Logo - Am Cumparat

Cele mai bune hote in 2021

Produs Design Debit de aer absorbit Nivel de zgomot Pret
Hota incorporabila decorativa Bosch DWK065G60, Putere de absorbtie 593 mc/h, 60 cm, Sticla neagra Hota incorporabila decorativa Bosch DWK065G60 Design: Decorativa Debit de aer absorbit: 593 m³/h Nivel de zgomot: 67 dB Vezi Pret
Hota incorporabila telescopica Bosch DFM064W50, Putere de absorbtie 400 mc/h, 1 motor, 60 cm, Inox Hota incorporabila telescopica Bosch DFM064W50 Design: Telescopica Debit de aer absorbit: 400 m³/h Nivel de zgomot: 68 dB Vezi Pret
Hota incorporabila telescopica Electrolux EFP60460OX, Putere de absorbtie 603 mc/h, 1 motor, 3 viteze, 60 cm, Inox Hota incorporabila telescopica Electrolux EFP60460OX Design: Telescopica Debit de aer absorbit: 603 m³/h Nivel de zgomot: 67 dB Vezi Pret
Hota decorativa Heinner DCH-650TIX, Putere absorbtie 623.9 m3/h, 1 motor, 60 cm, Control touch, Timer, Inox + Sticla neagra Hota decorativa Heinner DCH-650TIX Design: Decorativa Debit de aer absorbit: 623.9 m³/h Nivel de zgomot: 70 dB Vezi Pret
Hota traditionala Arctic AH62, Putere de absorbtie 365 mc/h, 2 motoare, 60 cm, Alb Hota traditionala Arctic AH62 Design: Conventionala Debit de aer absorbit: 365 m³/h Nivel de zgomot: 72 dB Vezi Pret

Cu toate ca am inclina sa credem faptul ca popularitatea hotelor in randul electrocasnicelor de bucatarie nu este la fel de mare ca in cazul aragazurilor sau al frigiderelor, e bine sa aflam ca lucrurile nu stau deloc asa.

Ultimele sondaje subliniaza ca majoritatea persoanelor care se muta in casa noua opteaza, intai de toate, pentru alegerea unei hote puternice si performante, care sa le asigure un confort sporit in desfasurarea activitatilor culinare.

Cele mai bune hote sunt dispozitive create pentru a inlatura fumul, caldura si mirosurile care pot aparea in timpul gatitului, imbunatatind calitatea aerului. Mirosul de mancare este aspirat printr-un ventilator motorizat si este transportat, fie in exterior, fie filtrat si recirculat.

Caldura si aburul care invadeaza locuinta in timpul prepararii mancarurilor si care pot deveni deranjante, sunt neutralizate de noul tip de hote profesionale de bucatarie, beneficiind astfel de un mediu placut pentru a gati.

Oamenii de stiinta subliniaza in mentiunile lor importanta existentei unei hote in fiecare locuinta, care, pe langa atributiile generale de aerisire, poate preveni inhalarea monoxidului de carbon.

Chiar daca exista momente in care ne place sa savuram mirosurile mancarii favorite, acestea persista mult timp dupa, aspect ce poate deveni suparator in momentul in care lenjeria, perdelele sau hainele vor dobandi un iz asemanator. Valoarea unei hote performante consta si in ventilatia adecvata, care previne aparitia bacteriilor sau a microorganismelor, ferind persoanele alergice de la situatii delicate.

Daca avem ca scop sa achizitionam cea mai buna hota pentru locuinta noastra, trebuie sa avem in vedere caracteristicile generale de mai jos:

 • Tipul incastrarii
 • Metoda de ventilare
 • Materialele de fabricatie
 • Functii disponibile
 • Puterea motorului
 • Nivelul de silentiozitate
 • Eficienta energetica
 • Dimensiuni
 • Design

In baza acestora, expertii nostri in domeniu au intocmit o ierarhie ce recomanda cele mai bune hote disponibile:

Top Cele mai bune hote in 2021

Una dintre cele mai bune hote de pe piata actuala este fabricata de compania Bosch si confirma intrutotul pozitia fruntasa multumita puterii extraordinare de absorbtie, de 593 m³/h. Proiectata in baza a 3 trepte de putere si cu sistem de ventilare prin evacuare, hota clasica de bucatarie se comporta exemplar in orice proces culinar, asigurand improspatarea imediata a aerului din incapere.

Este prevazuta cu sistem de conducta, diametrul burlanului de aerisire fiind de 15 cm, in timp al reductiei masoara numai 12 cm. La fabricarea hotei s-a folosit sticla termorezistenta, design-ul general al acesteia confirmand valoarea de piata ridicata.

Vaporii, grasimile sau particulele solide rezultate in urma procesului de gatire sunt filtrate eficient datorita ineditului filtru metalic lavabil. Neglijarea spalarii frecvente a acestuia poate contribui negativ la randamentul general al dispozitivului, de aceea este recomandata curatarea sau spalarea filtrului cel putin de doua ori pe luna, fie manual, fie la masina de spalat vase.

Printre functiile importante de care beneficiem se numara functia de iluminare cu lumina LED, ce poate fi accesata cu usurinta de pe panoul de comanda cu "touch screen".

Face parte din clasa energetica C si contorizeaza un consum anual de energie de 94 kWh, putin peste media generala a hotelor moderne. Compenseaza insa cu un randament deosebit si absorbtie eficienta a mirosurilor rezultate in urma activitatilor culinare.

Avantaje

 • Putere extraordinara de absorbtie, de 593 m³/h
 • Fabricata din sticla termorezistenta
 • Prevazuta cu burlan de aerisire
 • Sistem de ventilare prin evacuare
 • Dotata cu 3 trepte de putere
 • Filtru metalic lavabil
 • Panou de comanda cu "touch screen"
 • Functie de iluminare

Dezavantaje

 • Poate fi considerata zgomotoasa la cea mai avansata treabta de putere
 • Valoarea sa de piata poate fi considerata prea mare

Trustul Bosch ne prezinta cea mai buna hota incorporabila telescopica din portofoliul personal, ce dispune de o putere de absorbtie de 400 m³/h. Avantajele de a intrebuinta o astfel de hota sunt multiple. Printre cele mai de seama atuuri se numara posibilitatea reglarii suprafetei absorbante, disponibilitatea unui sertar ce poate fi extins, in functie de nevoi, pentru a creste sau a micsora suprafata de aspiratie a vaporilor si calitatea de a fi foarte discreta, multumita faptului ca este integrata sub dulapul de bucatarie.

Fiind o hota profesionala, asigura un mediu aerisit bucatariei noastre, gratie puterii si rapiditatii in executie a procesului de absorbtie. Functioneaza pe 3 trepte diferite de putere, pastrand un grad rezonabil de silentiozitate chiar si la nivelul cel mai avansat.

Filtrele metalice pentru grasimi sunt recomandate, in general, sistemului recircular pentru a filtra grasimile si particulele solide. Acestea necesita cel putin doua sedinte de curatare lunara, fie manual, fie in masina de spalat vase.

Hota este prevazuta cu doua butoane pentru controlul vitezei, dar si pentru cel al iluminarii, o alta functie importanta de care beneficiem in diferite conjuncturi. Unicul dezavantaj este ca nu putem folosi lumina decat cu hota pornita.

Face parte din clasa energetica C si are un consum anual, rezonabil de 66.3 kWh, ceea ce ne permite sa o folosim ori de cate ori avem nevoie in bucatarie. Design-ul sau elegant ii confera o pozitie de efect in bucatarie, materialele premium rezonand intrutotul cu caracteristicile practice ale acesteia.

Avantaje

 • Putere de absorbtie de 400 m³/h
 • Posibilitatea reglarii suprafetei absorbante
 • Poate fi integrata in dulapul de bucatarie
 • Asigura un mediu aerisit
 • DIspune de 3 trepte de putere
 • Functie de iluminare
 • Consum decent de energie – 66.3 kWh/an
 • Design elegant
 • Valoare de piata foarte avantajoasa

Dezavantaje

 • Lumina nu poate fi aprinsa decat cu hota pornita

Dintre numeroasele tipuri de hote de bucatarie, se remarca noul model incorporabil si telescopic al companiei Electrolux, nu numai prin calitatile sale practice, ci si prin aspectul clasic si elegant, adaptabil oricarei bucatarii moderne.

Puterea de absorbtie de 603 m³/h ii confera, pe buna dreptate, pozitia fruntasa in ierarhie, fiind considerata de multi utilizatori, cea mai buna hota incorporabila telescopica. Rolul ei este sa acumuleze vaporii emanati in urma gatitului, sa absoarba mirosurile mancarurilor proaspat preparate, pastrand in incapere un aer curat si respirabil. Nu de putine ori suntem deranjati peste masura de izul preparatelor care patrunde in celelalte camere, ajungand sa se infiltreze in hainele proaspat spalate.

Beneficiul major al acestei hote de bucatarie reiese din aportul imens pe care il aduce locuintei, la un consum extrem de redus de energie electrica. Se clasifica in clasa energetica A, la un consum anual de numai 40 kWh.

Pe langa calitatile practice, de mentinere a unei ambiante placute in timpul gatitului, hota dispune de lumina LED. Aceasta se face utila in foarte multe momente, oferind incaperii o stralucire aparte, caracteristica esentiala pentru bucatariile moderne.

Hota mai este dotata cu un filtru de carbon si doua filtre de aluminiu, articole ce contribuie decisiv la mentinerea unui aer proaspat in bucatarie, in special in zona aragazului si cuptorului. Poate fi utilizata fie pentru ventilatie prin recirculare, fie prin evacuare, prin intermediul unui burlan. Spre deosebire de ventilatia prin evacuare, varianta in care vaporii si mirosurile sunt indepartate prin peretele exterior, cea de recirculare presupune absorbtia aerului din bucatarie, filtrarea lui si suflarea inapoi in incapere. Aceasta optiune poate fi foarte utila daca filtrele sunt schimbate la o perioada de 4-5 luni, in functie de frecventa utilizarii lor.

Este foarte silentioasa la nivelurile 1 si 2 de putere si rezonabila la putere maxima, nivelul de zgomot nefiind mai mare de 67 de dB.

Raportul calitate pret este unul extrem de avantajos. Majoritatea celor care se bucura in prezent de acest dispozitiv sustin acest aspect intrutotul.

Avantaje

 • Putere de absorbtie de 603 m³/h
 • Acumuleaza eficient vaporii si mirosurile din bucatarie
 • Consum redus de energie electrica
 • Dotata cu filtru de carbon si filtre de aluminiu
 • Dispune de lumina LED
 • Ventilare prin recirculare si evacuare
 • 3 trepte de putere
 • Silentioasa
 • Raport calitate/pret extrem de avantajos

Dezavantaje

 • In cazul ventilatiei prin recirculare, filtrele trebuie schimbate nu mai rar de 4-5 luni, in functie de frecventa utilizarii hotei

Considerata ca fiind cea mai buna hota pentru open-space, noua inovatie a brand-ului Heinner isi confirma din ce in ce mai mult prezenta in ierarhia celor mai bune astfel de mecanisme, multumita caracteristicilor sale remarcabile si a simplitatii in utilizare.

Puterea sa de absorbtie de 623.9 m³/h ne permite sa gatim pentru cei dragi in cele mai bune conditii, eliminand orice fel de mirosuri, aburi sau fum. Sistemul de ventilare foarte eficient este practicat prin evacuare, cele doua filtre de aluminiu retinand orice fel de particule. Filtrele sunt usor detasabile, lavabile si facil de intretinut. Ne este recomandata igienizarea lor cel putin o data la 3 luni, fie manual, fie la masina de spalat vase.

Capacitatea de absorbtie poate fi reglata prin selectarea uneia dintre cele 3 trepte de putere, in functie de tipul mancarurilor sau de durata procesului de preparare a retetelor. Toate acestea pot fi bifate cu mare usurinta pe ecranul "touch" cu afisaj LED, mai ales ca acesta raspunde foarte prompt la comenzi.

Design-ul de tip "T" al hotei o recomanda atat unui mobiler de bucatarie modern, cat si unui mobilier traditional. Latimea sa este de 60 cm, iar in cazul in care aceasta este cel putin egala cu latimea aragazului sau plitei, rezultatele finale sunt cele scontate.

Face parte din clasa energetica B, avand un consum anual, rezonabil, de numai 58 kWh. Statistic vorbind, Heinner promoveaza cea mai buna hota de bucatarie in ce priveste popularitatea ei, tot mai multa lume optand pentru acest dispozitiv modern.

Avantaje

 • Putere de absorbtie de 623.9 m³/h
 • Elimina rapid si eficient mirosul de mancare, aburul sau fumul
 • Sistem de ventilare prin evacuare
 • Dotat cu doua filtre de aluminiu lavabile
 • 3 trepte de putere
 • Display cu afisaj LED
 • Raspunde prompt la comenzi
 • Design unic de tip "T"
 • Consum redus de energie

Dezavantaje

 • La treapta cea mai inalta de absorbtie poate fi considerata putin zgomotoasa

Dintotdeauna, produsele Arctic au fost printre favoritele romanilor, indiferent de ramura de utilitate. Calitatea materialelor, puterea impresionanta de executie, cat si consumul redus de energie au plasat aceste articole in topul celor mai bine vandute gadgeturi.

Nici modernele hote de bucatarie nu fac exceptie de la regula, mai ales ca unele dintre ele sunt prevazute cu doua motoare. Motorul suplimentar sustine substantial activitatile de prepaprare a mancarurilor chiar si in ce-i priveste pe cei mai exigenti bucatari.

Este cazul noului tip de hota Arctic, modelul AH62, configurat cu o putere de 365 m³/h si proiectat in baza unui sistem de ventilare prin recirculare. Cele 3 trepte de putere ne sunt puse la dispozitie pentru a putea selecta, in functie de situatie, intensitatea absorbtiei mirosurilor si a vaporilor de abur.

Considerata de multi experti cea mai buna hota cu recirculare, prezinta un mare avantaj in anotimpul calduros, cand, practic, avem nevoie si mai mult de aer proaspat, respirabil. Isi face treaba cu brio in orice situatie, chiar daca uneori este considerata zgomotoasa la cel mai avansat nivel de functionare.

Panoul de comanda de tip mecanic, sistemul de iluminare si filtrele sintetice anti-grasime completeaza ideal ansamblul general al hotei de bucatarie Arctic. Aceasta are un design placut, clasic, adaptabil oricarei locuinte. Ultimele sondaje indica o crestere a numarului de clienti care utilizeaza hota pentru bucatarie mica, evidentiind randamentul excelent in orice imprejurare.

Avantaje

 • Putere impresionanta de absorbtie
 • Consum redus de energie
 • Calitate desavarsita a materialelor
 • Dotata cu doua motoare
 • Tip de ventilare prin recirculare
 • Prevazuta cu 3 trepte de putere
 • Filtre sintetice anti-grasime
 • Functie de iluminare
 • Design clasic

Dezavantaje

 • Poate fi considerata zgomotoasa la cel mai avansat nivel de functionare

Intrebari si raspunsuri

Care sunt cele mai bune hote clasice?

Considerand diversitatea hotelor clasice, incepand cu cele conventionale, continuand cu cele incorporabile si telescopice si terminand cu cele decorative, avem posibilitatea de a achizitiona cea mai buna hota potrivita bucatariei noastre.

Parcurgand ierarhia de mai sus, avem siguranta unor informatii bine puse la punct, culese de expertii nostri in domeniu, menite sa inlesneasca procesul de cautare a dispozitivului favorit.

Este indicat sa evitam achizitia unor hote ieftine?

Fara doar si poate. O hota ieftina este intotdeauna problematica. Fie nu acopera lungimea aragazului sau plitei, fie nu absoarbe eficient mirosurile si vaporii rezultati in urma gatitului, fie este exagerat de zgomotoasa in comparatie cu randamentul pe care il are.

Satisfactia in ce priveste un cost mic de achizitie va fi de scurta durata, insa efectele utilizarii unei hote de bucatarie ieftine, se vor resimti in timp si pot dura pe tot parcursul intrebuintarii ei.

Ce sistem de ventilatie are o hota profesionala de bucatarie?

Hotele dispun de doua tipuri de ventilatie. Improspatarea bucatariei se face, fie prin absorbtia mirosurilor si a aburilor si eliminarea lor in exterior (ventilare prin evacuare), fie prin absorbtia aerului din bucatarie, filtrarea lui si suflarea acestuia inapoi in incapere (ventilare prin recirculare).

Ambele situatii sunt extraordinar de eficiente pentru mentinerea unui confort sporit pe toata durata organizarii retetelor preferate. Decizia finala despre modalitatea optima de ventilatie ne apartine, in functie de nevoi si cerinte.

Concluzie

Acum mai bine de un deceniu, cand cel mult o persoana din zece dispunea de un mecanism de absorbtie a mirosurilor generate de procesul de preparare a mancarurilor, se insista intens pe noul concept de hota de bucatarie, care sa asigure mentinerea unui aer proaspat in locuinta.

Actualmente, pentru a evita impregnarea hainelor cu mirosuri de mancare, pentru a mentine peretii in conditii optime si pentru a spori randamentul in activitatile culinare, noua din zece persoane au adoptat strategia de a utiliza o hota de bucatarie, rezultatele fiind peste masura asteptarilor.

Autor

Dinoiu Ovidiu Daniel

Dinoiu Ovidiu Daniel

Scriitor

Facebook

Absolvent al Facultatii de Economie, specializat in tehnici de marketing si management, cu studii amanuntite in dezvoltarea personala, elaboreaza informatiile produselor si le pune la dispozitia dumneavoastra, inlesnind procesul de intelegere a beneficiilor achizitiilor de orice gen.

Echipa de experti amcumparat.ro contribuie intr-o proportie covarsitoare la furnizarea de informatii exacte, dobandite in urma testarii a zeci de produse saptamanal.