Am Cumparat Menu

Cea mai buna masina de tuns iarba

Chiar daca urbanizarea a cantarit enorm in ecuatia dezvoltarii tehnologiei, prin concentrarea maselor in orase si metropole, o buna parte a populatiei tinde sa evite supraaglomeratia si sa cumpere locuinte, fie la marginea orasului, fie in zone linistite, mai putin populate. In ciuda faptului ca sunt mai costisitoare si mai greu de intretinut decat un apartament, tot mai multa lume opteaza pentru schimbare.

In general, o locuinta realizata la sol este prevazuta cu gradina sau peluza, suprafete considerate de multe persoane zone de confort, care, periodic, necesita intretinere adecvata cu scule corespunzatoare.

Vorbim aici de mentenanta gazonului si cum ne poate ajuta in acest sens o masina de tuns iarba, cum ne usureaza munca si cat timp economisim, utilizand-o. La achizitia unui astfel de produs trebuie sa tinem cont de anumite aspecte, corelate evident, cu necesitatile personale.

Cea mai buna masina de tuns iarba insumeaza o multime de valori si de trasaturi, competente sa ofere rezultatele scontate, cu cel mai mic efort, in cel mai scurt timp.

 • Calitatea materialelor
 • Capacitatea motorului
 • Tipul de alimentare
 • Usurinta in utilizare
 • Dimensiune si greutate
 • Posibilitatea de reglare a inaltimii de taiere
 • Volumul sacului colector
 • Designul

In baza acestor caracteristici generale, specialistii nostri in domeniu au dezvoltat un top ce vizeaza cele mai bune masini de tuns iarba, clasament pe care-l vom parcurge in cele ce urmeaza.

Cea mai buna masina de tuns iarba

Compania Bosch este recunoscuta pentru fiabilitatea produselor puse la dispozitia clientilor, fie ca vorbim de mentenanta de interior sau de exterior, prin capacitatea lor de a permite utilizarea in cele mai bune conditii.

Bosch ARM 32 este o masina electrica de tuns iarba ce ne garanteaza stilizarea eficienta si rapida a peluzei casei, asigurand functionare maxima pentru suprafete cuprinse intre 350 m² si 1000 m².

Avand un motor cu o capacitate de 1200 de wati, permite taierea perfecta a firelor de iarba lungi si groase, evitand cu abilitate obstacolele. Este o masina usoara ce poate fi manevrata facil in orice circumstanta.

Grija cositului pe marginea peluzei, pe langa pereti si garduri nu mai reprezinta o problema. Masina este adaptata special pentru a facilita taierea uniforma a firelor de iarba chiar si in zone incomode, simplificand munca si economisind timp.

Cu masina de tuns iarba Bosch avem oportunitatea de a regla inaltimea de taiere la 3 niveluri diferite, ajustarea fiind posibila la 2 cm, 4 cm, respectiv 6 cm, in timp ce latimea masinii acopera o portiune de 32 cm. Iarba astfel tunsa, va fi stocata in cosul colector, a carui capacitate de 31 de litri este suficienta pentru un proces complet. Golirea se face in momentul in care observam ca iarba cosita ramane in spatele masinii, dupa taiere.

Greutatea sa de numai 7 Kg permite transportarea rapida, chiar si de catre o persoana de sex feminin. Depozitarea in magazia cu scule necesita un spatiu mic, fapt ce-i sporeste gradul de utilitate in fiecare gospodarie.

Avantaje

 • Mentenanta eficienta si rapida a peluzei
 • Functionare maxima pentru suprafete cuprinse intre 350 m² si 1000 m²
 • Motor de 1200 de wati
 • Usor de manevrat
 • Ajusteaza uniform iarba de langa pereti sau garduri
 • Reglarea inaltimii de taiere pe 3 niveluri diferite
 • Capacitatea cosului colector este de 31 L
 • Greutate de numai 7 kg
 • Silentioasa

Dezavantaje

 • Utilizarea masinii pe iarba uda nu are rezultatele scontate

Intretinerea unei gradini, a unui gazon sau peluze nu este chiar asa de simpla cum pare, ci necesita o atentie sporita in ce priveste timpul alocat si mai ales ustensilele folosite. Cu cat articolele de gradinarit sunt mai performante, cu atat randamentul si rezultatele vor fi pe masura.

Daca punem in tema peluzele medii sau mari, unde avem nevoie de un motor puternic, capabil sa aiba un ritm sustinut in vederea cosirii uniforme si eficiente, avem de a face cu cea mai buna masina de tuns iarba pe benzina, al carei motor performant, Briggs & Stratton, dispune de o putere de 2000 de wati.

Makita PLM4628N este un produs unicat, prin potenta de care da dovada in tunderea gazonului si uniformizarea lui, pe portiuni de pana la 1000 m². Greutatea de 32 de kg ii confera posibilitatea de a se aseza compact pe suprafata vizata pentru cosire, viteza maxima atinsa de lamele de taiere fiind de 2600 de rotatii pe minut. Reglarea inaltimii de taiere se face pe 7 trepte, avand competenta de a reteza chiar si iarba inalta de 50 de cm, rotunjind-o la nivelul cerintelor noastre. Se recomanda taierea in conditii uscate pentru randament ridicat.

Pentru a ne asigura de conditii optime de executare a procesului trebuie sa avem in vedere nivelul uleiului, alimentarea cu benzina fara plumb si conectarea bujiei. Pornirea se face prin apasarea pompitei de amorsare si prin tragerea sforii.

Cosul colector are un volum de 60 de litri, fiind realizat din material textil. Se goleste la fiecare 20 de metri in cazul ierbii de 25 cm inaltime si la 10 metri in cazul celei de 50 cm.

Chiar daca este o masina robusta, se manevreaza cu foarte mare usurinta, datorita rotilor mai mari din spate, executand cu succes si taierile de pe portiuni usor denivelate.

Avantaje

 • Motor puternic si performant Briggs & Stratton
 • Putere de 2000 de wati
 • Garanteaza tunderea peluzelor de pana la 1000 m²
 • Viteza lamelor de taiere este de 2600 de rotatii pe minut
 • Dispune de 7 trepte de reglare a inaltimii
 • Coseste si iarba inalta de 50 de cm, doar uscata
 • Sac colector realizat din material textil, cu o capacitate de 60 de litri
 • Se manevreaza cu usurinta

Dezavantaje

 • Fiind pe benzina, polueaza

Revolutionara si eficienta, performanta si silentioasa, masina electrica de tuns iarba Bosch si-a facut rapid loc pe piata articolelor destinate intretinerii peluzelor si teraselor dotate cu gazon. Profilul sonor Pro Silence pastreaza linistea gradinii noastre, prin reducerea cu pana la 75% a nivelului decibelilor fata de alte produse de acest gen.

Totodata da dovada de un randament extraordinar, tunderea gazonului facandu-se impecabil si in zonele greu accesibile. Reglarea inaltimii de taiere se face pe 7 niveluri, intre 2 cm si 8 cm, prin actionarea simpla a unui singur buton.

Puterea motorului de 1700 de wati asigura acoperirea unei suprafete cuprinse intre 350 m² si 1000 m². Greutatea de 16 kg a masinii ii confera un grad ridicat de robustete in contact cu iarba de orice lungime.

Cu functia Ergo Slide beneficiem de manevrarea usoara si rapida a masinii, de executarea procesului in conditii de siguranta, fara a periclita pozitia corecta a spatelui. Manerul telescopic mobil permite ajustarea lui in functie de inaltimea fiecarui utilizator, fara a suprasolicita bratele si spatele.

Leaf Collect reprezinta functia de strangere a frunzelor si resturilor vegetale, cazute in special toamna. Deasemenea, iarba cosita este stransa in totalitate in cutia colectoare, ce dispune de o capacitate de 50 de litri.

Rulmentii Bosch, impreuna cu rotile invelite in cauciuc formeaza un tot unitar ce garanteaza tunderea uniforma a gazonului, in cele mai bune conditii.

Avantaje

 • Revolutionara si eficienta
 • Performanta si silentioasa
 • Acopera cu succes si zonele greu accesibile de langa pereti sau garduri
 • Reglare a inaltimii de taiere pe 7 niveluri
 • Putere a motorului de 1700 de wati
 • Robusta si usor manevrabila
 • Colecteaza iarba cosita, frunzele cazute si resturile vegetale
 • Capacitate cos colector de 50 de litri

Dezavantaje

 • Nu este recomandata taierea in mediu umed

Concluzie

In mod normal, orice casa cu teren trebuie sa detina printre sculele gospodariei o masina de tuns iarba. Gradinaritul este o pasiune pentru multa lume, pe de o parte relaxanta si linistitoare, iar pe de alta foarte utila. O persoana ingrijita nu va neglija niciodata locul unde traieste si unde isi desfasoara treburile de zi cu zi.

Acompaniata de cea mai buna masina de tuns iarba sau de o motocoasa profesionala, aceasta activitate nu poate avea decat cele mai bune rezultate.

Intrebari Frecvente

I: Cum se comporta o masina de tuns iarba pe teren denivelat?

Toti producatorii de talie mare au avut in vedere si acest aspect in momentul proiectarii produselor pentru stilizarea gazonului sau peluzei. Utilizand oricare dintre cele mai bune masini de tuns iarba mentionate in topul de mai sus, conceput de specialistii nostri, putem avea siguranta unei amenajari a suprafetelor gradinii in conditii eficiente, chiar si pe un teren usor denivelat.

I: Care sunt cele mai bune masini de tuns iarba?

Conform clasamentului alcatuit in cuprinsul articolului nostru, orice client are posibilitatea de a alege o masina competenta care sa rezoneze cu cerintele personale.

Daca avem de intretinut o terasa mica, vom opta desigur pentru o masina electrica, nepoluanta, al carei raport calitate / pret este foarte avantajos. Cu alte cuvinte, vom cheltui mult mai putin decat o persoana care detine o suprafata peste medie, de minim 500 m². Cei cu astfel de intinderi, cu siguranta, trebuie sa opteze pentru o masina de tuns iarba pe benzina, in scopul unui randament pe masura.

I: Cat de des trebuie golit sacul colector?

Prin intretinerea gazonului intelegem stilizarea si aranjarea periodica a acestuia, de exemplu, la fiecare doua saptamani. Cu cat tundem iarba mai des, cu atat randamentul si speranta de viata lunga ale masinii cresc, nefiind nevoie sa golim sacul decat la sfarsitul unui proces de taiere. Altfel, o iarba lasata sa creasca mult timp, va necesita un efort in plus, si necesitatea golirii sacului colector in mai multe reprize.

Author

Dinoiu Ovidiu - Redactor

Dinoiu Ovidiu Absolvent al Facultatii de Economie, specializat in tehnici de marketing si management, cu studii amanuntite in dezvoltarea personala, elaboreaza informatiile produselor si le pune la dispozitia dumneavoastra, inlesnind procesul de intelegere a beneficiilor achizitiilor de orice gen.

Concluzie

In mod normal, orice casa cu teren trebuie sa detina printre sculele gospodariei o masina de tuns iarba. Gradinaritul este o pasiune pentru multa lume, pe de o parte relaxanta si linistitoare, iar pe de alta foarte utila. O persoana ingrijita nu va neglija niciodata locul unde traieste si unde isi desfasoara treburile de zi cu zi.

Acompaniata de cea mai buna masina de tuns iarba sau de o motocoasa profesionala, aceasta activitate nu poate avea decat cele mai bune rezultate.