Am Cumparat Menu

Cel mai bun dezumidificator

In aer, pluteste intrebarea “Care este cel mai bun dezumidificator?”

Inainte de a gasi raspunsul, sa tragem aer adanc in piept, pentru a afla de ce avem nevoie de un dezumidificator.

Unul dintre semnele vadite ca umiditatea din casa este ridicata e mucegaiul aparut pe pereti. Poate ca nu pe toti peretii, dar destul cat sa simtim ca umiditatea, igrasia si mucegaiul sunt probleme reale. Vestea si mai putin placuta este ca, daca umiditatea din casa depaseste 50%, obiectele din aceeasi casa sunt in pericol. Ba mai mult, nivelul de umiditate mare ne poate afecta sanatatea. Si chiar o face.

Cele mai bune dezumidificatoare sunt aparatele care reusesc sa alunge, cu brio, umiditatea. Un dezumidificator pentru casa bun monitorizeaza nivelul umiditatii aerului. Cu cat aparatul este mai complex, cu atat este mai eficient in realizarea nobilului sau scop.

E minunat sa fii o fire poetica, dar in nici un caz nu e prea placut sa te trezesti recitand, prin camera, “Flori de mucigai”, in fiecare zi!
Pentru a descoperi cel mai bun dezumidificator casnic trebuie sa tinem cont de anumite caracteristici esentiale.

  • Higrostatul – monitorizeaza umiditatea din încăpere, pornind sau oprind dezumidificatorul, în funcție de nivelul de umiditate setat
  • Capacitatea
  • Eficiența

E vremea, timpul și anotimpul sa aflam, împreuna, care este cel mai bun dezumidificator. Inspiratie și lectura plăcută, nu musai în ordinea asta!

Cel mai bun dezumidificator

Dezumidificator și purificator de aer, in acelasi timp?! Desigur! Este combinatia de care avem nevoie…ca de aer!

AlecoAir D14 Purify isi face treaba..de minune. Si nu-s musai vorbe mari. In incaperile de pana la 20 de metri patrati, acest dezumidificator se simte in largul sau. Asemeni pestelui-spada in apa plata alcalina!

AlecoAir D14 este acel tip de aparat “2 in 1”: elimina excesul de umiditate din aer si filtreaza particulele poluante. Iar artizanul dublei actiuni este filtrul HEPA, ce poate fi montat pe aparat. E genul de dispozitiv care “tine cu casa”, in sensul ca acest dezumidificator pentru casa este proiectat in asa fel, incat sa aiba un consum de energie mic. Tabloul electric abia daca se prinde ca, in casa, exista un “membru” nou.

In cazul in care nu dorim un filtru HEPA, nu-i capat de tara, pentru ca dezumidificatorul poate functiona, bine-mersi, si fara filtru.

D14 Purify poate fi folosit pentru uz casnic, cum la fel de bine poate fi utilizat la birou.

Ca sa fie cu adevarat eficient, suprafata camerei de care are grija nu trebuie sa fie mai mare de 20 de metri patrati.

Cu AlecoAir D14 Purify, cuvintele “mucegai” si “igrasie” ar putea ramane doar in DEX, fie-le semnificatia usoara si viata grea! 🙂

Acest dezumidificator are darul de a ne imbunatati indicele de confort termic, mai cu seama in verile ploioase, cand temperatura ridicata este cumplit de sacaitoare.

Bravul dezumidificator de camera D14 Purify are un prefiltru lavabil a carui obicei este retinerea particulelor de praf mari. Montandu-i un filtru HEPA, avem toate sansele de a le spune ADIO si particulelor care nu pot fi observate cu ochiul liber!

Dezumidificatorul-purificator D14 Purify este dotat cu functie Wi-Fi, cea care, in colaborare cu aplicatia pentru smartphone, ne ofera posibilitatea de a controla aparatul de la distanta.

Ionii negativi emisi de aparat adera la praful si particulele poluante, acestea devenind o prada usoara aspirarii si eliminarii lor din camera. Si vestile bune nu se opresc aici! Cantitatea mare de ioni negativi ajuta creierul sa functioneze, cum nici prin cap nu ne trece! 🙂

D14 Purify are higrostat incorporat, acesta fiind dispozitivul care masoara umiditatea din incapere.

Avantaje

  • E un dezumidficator cu putere mica, insa cu o eficienta uluitoare.
  • Posibilitatea montarii unui filtru HEPA ii adauga cealalta virtute: devine si purificator de aer.
  • Functia de ionizare ne scapa inclusiv de bataile de cap!
  • Ne ajuta la uscarea rufelor, gratie functiei specifice
  • Higrostatul este personificarea vigilentei si monitorizarii, este cel care masoara nivelul umiditatii, astfel incat sa putem seta nivelul dorit
  • Optiunea drenajului continuu
  • Ventilatorul are 2 trepte de viteza
  • Dejivrarea se realizeaza electronic
  • Auto-oprire, auto-pornire

Dezavantaje

  • Nu ne scapa de mucegaiul din branza frantuzeasca, dar nici nu este recomandat pentru asa ceva

Sa cauti cel mai bun dezumidificator casnic este ceva normal. Sa vrei cel mai bun dezumidificator pentru apartament e ceva firesc. E ca si cum, copil fiind, ai cauta bucata aia de carne gustoasa..printre cartofii din nesuferita de ciorba!

Nefiresc ar fi sa te intalnesti cu ARGO PLATINUM 41, si sa nu-ti starneasca interesul.

Are un design care impresioneaza de la prima vedere, realizat din materiale de calitate. Finisajul lucios este si el un plus, care-ti ia ochii!

Platinum 41 este prevazut cu grad de protectie IP21. Altfel spus, este protejat impotriva picaturilor de apa.

Este un dezumidificator pentru baie care stie exact ce are de facut.

Argo Platinum 41 are 4 moduri de functionare: Smart, Continuu, Silentios, Uscare.

E confidentul ideal: nu scoate o vorba! Pardon, nu scoate niciun zgomot: nivelul de zgomot maxim e de numai 46 dB.

Higrostatul din dotare e unul de mare precizie, iar daca dezumidificatorul ar avea grai, s-ar lauda cu el, in gura mare!

Are auto-restart pentru cazurile nefericite in care se intrerupe curentul electric. Nici functia de auto-diagnosticare si functia speciala de uscare a rufelor nu sunt de lepadat.

Argo Platinum 41 nu se incurca defel cu umiditatea. Nu sta la discutii cu ea: are o capacitate de dezumidificare de pana la 41 de litri pe zi.

Filtrul de purificare a aerului este garantia faptului ca este foarte usor de curatat.

Si pentru ca face parte din lista selecta cu cele mai bune dezumidificatoare, ARGO PLATINUM dispune inclusiv de conexiune rapida pentru evacuarea continua a condensului.

Capacitatea rezervorului de colectare de 7 litri e inca un motiv de a zambi. Acest dezumidificator elimina umiditatea din aer prin condensarea apei.

Avantaje

  • Patru moduri de functionare
  • Nivel de zgomot scazut – 46 dB
  • Higrostat de inalta precizie
  • Control digital, display LED pentru afisarea umiditatii
  • Functie de auto-diagnosticare
  • Functie speciala de uscare a rufelor
  • Capacitate de dezumidificare de pana la 41 de litri/zi.
  • Grad de protectie IP21
  • Timer ON/OFF
  • Filtru de purificare a aerului
  • 3 trepte de viteza a ventilatorului
  • Conexiune rapida pentru evacuare continua
  • Rezervor de 7 litri
  • Sistem de dezghetare automat cu lumina de avertizare

Dezavantaje

  • Nu este un dezumidificator ieftin

Acest dispozitiv are destule atuuri pentru a-si revendica titlul de cel mai bun dezumidificator. Inainte de orice, Turbionaire Smart 10 ECO este puternic. Elimina pana la 10 litri de apa, in 24 de ore. E un alt fel de a spune ca “relele se duc pe apa sambetei”.

Turbionaire Smart este un dezumidificator de casa destoinic, dovedindu-si eficienta in orice spatiu, fie ca vorbim de baie, subsol sau birou.

Prezenta dezumidificatorului Turbionaire Smart 10 ECO intr-o camera ii schimba radical planurile mucegaiului, trimitandu-l in uitare si..neant!

Dezumidificatorul previne mirosurile neplacute, iar pe alergeni ii trimite la plimbare, pe ultimul drum!

Rezervorul de apa are o capacitate de 1,8 litri, cu indicator al nivelului de umplere si cu posibilitatea atasarii unui furtun pentru drenaj continuu.

Turbionaire Smart 10 ECO are bunul obicei de a consuma putin. Da, la consumul de energie ne referim! In plus, nu are nimic de ascuns: este dotat cu display LED si Panou digital de control, ecranul afisand nivelul umiditatii setate, cat si pe cel al umiditatii curente. Stie atat de multe sa faca, incat putem spune, fara a gresi, ca e un dezumidificator ieftin.

Turbionaire Smart 10 are panou de control. Pentru ce?! Pentru a alege una dintre cele doua viteze ale ventilatorului, de a seta timpul de funcionare si pentru a opta pentru unul dintre modurile de dezumidificare.

Functia Auto-Restart e pur-si-simplu fantastica! Dar cat se poate de reala: in cazul unei pene de curent, aparatul e atat de istet, incat isi salveaza setarile si, imediat ce revine curentul electric, isi reia activitatea, de ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Cand vine vorba de umiditate si mucegai, Turbionaire Smart 10 ECO nu uita si nu iarta!

Este silentios, ba chiar deosebit de discret.

Este un dezumidificator impresionant, si nu neaparat de dragul cuvintelor. Are senzor de umiditate la purtator. Senzor incorporat. Este cel care ne faciliteaza setarea gradului de umiditate. Cand nivelul acesteia este atins, compresorul se opreste.

E deopotriva dezumidificator si purificator de aer, pentru ca filtrul de aer lavabil incorporat curata si improspateaza aerul.

Nu se da in laturi nici de la uscarea rufelor si, culmea, face asta chiar in timp ce este setat pe dezumidificare.

Turbionaire Smart 10 ECO este portabil si usor de manevrat. De fapt, e atat de usor de manevrat ca, in doar cateva secunde, din dezumidificator de bucatarie..devine..dezumidificator pentru baie.

Poate ca multi dintre noi nu punem pret pe design, dar ar fi pacat sa nu-l remarcam pe cel al lui Turbionaire Smart 10. Mai ales ca aparatul este construit din materiale de calitate, ceea ce-l face usor de integrat in orice décor, al oricarei incaperi.

Avantaje

  • Este un dezumidificator puternic si foarte stapan pe el – elimina pana la 10 litri pe zi (24h).
  • Nu se lacomeste la energie electrica! Doar 200W consuma.
  • E atat de silentios, ca-ti vine sa-ntrebi de el, la fiecare 3 minute!
  • Filtrul de aer incorporat il ridica la rang de cel mai prietenos dezumidificator care purifica aerul, cu efort minim. O fac in liniste: max. 40dB.
  • Poate fi folosit cu succes la uscarea rufelor.

Dezavantaje

  • Furtunul pentru evacuare continua ar putea parea mai scurt decat ne asteptam

Concluzie

Umiditatea este un motiv serios de ingrijorare, mai ales ca ne intalnim cu ea in propria noastra casa. Din fericire, undeva, intr-un magazin specializat, ne asteapta cel mai bun dezumidificator, pregatit sa-i redea casei noastre aerul respirabil al unui camin primitor. Spune-i BUN VENIT!

Intrebari Frecvente

I: Cum functioneaza dezumidificatorul?

Dezumidificarea este procesul de absorbtie a umiditatii din aer sub forma de vapori, prin racirea aerului la o temperatura mai mica decat cea a punctului de condensare. Dupa care, aerul este incalzit din nou si este eliberat in incinta in care are loc dezumidificarea.

I: Unde se pune dezumidificatorul in camera?

Fie ca vorbim despre cel mai bun si ieftin dezumidificator sau de un dezumidificator de bucatarie, acest aparat elimina aerul umed, care are prostul obicei de a provoca mucegaiul. Asa ca, de regula, dezumidificatorul este amplasat intr-unul din colturile camerei.

I: Cat timp se foloseste dezumidificatorul?

Nivelul umiditatii relative din casa ar trebui sa fie de 50%. Cele mai bune dezumidificatoare au rolul si puterea de a mentine nivelul umiditatii sub control. Un dezumidificator de camera suficient de puternic ar trebui sa reduca nivelul umiditatii in maxim o saptamana.

Author

Dinoiu Ovidiu - Redactor

Dinoiu Ovidiu Absolvent al Facultatii de Economie, specializat in tehnici de marketing si management, cu studii amanuntite in dezvoltarea personala, elaboreaza informatiile produselor si le pune la dispozitia dumneavoastra, inlesnind procesul de intelegere a beneficiilor achizitiilor de orice gen.

Concluzie

Umiditatea este un motiv serios de ingrijorare, mai ales ca ne intalnim cu ea in propria noastra casa. Din fericire, undeva, intr-un magazin specializat, ne asteapta cel mai bun dezumidificator, pregatit sa-i redea casei noastre aerul respirabil al unui camin primitor. Spune-i BUN VENIT!