarii este aceea ca Zap Plus nu necesita intretinere.

Are un sistem de eliminare a gazelor tip Kamina, sistem apreciat in majoritatea sondajelor recente facute in randul utilizartorilor de gama.

Avantaje

 • Este o baterie auto ieftina
 • Compatibila cu autoturismele, cat si cu van-urile
 • Capacitate de pornire destul de mare – buna…din start!
 • Sistem centralizat de eliminare a gazelor de tip Kamina
 • Nu necesita intretinere – dincolo de respectul pentru comoditatea noastra, ne fereste de ceea ce numim “eroare umana”

Dezavantaje

 • Nu i se cunoaste durata de viata

Cand trebuie schimbata bateria auto? In niciun caz…cand ni se pare, ci atunci cand sunt semne vadite ca-i “fileaza o lampa”, cum se spune, cand da rateuri observabile.

Daca ne-am pus in minte ca trebuie sa dotam masina cu o baterie auto ieftina si buna, Rombat Premier 65Ah este aleasa! Face parte din grupul select si rasfatat al celor mai bune baterii de la Rombat.

Este dotata cu capace duplex cu indicator de stare si arestor de flacara. Arestorul inlesneste evacuarea gazelor acide din baterie, oferindu-i astfel protectie.

Pentru etansare, Rombat Premier 65 Ah are capace cu dopuri de tip Push.

Suporta un numar mare de cicluri de incarcare-descarcare. Efectul?! Durata de viata mai mare.

Avantaje

 • Este performanta – producatorul garanteaza pentru 36 de luni
 • Putem adauga consumatori suplimentari – ne incurajeaza si ne permite numarul mare de cicluri de incarcare-descarcare
 • Este echipata cu capace duplex cu indicator de stare si arestor de flacara – implicit, este asigurata protectia
 • Capace cu dopuri de tip Push – etanseitatea perfecta

Dezavantaje

 • Dat fiind ca face parte din gama Premier, are un pret sensibil mai mare decat suratele cu aceeasi capacitate

Concluzie

Tot ce trebuie sa stii, cand cumperi o baterie auto, este ca…nu stii mare lucru. Probabil ca aceste vorbe de om precaut si atent la detalii i-ar fi apartinut lui Socrate, cu conditia sa traiasca in zilele noastre si, fireste, sa aiba un automobil!

Cele mai bune baterii auto sunt bateriile pentru care fiabilitatea este a doua lor religie, daca nu cumva prima.

Intrebari Frecvente

I: Care sunt cele mai bune baterii auto pentru diesel?

Cea mai buna baterie auto diesel este acea baterie care e in stare sa ne ofere un curent de pornire mult mai mare si mai puternic decat cel necesar pentru un motor cu benzina. Specialistii si pasionatii de masini spun ca pentru un motor diesel, bateria auto trebuie sa livreze cel putin 750 de amperi.

I: Cat trebuie tinuta o baterie auto la incarcat?

O baterie auto descarcata complet este o situatie, sa-i spunem asa, pe care nu i-am dori-o nici dusmanului. Dar daca totusi se intampla, e musai s-o incarcam complet.
Incarcarea bateriei face parte din setul de masuri de intretinere care ii asigura o functionare indelungata.

Pe eticheta bateriei este indicata capacitatea nominala, care ne spune cat de mult curent trebuie sa-i oferim, pentru a o incarca. In genere, producatorii recomanda incarcarea bateriei auto atunci cand tensiunea acesteia scade sub 12,5 V.

O baterie auto trebuie tinuta la incarcat intre 8 si 12 ore, in functie de curentul de incarcare.

Author

Dinoiu Ovidiu - Redactor

Dinoiu Ovidiu Absolvent al Facultatii de Economie, specializat in tehnici de marketing si management, cu studii amanuntite in dezvoltarea personala, elaboreaza informatiile produselor si le pune la dispozitia dumneavoastra, inlesnind procesul de intelegere a beneficiilor achizitiilor de orice gen.

Concluzie

Tot ce trebuie sa stii, cand cumperi o baterie auto, este ca…nu stii mare lucru. Probabil ca aceste vorbe de om precaut si atent la detalii i-ar fi apartinut lui Socrate, cu conditia sa traiasca in zilele noastre si, fireste, sa aiba un automobil!

Cele mai bune baterii auto sunt bateriile pentru care fiabilitatea este a doua lor religie, daca nu cumva prima.