Am Cumparat Menu

Cele mai bune motocultoare

Doua dintre cele mai cunoscute domenii care au legatura cu solul sunt Agricultura si Gimnastica. Ar mai fi si Muzica, mai cu seama cea abordata din…sol major! Ca sa ajungi gimnast de performanta si sa fii si campion, ai nevoie de multa munca, facuta la mare arta. Asa e si in agricultura: e o ramura complexa ce presupune pricepere, munca si atentie sporita la detalii, nu neaparat in aceasta ordine.

Si daca tot am facut paralela dintre gimnastica si agricultura, pentru performanta iti recomandam sa fii mereu in finala pe aparate, la…SOL!

Pentru a lucra solul cum se cuvine, pentru rezultate remarcabile pe termen scurt si lung, pe langa pricepere si iscusinta, ai nevoie de utilaje adecvate si bune. Pregatirea solului este legata, negresit, de cel mai bun motocultor. Este utilajul pe care il vom descoperi impreuna in acest articol, cu riscul de a da de pamant cu tot ce ne este potrivnic!

Cele mai bune motocultoare sunt utilaje agricole motorizate folosite pentru pregatirea terenului, plantarea si insamantarea solului, in mod rapid si eficient.

Motocultoarele sunt utilaje carora le putem atasa felurite accesorii menite a ne usura si a ne implini munca. Unui motocultor ii putem atasa un plug sau o grapa.

Deasemenea, cel mai bun motocultor este utilajul pe care-l putem folosi la mentinerea umiditatii solului, prin atasarea unui sistem de irigare.

Motocultoarele pot fi utilizate pentru sfaramarea solului inainte de a fi plantat, pentru a inlesni germinarea semintelor si pentru crearea unui mediu ideal cresterii plantelor. Cel mai bun motocultor diesel, de pilda, este un instrument fundamental pentru orice fermier care vrea mai mult de la pamantul sau decat “niscaiva roade”. Un teren bine intretinut si productiv presupune existenta in gospodaria fermierului a unui motocultor foarte bun.

Precum banuiti, exista mai multe tipuri de motocultoare pe piata, in functie de dimensiune, puterea motorului si de scopul utilizarii motocultorului.

* Motocultoare cu motor pe benzina – dupa cum si numele le recomanda, sunt animate si actionate de un motor alimentat cu benzina si sunt cele mai intalnite motocultoare. Indeobste, recomandate pentru lucrarile de gradinarit si pentru terenurile mici.

* Motocultoare cu motor diesel – sunt puternice, adica mai puternice decat cele pe benzina si foarte potrivite pentru lucrarile de mai mare anvergura si pentru terenuri mai intinse.

* Motocultoare cu transmisie manuala – au transmisie manuala, ce-i permite manevrantului sa regleze viteza si puterea.

* Motocultoare cu transmisie hidraulica – comenzile unui astfel de motocultor se realizeaza hidraulic.

* Motocultoare compacte – este denumirea “comoda” pentru motocultoarele mai mici decat cele obisnuite, cu ajutorul carora lucram terenurile mici.

* Motocultoare cu tractiune integrala – sunt mai stabile si mai puternice, gratie celor 4 roti motrice. Sunt recomandate pentru lucrarile executate pe teren accidentat.

Care este cel mai bun motocultor? Suntem siguri ca aceasta intrebare este cea care staruie pe buzele curiozitatii tuturor, de aceea trebuie sa aflam mai intai ce trebuie sa avem in vedere, inainte de a-l cumpara.

* Scopul utilizarii – e musai sa stim la ceea ce se inhama motocultorul, pentru gradinarit sau pentru lucrari agricole complexe? Pentru ca, in functie de scop, alegem puterea si dimensiunea motocultorului.

* Puterea motorului – motocultoarele sunt dotate cu un motor, ca carui putere variaza de la 4 la 10 cai-putere. Puterea mare a motorului dicteaza multitudinea lucrarilor ce pot fi executate.

* Dimensiunea terenului – un teren agricol cu o suprafata mare necesita un motocultor cat mai puternic cu putinta.

* Accesorii – ideal ar fi sa cumparam un motocultor care vine cu cat mai multe accesorii (plug, sisteme de irigare…), in masura in care si varietatea lucrarilor pe care ni le propunem recomanda aceste accesorii.

* Marca, reputatia si notorietatea motocultorului – de regula, cel mai bun motocultor de pe piata se bucura de o reputatie pe masura si de o marca ce si-a castigat admiratia si respectul, pe baza performantelor dovedite.

* Pretul – asemeni fiecarui produs pe care vrem sa-l cumparam. Motocultorul nostru trebuie sa se incadreze in banii de care dispunem. La fel de important este sa nu compromitem calitatea si exigentele tehnice ale agregatului doar pentru a ne “bucura” de pretul mic.

Cum insa roadele pamantului nu asteapta sa peroram noi la nesfarsit, va propun sa trecem la treaba! Incepe spectacolul in care protagoniste sunt cele mai bune motocultoare, asa cum le-am vazut noi!

Cele mai bune motocultoare

Cand ai pamant de lucrat, pentru a te bucura de minunatiile pe care ti le ofera, mai devreme sau mai tarziu, vei ajunge sa detii cel mai bun motocultor profesional. Si e cat se poate de normal sa-l vrei. Asa cum e normal sa stii ca motocultorul Ruris 731ACC1 este o alegere foarte buna, cand urmarim calitatea si durabilitatea. Are un motor de 8,5 CP, roti de cauciuc, adaptor, plug pentru cartofi, roti metalice, cultivator si un set de contragreutati – tot acest harnasament inseamna si un pret foarte bun, ceea ce-l recomanda ca fiind unul dintre cele mai bine vandute motocultoare. Ruris 731ACC1 are transmisie cu angrenaje conice in baie de ulei – adica cea care-l face puternic. Acopera o suprafata medie de 600 pana la 1000 de mp/h, gratie cutitelor rotative.

Ruris 731ACC1 este un motocultor rezistent, cu ajutorul caruia putem cultiva, cu mare usurinta.

Avantaje

  • Carcasa modulara din fonta – durabila si, paradoxal, poate, eleganta
  • Cutie de viteza Easy Control – usor de utilizat. Are un sistem de parghii, care ne faciliteaza schimbarea treptelor de viteza, fluierand
  • Plug pentru cartofi
  • Transmisie cu angrenaje conice in baie de ulei – ii da puterea de care avem nevoie

Dezavantaje

  • Daca nu stai bine cu muschii, s-ar putea sa-ti dea emotii, fiind un motoculor cu personalitate

Daca Steinhaus PRO-MC700+ ar fi insufletit, am putea spune ca traieste pe langa casa omului. Vestea si mai buna e ca omul care are un astfel de motocultor traieste o frumoasa experienta de viata, bazata pe incredere. Acolo unde exista gradini, desi nici de camp nu se sperie, motocultorul Steinhaus PRO-MC700+ se simte in largul lui. E unul dintre cei mai buni prieteni ai agricultorului si horticultorului. Cu Steinhaus PRO-MC700+ putem lucra toate tipurile de de sol. Este confectionat din material robust. Are toate insusirile si caracteristicile care-l pot face eligibil pentru categoria ce vizeaza cel mai bun motocultor tinand cont de raportul calitate-pret. Motocultorul Steinhaus PRO-MC700+ este un utilaj dotat cu motor puternic – 7 CP – la 3600 RPM si o capacitate cilindrica de 208 CC. Motorul este in 4 timpi, cu alimentare pe benzina.

Daca este un motocultor eficient? Categoric…DA! Iar marturie vie este latimea de lucru, cuprinsa intre 55 si 80 de cm, cu o adancime de lucru situata intre 10 si 36 de cm.

Avantaje

  • Potrivit pentru cultivarea solului nisipos, argilos si sol normal
  • Latime de lucru intre 55 si 80 de cm – caracteristica ce-l face admirabil de eficient
  • Motor multumitor de puternic – 7 CP – ca sa nu te rogi de el, impingandu-l sa-si faca treaba
  • Poate fi manevrat foarte usor
  • Maner reglabil pe inaltime
  • Freze segmentabile
  • Sistem de reglare a adancimii de lucru

Dezavantaje

  • Sunt utilizatori-proprietari care au reclamat lipsa de claritate a manualului de instructiuni

Ai vazut cat de frumos arata o gradina proaspat cultivata…si cata satisfactie si optimism iti da?! E unul dintre semnele vadite ca, la tine in batatura, a poposit si a lucrat, cu spor, unul dintre cele mai bune motocultoare. Avem multe motive sa credem ca modelul MS 7100 CF este unul dintre cei “banuiti” pentru respectiva isprava! Motocultorul MS 7100 CF este echipat cu un motor puternic, respectiv cu o putere de 7 CP, alimentat cu benzina. Este atat de puternic, incat nu exista sarcina de care sa se sperie. Puterea motorului unui motocultor este una dintre cheile succesului si eficientei lui, mai ales ca avem atatea tipuri de sol, pe care trebuie sa le pregateasca impecabil. Un alt element de toata lauda este priza-putere. Aceasta ne ajuta sa-i atasam remorca, pompe de apa, cositoare, pompe de presiune si alte accesorii ce reclama cuplarea la priza de putere.

George Cosbuc a spus: “Noi vrem pamant!”

Firile poetice si nepoetice, care se indeletnicesc cu gradinaritul, obisnuiesc sa exclame: “Noi avem pamant, deci vrem cel mai bun motocultor pentru arat si semanat!”

Avantaje

  • Este suficient de puternic – 7 CP – incat sa ne bazam pe el, cu varf, indesat si arat si semanat…
  • Este dotat cu priza de putere – este cea care transforma motocultorul intr-un utilaj-panaceu, caruia i se pot atasa felurite accesorii
  • Transmisie profesionala cu pinioane si ambreiaj cu discuri in baie de ulei – asamblate intr-o carcasa din fonta ce-i confera fiabilitate mare
  • Bara de reglare a adancimii
  • Freze segmentabile cu discuri laterale
  • Latime mare de lucru (90 cm)

Dezavantaje

  • Unii utilizatori s-au plans ca e mofturos in marsarier

Inainte de a te lupta cu “cartoful fierbinte”, trebuie sa-l scoti din pamant, din iarba verde. Acest motocultor, pe numele lui de maestru al genului…Raider RD-T07…este inzestrat cu un dispozitiv de scos cartofi.

Motocultorul Raider RD-T07 este unealta cea mai potrivita pentru cei pentru care gradinaritul, horticultura si agricultura reprezinta un hobby. Raider RD-T07 are un motor in 4 timpi si este alimentat cu benzina. Terenul dificil care merita si el binecuvantata prelucrare pentru cultivare, pentru a ne fi de folos, asteapta acest utilaj ca pe cel mai bun motocultor. Stie el ce stie, iertata sa ne fie exagerarea si suprarealismul!

Motocultorul Raider RD-T07 poate freza pamantul, poate executa canale pentru insamantare si are darul de a doza semintele pentru plantare. Latimea de lucru este de 500 pana la 1000 de mm, iar adancimea e de 150 – 300 mm. Inca nu stim daca poate fi coniderat cel mai bun motocultor pentru arat, insa ne bucura sa stim ca putem ara cu el si putem pune gazon.

Avantaje

  • Are o putere de 7 CP – nu “se da zmeu”, dar putem avea incredere in el
  • Este dotat cu freze metalice
  • Are dispozitiv de scos cartofi – restul e placere! Placerea unei portii de cartofi-pai
  • Cutie de viteze din fonta
  • Motor in 4 timpi
  • Potrivit pentru prelucrarea terenurilor dificile

Dezavantaje

  • Nu are priza de putere

Concluzie

E lung pamantul, ba e lat…De fapt, indiferent de dimensiunea terenului, pamantul arabil este ceea ce, cu drag numim, “mana cereasca”. Cu toate astea, roadele sale, ale pamantului, nu prea obisnuiesc sa ne pice din cer! Ca sa ne bucuram de ele, avem nevoie de cel mai bun motocultor…ca de aer si apa! Cumparand un motocultor, economisim timp si ne protejam sanatatea, pentru ca, prelucrarea pamantului cu motocultorul este mai rapida si mult mai eficienta decat munca manuala. In acelasi timp, cel mai bun motocultor profesional ne tine departe de efectele nefaste ale efortului istovitor, si ne apropie de bucuria recoltei izbavitoare!

Intrebari Frecvente

I: Care sunt cele mai bune marci de motocultoare?

Cele mai bune motocultoare profesionale sunt construite de producatori care si-au castigat notorietatea, dovedindu-si calitatea. In ordine aleatorie: Sep, Honda, O-Mac, Ruris, Bronto.

I: Motocultor vs. Motosapa

Sa fim intelesi: nu trebuie sa punem motocultorul si motosapa in aceeasi oala. Una dintre diferente este priza de putere cu care este inzestrat un motocultor – acest element ne permite sa-i atasam mai multe accesorii.

Motocultorul este destinat folosirii pe suprafete mai mari, iar greutatea si dimensiunile lui sunt mai mari decat ale motosapei. Deasemenea, fata de motosapa, motocultorul marunteste pamantul la o adancime mai mare. Nu in ultimul rand, motocultorul este mai scump, costa mai mult.

Author

Dinoiu Ovidiu - Redactor

Dinoiu Ovidiu Absolvent al Facultatii de Economie, specializat in tehnici de marketing si management, cu studii amanuntite in dezvoltarea personala, elaboreaza informatiile produselor si le pune la dispozitia dumneavoastra, inlesnind procesul de intelegere a beneficiilor achizitiilor de orice gen.

Concluzie

E lung pamantul, ba e lat…De fapt, indiferent de dimensiunea terenului, pamantul arabil este ceea ce, cu drag numim, “mana cereasca”. Cu toate astea, roadele sale, ale pamantului, nu prea obisnuiesc sa ne pice din cer! Ca sa ne bucuram de ele, avem nevoie de cel mai bun motocultor…ca de aer si apa! Cumparand un motocultor, economisim timp si ne protejam sanatatea, pentru ca, prelucrarea pamantului cu motocultorul este mai rapida si mult mai eficienta decat munca manuala. In acelasi timp, cel mai bun motocultor profesional ne tine departe de efectele nefaste ale efortului istovitor, si ne apropie de bucuria recoltei izbavitoare!