Am Cumparat Menu

Cea mai buna masa de calcat

“La masa!”- De regula, cand auzim aceasta chemare, ne gandim la masa din bucatarie si la delicioasele mancaruri care ne asteapta, pentru desfatare!

Ce facem insa cand invitatia vine din proximitatea mesei de calcat?! Tentatia de a stramba din nas este mare, deoarece inca nu s-a demosnstrat stiintific sau ironic ca activitatea de calcare a rufelor este una placuta, pe cat ar lasa unii membri ai familiei sa se inteleaga! Inca un motiv cat se poate de serios ca sa ne dorim cea mai buna masa de calcat.

Activitatile casnice au prostul obicei de a ne rapi mult timp. Iar timpul, mai abitir decat niciodata, e foarte pretios. Ca atare, o masa de calcat rufe, dedicata unei astfel de “distractii”, ne-ar ajuta peste poate.

E deajuns sa ne imaginam sau sa ne amintimn situatia delicata in care trebuie sa calcam cearsaful de pat. Fara o masa de calcat solida, cu suprafata de lucru generoasa, am fi in situatia hazlie, ca sa nu spunem enervanta, a unui elefant intr-un magazin de portelanuri!

Cea mai buna masa de calcat este usoara si stabila, dispune de posibilitatea reglarii inaltimii si ofera optiuni multiple in a calca rufele rapid si eficient.

Cum arata tabloul casnic “Statie de calcat de calitate, cu cea mai buna masa de calcat“?! E una dintre operele demne de a fi in galeria dorintelor noastre, care ne-ar face viata mai usoara si mai frumoasa.

Ca orice actiune similara, alegerea celei mai bune mese de calcat nu e tocmai o banalitate. Pentru a fi incununata cu succes, avem nevoie de discernamant bazat pe criterii solide.

O masa de calcat rufe trebuie sa fie aidoma unei mese de pranz: buna cat sa ne starneasca zambetul de satisfactie si ieftina cat sa nu para c-am luat-o la cel mai scump restaurant.

Inainte de a ne orienta catre cele mai bune mese de calcat, trebuie sa stim care sunt nevoile familiei. Niciun detaliu nu e de neglijat.

Exista doua categorii de mese de calcat:

 • Masa de calcat conventionala – e cel mai avantajos model, din punct de vedere financiar. E cea mai ieftina. Recomandata familiilor in care nu se calca mai mult de doua ori pe saptamana si nu o cantitate mare de rufe.
 • Masa de calcat electrica – este un model mai scump, dar mult mai eficient.

Principalele criterii in functie de care alegem masa de calcat au fost elaborate de profesionistii nostri in domeniu si le putem regasi mai jos:

 • Materialele din care a fost realizata
 • Dimensiunea
 • Tipul reglarii inaltimii
 • Suportul pentru fierul de calcat
 • Functiile din dotare
 • Valoarea de piata

In conformitate cu aceste caracteristici a fost realizata ierarhia ce cuprinde, in cel mai mic detaliu, cele mai bune mese de calcat existente la ora actuala pe piata.

Cea mai buna masa de calcat

O masa de calcat rufe nu trebuie sa monopolizeze tot spatiul din casa, asa cum nu trebuie sa ne suprasolicite muschii si organele interne…cand o caram prin casa! Leifheit AirBoard M Solid are doar 4,4 kg. Este una dintre cele mai usoare si ergonomice mese de calcat care se gasesc pe piata.

Blatul are functie Therm-Reflect, gratie careia hainele pot fi calcate rapid. Concret, materialul husei reflecta caldura emanata de fier, asa incat materialul este netezit pe ambele parti, concomitent.

Masa de calcat rufe Leifheit AirBoard M Solid are o lungime de 120 de cm, ceea ce inseamna ca ne scoate din orice incurcatura, indiferent de cat de lungi ne-ar fi hainele. Materialul husei este confectionat din bumbac fin, ce permite trecerea, cu usurinta, a aburului de la fierul de calcat.

Avantaje

 • Este stabila si robusta – ca sa nu stam cu grija ca ne fuge din fata ochilor
 • Pret avantajos – este o masa de calcat ieftina, cel putin in ochii celui care ii apreciaza calitatea
 • Suprafata de lucru perforata – asa incat aburul stie incotro s-o apuce
 • Suport pentru fierul de calcat rezistent – ca tare nu ne dorim sa ia contact cu picioarele noastre
 • Inaltime reglabila – ne aduce un plus de confort

Dezavantaje

 • Atunci cand cantitatea de rufe este mare, poate aparea condens sub masa

Este unul dintre momentele in care ne prefacem ca nu stim care este cea mai buna masa de calcat. De amorul artei si de dragul amuzamentului!

ASSAI Foppapedretti face parte din selecta categorie a produselor care dau ora exacta in materie de “standard de calitate”. Are un aspect elegant si unic, prin tot ce presupune si ce ofera aceasta masa de calcat rufe. Cu riscul unui cliseu, se apropie de ceea ce pasionatii numesc Rolls-Royce-ul meselor de calcat.

Traieste pe langa casa omului, obisnuita cu superlativele.

ASSAI Foppapedretti impresioneaza de la prima vedere. Este o masa de calcat din lemn, care vadeste lux si trimite cu gandul la “premium”.

Cadrul este confectionat din lemn masiv lacuit, iar husa este confectionata din bumbac multicolor. O pata de culoare?! Da, si poate chiar o intreaga paleta de culori.

Avem suprafata activa…sa ne punem si-n cap! Lungimea suprafetei active este de 123 cm, iar latimea e una pe masura: 50 cm. Asa incat, in timpul procesului de calcare, ne simtim in largul nostru.

Inaltimea mesei de calcat ASSAI este variabila si poate ajunge pana la 91 de centimetri.

ASSAI Foppapedretti este o masa de calcat pliabila a carei deplasare este facilitata de sistemul de rotile cu care este inzestrata. Are suport pentru fierul de calcat si suport pentru asezarea hainelor calcate.

Avantaje

 • Cadru de lemn masiv natural lacuit – vadeste eleganta si caldura specifica lemnului
 • Suprafata de calcat ultrageneroasa – poate ateriza un avion de dimensiuni mici, la o adica
 • Suport retractabil pentru fierul de calcat
 • Polita pentru asezarea hainelor proaspat calcate
 • Rotile pentru mobilitate sporita – o putem muta cu efort mic, nesemnificativ
 • Reglabila pe inaltime la 3 niveluri – ca doar n-o sa mearga muntele la Baiazid
 • Placa din lemn cu perforatii – pentru ventilatie autentica si pentru evitarea condensului

Dezavantaje

 • Nu are priza

Concluzie

Sa credem ca ne putem calca hainele pe masa de bucatarie sau pe masa de pranz ar insemna sa ne mintim frumos si savuros! Numai ca, asemeni mesei nepotrivite, minciuna are picioare scurte!

Oricat ar fi de frumoasa, o haina necalcata e tot atat de seducatoare precum gestul de a-i oferi persoanei pe care vrem s-o cucerim…un kilogram de cartofi! E adevarat, cartofii sunt buni la casa omului, insa la micul dejun si la masa de pranz, nu la oficiul starii civile!

Pentru hainele pe care le vrem impecabile, exista, din fericire, cea mai buna masa de calcat!

Intrebari Frecvente

I: De ce este nevoie de o masa de calcat?

N-ar fi ironic ca, dupa ce am ales un fier de calcat de prima mana sau o statie de calcat performanta, sa ne gasim in jenanta situatie de a calca rufele…pe covor sau pe masa de bucatarie?!

In primul rand, masa de calcat este proiectata si dedicata acestei activitati, cu tot ce presupune ea. Este reglabila pe inaltime, asigurandu-ne confortul si comoditatea. In al doilea rand, blatul si husa sunt special proiectate pentru calcat, asigurandu-i aburului o evacuare rapida si sigura, evitand astfel formarea condensului. Exista chiar si masa de calcat aspiranta, ceea ce intareste ideea ca nu putem risca sa deterioram mesele obisnuite din casa.

I: Cum alegem masa de calcat potrivita?

In principiu, in functie de nevoile noastre. In realitate, cand cautam cea mai buna masa de calcat, trebuie sa tinem cont de tipul de haine, lenjerii si textile pe care le calcam, in mod regulat, spatiul de depozitare si relatia noastra cu functiile suplimentare pe care ni le ofera masa de calcat rufe. Pe scurt, cand ne alegem masa de calcat potrivita, tinem seama de: materiale, dimensiuni, reglarea inaltimii mesei de calcat, suportul pentru fierul de calcat, functia de incalzire, functia de suflare sau, pentru simandicosi, functia de aspirare. Si, nu in ultimul rand, de pret.

Author

Dinoiu Ovidiu - Redactor

Dinoiu Ovidiu Absolvent al Facultatii de Economie, specializat in tehnici de marketing si management, cu studii amanuntite in dezvoltarea personala, elaboreaza informatiile produselor si le pune la dispozitia dumneavoastra, inlesnind procesul de intelegere a beneficiilor achizitiilor de orice gen.

Concluzie

Sa credem ca ne putem calca hainele pe masa de bucatarie sau pe masa de pranz ar insemna sa ne mintim frumos si savuros! Numai ca, asemeni mesei nepotrivite, minciuna are picioare scurte!

Oricat ar fi de frumoasa, o haina necalcata e tot atat de seducatoare precum gestul de a-i oferi persoanei pe care vrem s-o cucerim…un kilogram de cartofi! E adevarat, cartofii sunt buni la casa omului, insa la micul dejun si la masa de pranz, nu la oficiul starii civile!

Pentru hainele pe care le vrem impecabile, exista, din fericire, cea mai buna masa de calcat!