Am Cumparat Menu

Schimba-ti salteaua, schimba-ti viata: de ce avem nevoie de o saltea noua

Somnul reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte de care depinde sanatatea umana. Fara un somn de calitate, corpul nostru nu este capabil sa se vindece si sa intinereasca, in timp ce creierul este suprasolicitat in a gestiona si procesa emotiile si stresul.

Schimba-ti salteaua, schimba-ti viata: de ce avem nevoie de o saltea noua

Principalele “arme” pe care le avem in scopul dobandirii unui somn confortabil si revigorant sunt sportul, alimentatia corecta si, nu in ultimul rand, salteaua pe care dormim. Exista putine alte produse de care ne folosim zilnic si care sa aiba un efect atat de semnificativ asupra sanatatii si fericirii noastre.

Cunoastem suficiente cazuri in care diminetile nu sunt foarte comode din cauza durerilor de gat de umeri sau de spate, momente in care apelam imediat la clasicul “medicament”, cafeaua, sperand in ameliorarea rapida a starii psihice si fizice.

Prin urmare este necesar sa investim intr-o saltea moderna sau sa o inlocuim pe cea veche in cazul in care consideram ca nu mai este utila. De regula, saltelele trebuie inlocuite la fiecare 6-8 ani, in functie si de caracteristicile generale ale fiecareia.

In cele ce urmeaza, specialistii nostri in materie ne indeamna sa parcurgem cateva din motivele pentru care ar trebui sa cumparam o saltea noua.

Ingustarea saltelei

In timp, materialele saltelei incep sa cedeze. Arcurile devin mai moi, celulele de spuma se descompun, tesatura se densifica, in fapt, salteaua se ingusteaza si ofera senzatia de scufundare.

O astfel de saltea nu mai ofera suport adecvat corpului, indiferent de cat de mult ne-am dori ca acest lucru sa se intample. Acest declin al performantelor saltelei duce, de obicei, la disconfort evident in timpul noptii.

Aparitia acarienilor si a alergenilor

Oricat de bine am avea grija de salteaua noastra si indiferent cat de des am schimba lenjeriile, vine un moment in care aceasta se degradeaza. Celulele moarte ale pielii, acarienii, polenul si alti contaminanti se acumuleaza in interiorul saltelei.

Drept rezultat, persoanele cu probleme de respiratie, expusi la diferite alergii, pot vedea ca starea lor se inrautateste.

Cu timpul, fluidele, germenii, alergenii si murdaria pot face salteaua mult mai grea si nesuportabila.

Perturbarea somnului si aparitia insomniei

Pe masura ce salteaua “imbatraneste”, isi pierde proprietatile. Acesta este si motivul pentru care producatorii ii ofera un termen de garantie. O saltea inconfortabila poate scadea sever calitatea somnului. Dormitul pe o saltea veche cauzeaza un somn agitat si oboseala dimineata.

Toate acestea la un loc conduc la tulburari de somn, epuizare, iritatie si chiar la depresie.

Aparitia sunetelor neplacute

Cand arcurile sau alte parti ale saltelei incep sa cedeze, patul nostru poate incepe sa scartaie. Evident, astfel de sunete sunt neplacute si ne pot trezi pe parcursul noptii, precum si pe celelalte persoane din locuinta.

Motivul acestor sunete se poate “ascunde” si in interiorul patului insusi. Prin urmare, recomandarea este de a verifica intai patul si apoi salteaua.

In cazul in care patul nu are probleme de acest gen, ar fi cazul sa inlocuim salteaua cu una noua. Scartaitul nu este doar enervant, ci semnaleaza o reducere semnificativa a calitatii saltelei.

Aparitia durerilor

Atunci cand resimtim dureri la nivelul spatelui, gatului sau umerilor, inca de la primele momente ale diminetii, avem nevoie, mai mult ca sigur, sa schimbam salteaua. Rolul saltelelor este de a ne ajuta in privinta acestor probleme, nicidecum de a le genera.

Cu alte cuvinte, daca durerile apar brusc, fara alte motive, salteaua ar putea fi de vina.

In concluzie, “schimba-ti salteaua, schimba-ti viata” este o sintagma care reflecta importanta achizitionarii unei saltele noi pentru sanatatea si binele nostru. O saltea noua poate oferi un suport adecvat si confortabil pentru somn, ajutandu-ne sa ne simtim odihniti si energizati in fiecare dimineata. Prin urmare, daca avem o saltea veche sau simtim ca nu dormim suficient de bine, ar putea fi o idee buna sa luam in considerare achizitionarea unei saltele noi pentru a ne imbunatati calitatea somnului si starea generala de sanatate.

Autor

Dinoiu Ovidiu - Redactor

Dinoiu Ovidiu Absolvent al Facultatii de Economie, specializat in tehnici de marketing si management, cu studii amanuntite in dezvoltarea personala, elaboreaza informatiile produselor si le pune la dispozitia dumneavoastra, inlesnind procesul de intelegere a beneficiilor achizitiilor de orice gen.