Am Cumparat Menu

Cel mai bun aspirator robot

Fara indoiala, curatenia interioara a propriei locuinte este o sarcina complexa ce necesita timp si energie, cu atat mai mult cu cat detinem o suprafata utila mai mare. Majoritatea articolelor de uz intern au cunoscut o dezvoltare remarcabila in ultimele doua decenii, astfel incat proprietarii de case, vile sau sedii mari de birouri au ocazia de a investi intr-un aspirator robot, considerat un real succes pe piata larga din Romania.

Noul robot aspirator a fost propus inca de la inceputul anilor ’90, insa publicul nu a raspuns bine tehnologiei de atunci, ci doar aproape de zilele noastre, odata cu evolutia gadget-urilor Smart. Astfel, acest robot de aspirare a devenit un instrument popular pentru curatarea podelelor si a pardoselilor locuintelor de la cele mici pana la cele mai mari.

La randul lor, aceste produse difera in functie de compania care le produce, fiecare dintre brand-uri contribuind cu inovatiile proprii pentru stabilirea unor performante absolute. Cel mai bun aspirator robot indeplineste o suita de caracteristici, menite sa usureze procesul de curatare si sa il realizeze in cele mai optime conditii.

Atunci cand ne orientam spre achizitionarea unui astfel de articol este indicat sa avem in vedere specificatiile si aspectele sale definitorii:

 • Tipul suprafetelor de operare
 • Tipul de aspirare
 • Functii aplicabile
 • Autonomia acumulatorului
 • Fiabilitate
 • Accesorii incluse
 • Capacitate de colectare
 • Nivelul de zgomot

In baza acestor particularitati, profesionistii in domeniu au realizat un top ce face referinta la cele mai bune aspiratoare robot.

Cel mai bun aspirator robot

Daca ne-am decis deja sa achizitionam un robot de aspirare si spalare, solutia cea mai convenabila vizeaza modelul amXea E30, unul dintre cele mai complexe aspiratoare robot de pe piata. A fost proiectat special pentru a inlesni procesul de curatare zilnica a pardoselilor dure si a covoarelor cu peri scurti, economisind totodata timp pretios.

Functiile giroscopica si “harta virtuala” permit cartografierea suprafetelor si scanarea acestora in timpul derularii programului, pentru generarea unui traseu precis. Harta este vizibila pe aplicatie si furnizata la fiecare scanare, avand astfel posibilitatea de a urmari, in timp real, procedeul de curatare.

Gama acestor roboti de aspirare este prevazuta cu functia “Smart Memory”, ce permite dispozitivelor sa memoreze zonele pe care deja le-au curatat si pe care urmeaza sa le acopere. Podelele libere, fara prea multe obstacole, sunt mult mai eficient maturate, aspirate si spalate.

Capacitatea recipientului de praf, de 600 de ml, este suficienta pentru aspirarea mai multor camere in aceeasi etapa de curatare. In cazul spalarii umede, cuva de praf trebuie inlocuita cu rezervorul de apa, printr-o simpla miscare, pentru obtinerea unor suprafete lustruite. Acest aspirator robot, care si spala, este prevazut cu o laveta lababila si reutilizabila fabricata din microfibra. De retinut ca in rezervor se adauga numai apa la temperatura camerei, fara detergenti lichizi sau alte solutii de curatare.

Modul de spalare umeda presupune controlul debitului de apa in 3 trepte. Aplicabila doar de pe telefonul mobil, aceasta functie a performantului robot aspirator mop considera treptele “low” si “medium” perfecte pentru parchet si pardoseli din lemn, cu scopul de a evita umezeala excesiva din canturile suprafetei respective.

Acest produs este dotat cu perii laterale, care au sarcina de a directiona particulele de praf spre centrul aspiratorului. Peria centrala in forma de V creste capacitatea de curatare a scamelor si a impuritatilor, in timp ce puterea de aspirare asigura o finalizare eficienta, indiferent de pardoseala.

Dispune de o multitudine de senzori, cum ar fi senzorul de praf, de apropiere, de panta, impotriva caderii sau de coliziune. Multumita acestora, robotul aspirator amXea poate curata chiar si zonele cele mai greu accesibile, mariginile si colturile mobilierului, poate creste puterea de aspirare si poate efectua procesul la un nivel de zgomot redus.

Ne bazam pe o autonomie a bateriei de 100 de minute si pe capacitatea de a acoperi 200 de mp cu o singura incarcare.

Totalitatea acestor functii si tehnologii l-au propulsat printre cele mai bune aspiratoare robot ale ultimei generatii. Posesorii de case, de la cele mai mici la cele mai mari, s-au declarat extrem de multumiti in urma statisticilor facute de expertii in domeniu.

Avantaje

 • Tip de aspirare umed si uscat
 • Matura, aspira si spala
 • Curata orice tip de pardoseala, precum gresie, parchet, covoare cu peri mici, mochete
 • Functie giroscopica si de cartografiere
 • Functie “Smart Memory”
 • Prevazut cu recipient de praf, rezervor de apa, laveta lavabila, perii laterale, perie centrala
 • Dispune de o varietate mare de senzori
 • Autonomie a bateriei de 100 de minute
 • Reincarcare automata
 • Greutate 3 kg
 • Design elegant

Dezavantaje

 • Nu curata covoare cu peri mai inalti de 2 cm
 • Nu putem folosi detergenti lichizi sau solutii de curatare in rezervorul de apa

Cu siguranta, cel mai evoluat si complex robot de aspirare este IRobot Roomba S9+, capabil sa indeplineasca locuintei noastre toate cerintele necesare unei curatenii zilnice impecabile. Doar apasand butonul de start, robotul minune isi incepe activitavea de mentinere a podelelor curate si lustruite.

Aspira fara greseala colturile camerei, marginile acesteia, inclusiv zonele pardoselii mai putin accesibile, dispunand de o putere de absorbtie mult mai mare decat alte aspiratoare robot de pe piata. Periile de cauciuc duble sunt cu 30% mai late in comparatie cu cele existente la un aspirator robot ieftin, avand calitatea de a se comporta delicat cu suprafata aspirata si necrutator cu praful, murdaria si resturile cu care intra in contact.

Tehnologia moderna permite robotului aspirator cartografierea locuintei, oferindu-i totodata capacitatea de a memora cele mai optime si rapide trasee. Acopera cu succes intreaga suprafata vizata, reusind sa imbunatateasca de la proces la proces rutele pe care le urmeaza.

Performanta inedita pe care o lauda toti expertii in domeniu o reprezinta competenta uimitorului robot aspirator de evacuare automata a murdariei si resturilor stranse in sacul colector. Pe langa multitudinea de senzori din dotare, aceasta functie este extrem de benefica, practic nemaifiind nevoie sa schimbam periodic sacul colector.

Curata gresie, parchet, marmura, mozaic, dispunand o putere de doua ori mai mare de aspirare a particulelor de praf dintr-un covor cu fire lungi. Poate fi programat si setat pentru traseele de curatenie, procesul desfasurandu-se chiar daca nu suntem in preajma.

Acumulatorul are o autoritate de 90 de minute, suficient pentru a intretine corespuzator o locuinta de 100 de metri patrati utili. In cazul in care indicatorul de baterie descarcata ne semnaleaza un nivel mic al acumulatorului, robotul aspirator se retrage la statia de incarcare, continuand curatenia de unde a ramas, imediat ce nivelul bateriei se restabileste.

Un alt avantaj ce cantareste enorm in ecuatia achizitionarii unui astfel de produs inedit il constituie capacitatea sa de captare completa a 99% din alergeni, fire de praf, polen si mucegai, aspect benefic pe care nu il regasim si la alte articole de acest gen.

Cu o inaltime de numai 9 cm si o greutate de 3.7 kg, IRobot Roomba S9+ este considerat cel mai bun aspirator robot pentru locuinte medii si mari si reprezinta o investitia extraordinara in viitorul curateniei locuintei personale.

Avantaje

 • Cel mai evoluat si complex aspirator robot
 • Mentine podelele curate si lustruite
 • Aspira colturile camerei, marginile acesteia, inclusiv zone greu accesibile
 • Se comporta delicat cu pardoseala
 • Curata la fel de bine si covoare pufoase
 • Poate fi programat si setat pentru urmarirea traseelor de curatare
 • Capteaza 99% din alergeni, fire de praf polen si mucegai
 • Evacuare automata
 • O gama variata de senzori
 • Autonomie a acumulatorului de 90 de minute
 • Raza de operare de 350 de metri
 • Greutate de numai 3.7 kg

Dezavantaje

 • Este destul de zgomotos la evacuare

Concluzie

Teoretic, am cumparat un produs inteligent pentru curatarea pardoselii locuintei. Practic, avem un prieten de nadejde pe care-l programam sa lucreze zilnic, sa mentina un aspect impecabil al gresiei, parchetului sau al covoarelor si care, pe deasupra, vine la pachet cu o multitudine de functii si senzori gata sa ne surprinda placut.

Intrebari Frecvente

I: De ce este important un aspirator robot pentru curatenia locuintei?

Niciodata curetenia nu a insemnat o sarcina usoara, mai ales cand suntem tipicari si minutiosi in ceea ce priveste rezultatul final al activitatii noastre.

Programul zilnic incarcat, in care inseram activitatile de educatie si crestere ale copiilor, orele de serviciu, programul de cumparaturi, poate afecta direct timpul alocat curateniei, ceea ce nu este intocmai benefic.

Expertii in domeniu au dezbatut si pus in practica noile inovatii ale tehnologiei si au gasit rapid solutia pentru a pastra caminul propriu curat pentru totdeauna.

Un aspirator robot inlesneste total procesul de curatenie, avand practic nevoie doar de programarea si setarea aplicatiei pentru a transmite gadget-ului cerintele noastre.

I: De ce este importanta statia de alimentare a aspiratorului robot?

Din multitudinea de avantaje, remarcabil este acela ca robotul aspirator isi poate desfasura procesul de aspirare si lustruire chiar daca nu suntem in locuinta. Ori de cate ori finalizeaza activitatea, se intoarce la statia sa de alimentare. La fel, cand indicele arata nivel scazut al bateriei, dispozitivul revine la statie pentru incarcare, finalizand apoi procedeul.

Statia de alimentare este practic baza robotului aspirator, loc in care il vom gasi de fiecare data cand este in stare de repaus.

I: De ce este util pentru sanatate un aspirator robot?

Au fost concepute pentru a capta in proportie de 99% alergenii, firele de praf, polenul sau particule de orice gen, intalnite pe pardoseala.

Daca un aspirator obisnuit ridica praful in locuinte, facand practic mai mult rau, iata ca noua gama de aspiratoare inteligente a rezolvat si acest aspect des mentionat de cei care au simtit diferenta dintre vechi si nou, dintre obisnuit si performant.

Author

Dinoiu Ovidiu - Redactor

Dinoiu Ovidiu Absolvent al Facultatii de Economie, specializat in tehnici de marketing si management, cu studii amanuntite in dezvoltarea personala, elaboreaza informatiile produselor si le pune la dispozitia dumneavoastra, inlesnind procesul de intelegere a beneficiilor achizitiilor de orice gen.

Concluzie

Teoretic, am cumparat un produs inteligent pentru curatarea pardoselii locuintei. Practic, avem un prieten de nadejde pe care-l programam sa lucreze zilnic, sa mentina un aspect impecabil al gresiei, parchetului sau al covoarelor si care, pe deasupra, vine la pachet cu o multitudine de functii si senzori gata sa ne surprinda placut.