Am Cumparat Menu

Intretinerea si curatarea unei masini de spalat rufe – sfaturi si trucuri

O masina de spalat rufe ajuta la spalarea hainelor intr-un mod rapid si eficient. Masinile de spalat sunt foarte utile pentru cei care au un program incarcat si nu au timp sa spele hainele manual sau pentru cei care doresc sa economiseasca apa si energie prin spalarea hainelor in mod automatizat.

Intretinerea si curatarea unei masini de spalat rufe – sfaturi si trucuri

In schimb, si noi trebuie sa le intoarcem favorul, accesand periodic trucuri de intretinere si curatare a acestora.

Intretinerea unei masini de spalat poate parea o sarcina dificila, dar daca urmam cateva sfaturi simple, ne vom pastra aparatul in stare buna pentru mai mult timp.

Iata cateva trucuri si sfaturi care ne vor ajuta sa ne intretinem masina de spalat:

Curatarea filtrelor in mod regulat

Filtrele masinii de spalat retin reziduurile care se acumuleaza in timpul spalarii, dar acestea se pot infunda in cazul in care nu sunt curatate in mod regulat. Este imperativ sa ne asiguram ca am curatat filtrele macar o data pe luna pentru a preveni surplusul de reziduuri.

Folosirea unui detergent de calitate

Detergentul de calitate poate face o mare diferenta in ceea ce priveste performanta masinii de spalat. Astfel, vom alege un detergent de calitate care sa indeparteze eficient reziduurile si sa lase hainele curate si proaspete.

Folosirea unui agent de curatare

Agentii de curatare ajuta la indepartarea depunerilor de calcar din masina de spalat, ceea ce poate imbunatati performanta aparatului si poate preveni problemele de functionare. Otetul poate fi o alternativa eficienta pentru sterilizarea dispozitivului.

Stergerea usii masinii de spalat si uscarea cuvei

Pentru a evita acumularea de umezeala si miros neplacut, trebuie sa ne asiguram ca stergem usa masinii de spalat dupa fiecare utilizare. O putem lasa deschisa pana se usuca si interiorul cuvei. Una dintre greselile frecvente facute, foarte probabil, inconstient, de multi dintre noi, este cea de a etansa usa masinii imediat dupa ce rufele sunt scoase din cuva.

Verificarea cuvei inainte si dupa finalizarea programului de spalare

Dupa fiecare spalare este recomandat sa verificam inca o data cuva, pentru a indeparta orice haine sau obiecte ramase in interior. Acest lucru poate preveni mirosurile neplacute si poate ajuta la evitarea problemele de functionare.

Chiar daca s-a intamplat sa spalam diferite accesorii uitate prin buzunarele hainelor, important este sa nu repetam greseala la nesfarsit si sa verificam rufele ori de cate ori le pregatim pentru spalare.

Verificarea si curatarea tuburilor de evacuare

Tuburile de evacuare pot fi obstructionate din cauza reziduurilor care se acumuleaza in timpul spalarii. Acestea au nevoie sa fie verificate in mod regulat pentru a preveni problemele de functionare. De cele mai multe ori, nu toata apa reuseste sa se scurga din tuburile de evacuare, astfel ca, dupa cateva zile, va incepe sa miroasa urat.

Fixarea pe pozitii

Pentru a nu se deplasa in timpul rularii programelor, masina de spalat trebuie sa fie, intai de toate, stabila. Ne asiguram ca este asezata corespunzator pentru a evita eventualele probleme de functionare.

Nu de putine ori, din cauza vibratiilor puternice din timpul spalarii sau stoarcerii, dispozitivul se poate deplasa in cazul in care este fixat superficial.

Concluzionand, putem spune ca, pentru a avea parte de haine proaspete si curate intotdeauna, avem datoria de a ne ocupa periodic de intretinerea si curatarea masinii de spalat rufe. Chiar daca aparatul dispune de o garantie substantiala, asta nu presupune sa neglijam sfaturile mentionate mai sus.

Multe dintre defectiunile aparute in timpul derularii garantiei de functionare sunt generate de cauzele nerespectarii cel putin a unuia dintre sfaturile trecute in revista de specialistii nostri.

Autor

Dinoiu Ovidiu - Redactor

Dinoiu Ovidiu Absolvent al Facultatii de Economie, specializat in tehnici de marketing si management, cu studii amanuntite in dezvoltarea personala, elaboreaza informatiile produselor si le pune la dispozitia dumneavoastra, inlesnind procesul de intelegere a beneficiilor achizitiilor de orice gen.