Am Cumparat Menu

Cel mai bun pulsoximetru

Daca cineva m-ar ruga sau, si mai “grav”, m-ar forta sa incep acest articol cu un cliseu, as zice ca sanatatea este foarte importanta. Prefer insa sa-mi amintesc o urare personala mai veche, la care tin…ca la altceva: Sa fim sanatosi, iar daca, printr-o minune, avem mai multa sanatate decat ne trebuie, sa le oferim si celor din jur! Noi sa fim generosi, ca minunile trec!

Suntem fragili. Si n-o spun cu deznadejde sau cu resemnare, ci cu deplina convingere ca, uneori, o constatare, oricat de dura ar parea, ne face bine. Nu e nicidecum pricina de ingrijorare, ci de precautie si responsabilitate. Iar precautia si grija fata de sanatatea noastra presupune inclusiv sa-i luam pulsul, cat mai des cu putinta. Cum?! Dotandu-se cu dispozitive de mare ajutor. Cum ar fi…un pulsoximetru! Si, stiindu-ne apucaturile, il vrem pe cel mai bun!

Cel mai bun pulsoximetru este acel dispozitiv electronic mic, noninvaziv, care are rolul de a ne masura atat nivelul de oxigen din organism, cat si pulsul.

In functie de datele pe care ni le ofera pulsoximetrul, ne putem evalua starea si ne putem seta ingrijorarea. Fireste, doar daca e cazul.

Printre problemele de sanatate care pot fi monitorizate cu ajutorul pulsoximetrului, amintim: cancerul la plamani, boli cardiovasculare, astm, anemie, pneumonie si alte afectiuni respiratorii. Iata deci motive serioase pentru a cauta si descoperi cele mai bune pulsoximetre si beneficiile lor.

Fiind vorba de sanatate, jocul, intamplarea si ambiguitatea trebuie excluse. Cu alte cuvinte, avem nevoie de aparate care ne ofera informatii si date precise legate de starea noastra de sanatate.

Nu e mare filozofie sa afli care-ti este nivelul de saturatie a oxigenului. Ideea e ca ajungem la concluzia ca avem nevoie de un pulsoximetru de calitate, taman cand ne lipseste. Din fericire, pana si din micile paradoxuri avem de invatat.

Pentru a gasi cel mai bun pulsoximetru, recomandat e sa tinem cont de mai multi factori. Incepand cu modul de functionare si terminand cu cota de piata a unui astfel de dispozitiv.

Marime, greutate, calitatea display-ului, functiile pe care le are pulsoximetrul, recomandarea medicului pe baza afectiunilor – sunt criterii si elemente de care trebuie sa tinem cont, cand alegem un pulsoximetru bun.

Cel mai bun pulsoximetru

Pentru sanatate, miscarea este mana cereasca! Sportul este fratele mai mare al miscarii. In genere, activitatea fizica ne ajuta sa capatam un nivel de oxigenare a sangelui cat mai mare. Invariabil si implicit, asta inseamna o stare de bine, putere de concentrare mai mare, atentie sporita si disponibilitate la…zambet!

iMDK C101A2 este un pulsoximetru pentru deget care, prin emiterea unei raze infrarosii, masoara concentratia de oxigen din sange.

iMDK C101A2 este totodata un pulsoximetru ieftin si are 6 moduri pentru afisarea datelor si ecran OLED.

Daca cineva ne-ar cere sa-l caracterizam prin 3 elemente esentiale, despre iMDK C101A2 am spune: calitate, fiabilitate si raport pret/calitate minunat! In orice ordine le-am spune, ar fi acelasi lucru, la fel de important.

Este descumpanitor sa crezi ca un pulsoximetru ieftin poate fi si un pulsoximetru bun?! In cazul de fata, nu. Nu este cazul sa fim sceptici. iMDK C101A2 chiar ofera calitate peste asteptari. E atat de usor de folosit, incat, inca de cand il scoatem din cutie, avem sentimentul ca nu e prima oara cand “ne jucam” cu el, masurandu-ne pulsul.

Poate ca adjectivul “elegant” pare nepotrivit si inoportun pentru a caracteriza un astfel de dispozitiv, insa mizam pe ingaduinta voastra si entuziasmul nostru: chiar este elegant!

Avantaje

  • Este fiabil – iar timpul si anii sanatosi ne vor demonstra, suntem siguri
  • Masurare rapida si precisa – cel putin unul dintre aceste avantaje este vital
  • Ecran OLED cu 2 culori
  • Alarma – poate fi setata, astfel incat, cand valorile masurate depasesc limita setata de noi, pulsoximetrul ne avertizeaza sonor
  • Se inchide automat – daca nu este folosit mai mult de 8 secunde, “se retrage”, in liniste, pentru a economisi bateria
  • Consuma putina energie si functioneaza continuu aproximativ 6 ore
  • Afiseaza: valoarea SpO2, puls, nivelul bateriei, pletismograma

Dezavantaje

  • Nu vine la pachet insotit de baterii

Faptul ca este un pulsoximetru profesional avizat medical si CE ne confera certitudinea ca masurarea pulsului si a saturatiei de oxigen este corecta si precisa.

SUSINO este un pulsoximetru portabil care poate fi utilizat in clinici si cabinete medicale si, cu la fel de mare succes, acasa.

In timpul procesului de masurare, indicat e sa nu miscam nici un deget, dar mai cu seama pe cel folosit la masurare!

Daca vrem sa-i modificam luminozitatea ecranului, nu trebuie decat sa apasam lung butonul. Cu mila, dar lung!

Producatorul ne sfatuieste ca, inainte de fiecare test, sa curatam cauciucul gaurii in care introducem degetul. Fireste, din ratiuni igienice, mai ales cand pulsoximetrul este folosit de mai multe persoane.

Avantaje

  • Masoara si, implicit, afiseaza saturatia de oxigen (SPO2) si pulsul
  • Oprire automata – daca timpul in care nu este utilizat depaseste un prag
  • Cauciucul care intra in contact cu degetul este cauciuc medicinal – nu contine toxine si nu provoaca alergii pe piele

Dezavantaje

  • Dezavantaj..e un fel de a spune! In caz ca firma care vi-l livreaza va trimite si niscaiva masti de protectie, sa stiti ca mastile nu-nseamna “aluzii”, ci reprezinta doar un cadou!

Concluzie

Privind in jurul nostru si ascultand ce se petrece cu noi, oamenii, una dintre primele constatari e aceea ca sanatatea pare a fi, azi, mai fragila. Noi insine parem a fi mai fragili, inclusiv emotional.

Convingerea ca omul este infailibil tine de utopie. Iar utopia e mai aproape de boala decat de sanatatea omului aflat cu picioarele pe pamant.

In aceasta perioada in care omenirea a ajuns sa tresara chiar si la simpla pronuntie a cuvantului “sanatate”, precautia si grija sunt foarte importante.

Pulsoximetrul este un lucru discret, o buturuga mica ce poate rasturna carul cu angoase. Sa cautam, deci, cel mai bun pulsoximetru, si sa-i strangem mana! Sau, si mai simplu, sa-i intindem un deget pulsoximetrului, ca sa fim siguri ca ne ofera el o mana de ajutor!

Intrebari Frecvente

I: Ce masoara pulsoximetrul?

In niciun caz tensiunea! De ea se ocupa tensiometrul. Doar sa ne asiguram ca-l avem!

Specialistii spun, fara putere de tagada, ca nivelul normal de oxigen din sange este cuprins intre 95 si 100%. Altfel spus, un nivel prea scazut de oxigen din sange suprasolicita inima si creierul.

Pulsoximetrul este acel dispozitiv care ne ajuta sa evaluam cantitatea de oxigen din sange. Masoara saturatia periferica a oxigenului (SpO2) si pulsul.

I: La ce deget se pune pulsoximetrul?

Cele mai bune pulsoximetre au si aceasta calitate: de a se adapta grosimii oricarui deget, de a fi ajustabile. Asa ca, din acest punct de vedere, un pulsoximetru profesional poate fi denumit “pulsoximetru pentru bebelusi”, fara probleme, fara teama de a-i duce reputatia in derizoriu.

Zonele comune in care poate fi pozitionat pulsoximetrul sunt degetele de la mana sau lobul urechii.

Ca regula generala si usor de intuit: inainte de utilizare, trebuie sa citim instructiunile si eventualele avertismente.

Recomandat este ca degetul la care trebuie pus pulsoximetrul sa fie degetul aratator.

I: Ce reprezinta indicele de perfuzie PI?

Indicele de perfuzie este raportul dintre fluxul sanguin pulsatoriu si sangele nepulsatoriu sau static din tesutul periferic. Este o evaluare intr-un loc specific de monitorizare, fiind o masurare invaziva a perfuziei periferice.

Valorile indicelui de perfuzie, PI, variaza intre 0,02% (puls extrem de slab) si 20% (puls extrem de puternic). Indicele de perfuzie exprima saturatia oxihemoglobinei in sange, fiind un parametru esential pentru sistemul respirator si circulator.

Author

Dinoiu Ovidiu - Redactor

Dinoiu Ovidiu Absolvent al Facultatii de Economie, specializat in tehnici de marketing si management, cu studii amanuntite in dezvoltarea personala, elaboreaza informatiile produselor si le pune la dispozitia dumneavoastra, inlesnind procesul de intelegere a beneficiilor achizitiilor de orice gen.

Concluzie

Privind in jurul nostru si ascultand ce se petrece cu noi, oamenii, una dintre primele constatari e aceea ca sanatatea pare a fi, azi, mai fragila. Noi insine parem a fi mai fragili, inclusiv emotional.

Convingerea ca omul este infailibil tine de utopie. Iar utopia e mai aproape de boala decat de sanatatea omului aflat cu picioarele pe pamant.

In aceasta perioada in care omenirea a ajuns sa tresara chiar si la simpla pronuntie a cuvantului “sanatate”, precautia si grija sunt foarte importante.

Pulsoximetrul este un lucru discret, o buturuga mica ce poate rasturna carul cu angoase. Sa cautam, deci, cel mai bun pulsoximetru, si sa-i strangem mana! Sau, si mai simplu, sa-i intindem un deget pulsoximetrului, ca sa fim siguri ca ne ofera el o mana de ajutor!