Am Cumparat Menu

Cele mai bune tigai

Pentru pofticiosi, gurmanzi si pentru cei pasionati de gatit, bucataria este un sanctuar. Poate ca exageram, insa ce nu face omul de dragul hiperbolei si al mancarii! Oricum am spune-o, in bucatarie, isi afla locul superlativele de bun gust. Cum ar fi…cele mai bune tigai!

Cele mai bune tigai sunt articole de bucatarie ce servesc in egala masura la realizarea optima a mancarurilor, dar si la economisirea timpului de preparare.

Tigaia este vasul in care sunt zamislite mancarurile, pe care nu le putem uita. Iar pentru asta nu e musai sa fii gurmand sau obsedat de mancare. E destul sa-ti educi papilele, astfel incat sa recunosti bunul gust, intr-o clipa, si sa te indragostesti de el pentru totdeauna.

Nimeni nu stie mai bine decat o gospodina cat de importanta este o tigaie. Cea mai buna tigaie este vasul in care incep marile aventuri culinare si in care incap aproximativ 3 portii de mancare. Acolo isi afla locul aromele recognoscibile si multe alte motive de a folosi, cu placere, tigaia!

Este cunoscut si recunoscut faptul ca gustul mancarii este rezultatul combinarii ingredientelor. Din fericire, nu e doar atat. Pentru ca vasul in care preparam mancarea contribuie si el. Din plin. Oricat de creativi si mandri bucatari priceputi am fi, daca nu avem la dispozitie tigaia potrivita, e greu de presupus ca reusim ce ne propunem. Toate au rostul lor.

Ce tigaie e mai buna?! De regula, cea pe care o putem confunda, cu usurinta, cu mancarea pe care o gatim in ea!

Precum bine stim, bucataria nu e cea mai incapatoare camera din locuinta noastra. E unul dintre motivele pentru care nu ne permitem luxul si imprudenta de a inghesui in bucatarie obiecte, blendereroboti de bucatarie, ustensile, tacamuri, vase si vesela…de-a valma. Vremea lui “Ce-o fi o fi” a apus!

Altfel spus, bucataria e prea mica pentru a ne permite lucruri de mantuiala. E inca un motiv pentru care trebuie sa aflam cu ce “se mananca” cele mai bune tigai.

Exista mai multe tipuri de tigai. Si o spunem chiar cu riscul unui truism previzibil! E important sa stim tipurile de tigai, ca sa nu ne trezim ca facem omleta in tigaia de clatite, avand pretentia sa mancam legume!

Tigaia universala – este o tigaie buna la toate. De fapt, aproape buna la toate. Nu trebuie sa lipseasca din casa. In principiu, tigaia universala este confectionata din aluminiu, cupru sau otel si, destul de important, poate fi curatata cu o perie de sarma, fara a ne face griji c-am putea s-o stricam.

Tigaia wok – este o tigaie special conceputa pentru legume si pentru fierberea inabusita a alimentelor, aceasta fiind considerata o metoda de gatit sanatos. Nu numai legume pot fi gatite in tigaia wok.

Tigaia grill – este regina gatitului fara ulei. Striatiile sunt inalte si sunt aidoma liniilor unui gratar, asezate la 1-2 cm una de alta. Tigaia grill este mai mare decat o tigaie clasica si are avantajul ca, in ea, putem gati simultan, mai multe alimente.

Tigaia pentru clatite – este plata, aproape perfect plata, si are marginile rotunjite. Tigaia pentru clatite are un strat de teflon, cu rolul clar de a nu arde clatita.

Ce tigaie sa cumpar pentru clatite?! – este o intrebare pe care o vei evita, mai ales dupa ce-ai citit randurile de mai sus!

Tigaia pentru specialitati.

Tigaia adanca – este nimerita pentru cazurile in care vrei sa gatesti intr-un singur vas.

Tigaia profesionala – e mai scumpa decat o tigaie obisnuita, dar de o calitate vadit superioara.

Inainte de a alege cea mai buna tigaie pentru clatite sau cea mai buna tigaie ceramica, sa parcurgem criteriile si principalele elemente de care sa tinem cont!

  • Tipul tigaii
  • Materialul din care este fabricata tigaia
  • Diametrul tigaii
  • Greutatea
  • Fundul dublu
  • Forma tigaii
  • Materialul antiaderent
  • Termospotul
  • Tipul manerului
  • Sursa de caldura
  • Accesoriile

Iar acum, sa punem punctul pe “I”, ochii pe butelie si, cu vigilenta specifica, sa aflam impreuna beneficiile propunerilor noastre! Adica cele mai bune tigai.

Cele mai bune tigai

In buna masura, rezultatele asteptate si minunate depind de temperatura ideala. Cand tigaia atinge temperatura optima pentru gatit, indicatorul Thermo-Signal devine rosu intens. Este semnalul pe care tigaia grill Tefal Unlimited ni-l da pentru cel mai sigur drum parcurs, de la crocant la exterior, la fraged in interior.

Suntem in cautarea perfectiunii, adica vrem cea mai buna tigaie grill?! Tefal Unlimited este dotata cu un invelis antiaderent din titan, rezistent la zgarieturi. Practic, avem de-a face cu cel mai bun invelis Tefal, cel care ne fereste de neplacerea lipirii alimentelor si ingredientelor de tigaie. Mai mult decat atat, ne asigura o textura minunata si o aroma nealterata. Gatitul rapid si uniform este asigurat de difuzia uniforma a caldurii, esentiala pentru obtinerea texturii si aromei perfecte. De asta se ocupa tehnologia de inductie avansata Thermo-Fusion.

Aceasta tigaie ne apropie de gratarul perfect, friptura rumenita asa cum trebuie, legumele crocante si peste poate de savuroase. Gratie tigaii Tefal Grill Unlimited, gatitul se intrece cu arta.

Avantaje

  • Invelis antiaderent Titanium – impiedica lipirea ingredientelor din tigaie si ne asigura o textura…de invidiat
  • Invelisul antiaderent este rezistent la zgarieturi – ii confera tigaii o viata lunga
  • Indicator Thermo-Signal – este cel care anunta cand tigaia atinge temperatura optima de gatit si ne face sa rosim…de emotie
  • Tehnologie de inductie Thermo-Fusion – asigura difuzia uniforma a caldurii
  • Se poate spala cu usurinta in masina de spalat vase

Dezavantaje

  • Nu are capac

Unuia dintre cele mai bune, populare si apreciate deserturi in familie i se potriveste cea mai buna tigaie pentru clatite. Pana una alta va servim o portie de satisfactie asigurata de pretul foarte bun al tigaii Schmitter ceramica.

Este fabricata din aluminiu. Avantajul evident si remarcabil este acela ca distribuie caldura uniform pe intreaga suprafata a tigaii. Interiorul tigaii pentru clatite Schmitter gazduieste trei straturi din ceramica. Acestea o fac usor de folosit si impiedica lipirea. Manerul nu se incalzeste exagerat, fapt pentru care nu suntem nevoiti sa folosim manusa. Tigaia nu este compatibila cu sursele de caldura ce folosesc inductia.

Avantaje

  • Cele 3 straturi ceramice de la interior ajuta la distribuirea uniforma a caldurii. Rezultatul?! Clatite minunate
  • Diametru generos
  • Maner prietenos – nu se infierbanta in timpul procesului de preparare a “minunatiilor”
  • Este confectionata din aluminiu

Dezavantaje

  • Nu are la baza insertie speciala pentru plitele care functioneaza prin inductie

Cand ajungem sa facem cunostinta cu ea, invariabil ne gandim la cea mai buna tigaie dubla. Avem destule motive. Este o alegere utila, de care pana si bucataria s-ar bucura, daca natura i-ar ingadui!

Tigaia Grill Dubla Premium ne ofera o mare varietate de posibilitati de preparare a alimentelor. Practic, le putem gati…in fel si chip. Este fabricata din aluminiu forjat, iar interiorul este dintr-un strat de marmura antiaderenta cu o durabilitate remarcabila. Tigaia poate fi inchisa ermetic, cand este folosita in varianta cu capac. Avem insa si posibilitatea de a o utiliza ca doua recipiente distincte, lucru ce ne sporeste vadit cantitatea de alimente ce pot fi preparate.

Manerul este lung, suficient de lung cat sa nu ajungem sa suflam in iaurt!

Avantaje

  • Materiale de calitate – asta inseamna durabilitate insemnata si manevrare usoara
  • Interior neaderent si rezistent – putem gati cu putin ulei
  • Maner lung – usor de folosit. Nu se incinge, deci n-avem nevoie de manusa
  • Putem folosi tigaia atat in varianta “cu capac”, cat si in varianta cu doua recipiente separate

Dezavantaje

  • Nu este compatibila cu plita cu inductie

Daca exista cele mai bune tigai profesionale, de ce n-ar exista si o tigaie wok profesionala?! Sa gatesti la tigaia wok presupune avantaje multimple, pe care le remarci cel mai bine atunci cand testezi un astfel de vas. E adevarat ca investitia intr-o astfel de tigaie este consistenta, pentru unii iritabila, insa merita efortul. Suntem frecvent intrebati daca exista cea mai buna tigaie wok?! Cred ca putem vorbi asa despre Hendi Wok, fara sa ne atragem antipatia.

Este fabricata din otel inoxidabil, turnat in trei straturi, sa poata fi folosita si pe plita cu inductie, fara emotii. Este una dintre cele mai mari tigai din gama sa. Manerul din inox cu manson o face usor de manevrat. Deasemenea, manerul nu se incinge. Exista ceva ce pune capac la toate: insusi capacul tigaii, care are maneirea de a tine mancarea calda, mult timp.

Avantaje

  • Este confectionata din inox de calitate indiscutabila
  • Are doua manere – un plus evident de manevrabilitate
  • Unul dintre manere este ferit total de caldura
  • Este o tigaie wok compatibila cu plitele cu inductie

Dezavantaje

  • Valoarea de piata putin prea mare

Oricat ne-am feri sa-ncepem descrierea acestei tigai cu pretul, e aproape imposibil sa nu-l remarcam: e foarte bun!

Tigaia Wok Schmitter este prietenoasa, daca ne este ingaduita aceasta remarca. Poate fi folosita de orice profan, de toti cei care pasesc cu sfiala in bucatarie, sub pretextul gatitului! Faptul ca are peretii inalti, de 9 cm, ne ajuta sa intoarcem preparatele usor. Fara riscul de a le imprastia prin bucatarie. Nu bagam mana-n foc ca ravneste la titlul de cea mai buna tigaie antiaderenta, dar putem garanta ca exteriorul din aluminiu face din Schmitter Wok o tigaie usoara. Cu evidenta satisfactie remarcam si interiorul din ceramica, adica cel care protejeaza preparatele impotriva lipirii. Nu are capac, dar ne putem descurca…de minune…si fara el.

Avantaje

  • Este usoara – pentru exercitiile de fitness dedicate bratelor exista salile cu destinatie specifica
  • E foarte incapatoare – putem prepara usor o recolta intreaga de legume. Desigur, exageram, insa acesta e unul dintre efectele poftei
  • Raport calitate/pret foarte bun
  • Maner practic si solid
  • Antiaderenta

Dezavantaje

  • Un pic sensibila la contactul dintre stratul antiaderent si lingura, chiar daca lingura este de lemn

Concluzie

In absenta scopului esential, care este mancarea savuroasa, discutia despre cea mai buna tigaie ar fi la fel de utila precum relatarea unui meci de curling. Pe cand, daca rostim cu glas imbietor “cea mai buna tigaie pentru cartofi prajiti“, cu gandul la cartofi, brusc, ne inseninam. Este momentul in care, pe chip, ni se astern zambetul si nerabdarea. Cand ai cea mai buna tigaie pentru clatite la indemana, tot ce vezi in jurul tau sunt fel de fel de borcane cu dulceata sau gem, care asteapta sa fie desfacute!

Cea mai buna tigaie este cel mai bun inceput pentru cea mai buna mancare. Pofta buna!

Intrebari Frecvente

I: Care sunt cele mai bune tigai?

Un lucru pare a fi clar si unanim acceptat: nu exista o tigaie buna la toate, care sa dea aceleasi rezultate uimitoare pentru toate preparatele si mancarurile gatite cu ajutorul ei. Ideal ar fi sa avem in bucatarie cate o tigaie din fiecare tip. Generic vorbind, cele mai bune tigai sunt cele care raspund bine si fac fata cu brio cerintelor noastre, cele de care preparatele nu se lipsesc, ce reduc consumul de energie termica in timpul gatitului, incalzesc si disipa caldura uniform, sunt compatibile cu toate sursele de caldura si au un raport calitate/pret bun.

I: Tigaie ceramica vs. teflon

Ambele tigai au strat antiaderent. Recomandarea specialistilor este tigaia ceramica, deoarece este mai sanatoasa, chiar daca studiile nu pot cuantifica diferentele esentiale, asa cum probabil vor cei mai pedanti dintre noi.

I: Ce tigai nu degaja substante toxice?

Conform studiilor de specialitate, tigaile antiaderente teflonate par a fi cele mai toxice. Fumul emanat de teflonul incalzit are efect nociv.

In schimb, tigaile din fonta sunt cele mai sigure, urmate indeaproape, calitativ, de cele de inox!

Author

Dinoiu Ovidiu - Redactor

Dinoiu Ovidiu Absolvent al Facultatii de Economie, specializat in tehnici de marketing si management, cu studii amanuntite in dezvoltarea personala, elaboreaza informatiile produselor si le pune la dispozitia dumneavoastra, inlesnind procesul de intelegere a beneficiilor achizitiilor de orice gen.

Concluzie

In absenta scopului esential, care este mancarea savuroasa, discutia despre cea mai buna tigaie ar fi la fel de utila precum relatarea unui meci de curling. Pe cand, daca rostim cu glas imbietor “cea mai buna tigaie pentru cartofi prajiti“, cu gandul la cartofi, brusc, ne inseninam. Este momentul in care, pe chip, ni se astern zambetul si nerabdarea. Cand ai cea mai buna tigaie pentru clatite la indemana, tot ce vezi in jurul tau sunt fel de fel de borcane cu dulceata sau gem, care asteapta sa fie desfacute!

Cea mai buna tigaie este cel mai bun inceput pentru cea mai buna mancare. Pofta buna!