Am Cumparat Menu

Cele mai bune termometre

Perioada recenta a inregistrat o cerere extrem de ridicata in randul termometrelor, fie ele clasice sau digitale, din cauza aparatiei unor virusi din ce in ce mai rezistenti, care au afectat o mare parte a populatiei. Nu numai ca acestia sunt foarte raspanditi, dar sunt extrem de agresivi si pot pune in pericol viata oricui. In astfel de cazuri trebuie sa fim precauti si sa setam preventiile necesare vis-a-vis de starea noastra de sanatate. Una dintre metode este masurarea temperaturii ori de cate ori simtim ca ceva este in neregula cu noi.

Termometrul a devenit o necesitate si nu trebuie sa lipseasca din nicio casa, mai ales daca avem copii mici, a caror stare nu o putem afla de la ei, ci numai prin intermediul unor instrumente de specialitate. Astfel masurarea temperaturii poate deveni cel mai facil lucru posibil atata timp cat folosim un termometru profesional.

Deoarece pe piata exista termometre ce dispun de numeroase functii, de care un termometru clasic nu avea parte, alegerea unuia potrivit poate deveni o problema daca nu stim ce trebuie sa cautam. De aceea am facut o evaluare amanuntita si am ajuns la concluzia ca cele mai bune termometre trebuie sa bifeze urmatoarele caracteristici.

 • Timpul de citire al temperaturii sa fie cat mai scurt.
 • Masurarea temperaturii sa se efectueze in cel mai usor mod.
 • Masuratorile sa fie cat mai precise, iar eroarea maxima admisa sa nu fie mai mare de 0.3 grade Celsius (plus/minus).
 • Sa prezinte anumite particularitati ce s-ar putea dovedi utile in diferite situatii, precum: functia de alarma in caz de febra, stocare a rezultatelor, inchidere automata.
 • Sa poata masura atat temperatura corporala cat si pe cea a obiectelor si diferitelor suprafete.

Ne amintim de vremurile cand se foloseau termometrele clasice. Un termometru cu mercur reprezenta un pericol iminent pentru cei ce il foloseau, desi precizia de masurare a temperaturii era exacta. Cu toate ca acesta inca exista pe piata, au aparut alternative din generatia noua mult mai sigure si la fel de eficiente.

Pentru un parinte, un doctor sau orice persoana responsabila, achizitia unui termometru competent in functie de gradul si scopul utilizarii devine un lucru primordial. In acest sens am intocmit un top cu cele mai bune termometre de pe piata.

Cele mai bune termometre

Termometru digital SilverCloud UF41 reprezinta o inovatie in domeniu prin capacitatea de a masura atat temperatura corporala cat si pe cea ambientala. Dezvoltand ideea, acesta efectueaza tip de masuratori corporale rapide si precise, ce pot fi realizate de la o distanta de 5-10 cm, multumita senzorului cu infrarosu, dar si masuratori ale suprafetelor sau lichidelor cu o temperatura cuprinsa intre 0 si 100 de grade Celsius.

Fiind un termometru non contact vom evita sa folosim metodele invechite de utilizare prin aplicarea lui in locuri incomode, ci doar la urechi si la frunte, ceea ce il recomada a fi perfect pentru bebelusi si copii mici. Semnalul acustic cu care este prevazut marcheaza inceputul si sfarsitul procedeului.

A fost conceput in baza unor functii importante, precum alarma in caz de febra, stocarea automata a rezultatelor, inchiderea automata dupa 5 secunde si rezultatul instant al masuratorii. Vine astfel in ajutorul nostru datorita posibilitatii de stocare automata a rezultatelor, cu o capacitate de 32 de memorii reprezentand istoricul utilizatorului. Functia de alarma intervine printr-un semnal sonor atunci cand temperatura depaseste pragul de 37.8 grade Celsius. Sunetul alarmei poate fi considerat prea puternic, singura modalitate de a preintampina acest aspect fiind de a opri alarma, neexistad posibilitatea de a reduce volumul.

Rezultatele masuratorilor se obtin instant si sunt afisate pe ecranul digital al termometrului, fiind foarte lizibile. In cazul in care uitam sa oprim aparatul, functia de inchidere automata va interveni la distanta de 5 secunde de la utilizare. Functioneaza cu doua baterii de 1.5 Volti, suficient pentru a fi utilizat o perioada buna de timp.

Avantaje

 • Masoara temperatura corporala si ambientala de la o distanta de 5-10 cm
 • Aparat digital prevazut cu infrarosu
 • Alarma in caz de febra peste 37.8 grade Celsius
 • Memorare automata a ultimelor 32 de rezultate
 • Oprire automata dupa 5 secunde de inactivitate
 • Rezultatul obtinut este instant
 • Poate masura temperatura atat in grade Celsius cat si in grade Fahrenheit
 • Este recomandat bebelusilor si copiilor cu varste mici
 • Raport bun calitate / pret.

Dezavantaje

 • Volumul alarmei poate fi considerat prea puternic, alternativa fiind oprirea lui. Nu detine o functie de reglare a acestuia.

Un termometru medical non-contact foarte bine vazut de specialisti este termometrul de frunte ThermoGun TG2, prevazut cu senzor japonez de precizie medicala, care asigura masurarea igienica a temperaturii, fara contact. Citeste exact temperatura, toleranta acesteia fiind de numai 0.2 grade Celsius, plus sau minus. Procesul se face foarte simplu, apropiind dispozitivul de frunte la o distanta de 5-10 cm, nivelul temperaturii aflandu-se in cateva secunde prin simpla apasare pe buton.

Considerat de catre cei care deja il utilizeaza, drept cel mai bun termometru, ThermoGun TG2 este destinat persoanelor de toate varstele si ne pune la dispozitie un spatiu impresionant de stocare, mai exact 99 de rezultate pot fi memorate pentru o evidenta a masuratorilor precedente.

S-a demonstrat a fi foarte util prin rapiditatea cu care se poate executa procesul de determinare a temperaturii, fiind de altfel si un necesar obligatoriu oricarei familii. Sanatatea este primordiala si trebuie sa ne asiguram ca putem preveni sau aborda ferm orice tip de raceala sau gripa.

Beneficiem de functiile afisaj LCD si avertizare vizuala atunci cand temperatura este peste media normala. Ambientul de functionare a produsului trebuie sa fie cuprins intre 16 grade si 35 de grade Celsius. Orice masuratoare facuta la o temperatura a mediului ce nu este cuprinsa in intervalul mentionat poate genera rezultate incorecte.

In cazul in care uitam sa oprim aparatul, el se va inchide gratie functiei “Auto Stand By” la 10 secunde de la utilizare, evitand astfel consumarea fara folos a bateriilor.

Avantaje

 • Masurarea igienica si fara contact a temperaturii
 • Citirea cu precizie a temperaturii
 • Capacitatea de stocare a 99 de rezultate
 • Detine functiiile de alarma si de oprire automata
 • Rata erorii de afisaj este de 0.2 grade Celsius (plus sau minus)
 • Are o greutate de doar 115 grame
 • Distanta dintre dispozitiv si frunte in timpul masuratorii este cuprinsa intre 5 cm si 10 cm

Dezavantaje

 • Masoara doar temperatura corporala, nu si pe cea a obiectelor sau a lichidelor

Termometru nu trebuie sa fie un dispozitiv care se imprumuta. Consideram ca este obligatoriu ca fiecare familie sa dispuna de cel putin un astfel de produs. Este in primul rand igienic, iar in al doilea rand ne ofera posibilitatea de a-l folosi ori de cate ori avem nevoie.

Medisana FTN 76120 este unul dintre cele mai bune termometre propuse pentru achizitionare, pentru ca indeplineste majoritatea caracteristicilor necesare unui dispozitiv ideal. Poate fi utilizat de toti membrii familiei, inclusiv pentru verificarea celor nou-nascuti.

Masoara temperatura prin infrarosu, fara atingere, avand astfel posibilitatea de a afla indicele celor mici chiar si atunci cand dorm, fara a le periclita somnul. Determinarea valorii se face rapid si precis, prin apropierea termometrului de frunte, la nu mai mult de 5 cm.

In caz de febra mare, de peste 37.7 grade, vom primi instiintare vizuala prin schimbarea culorii display-ului. Totodata avem posibilitatea de a stoca ultimele 30 de rezultate obtinute, pentru o imagine de ansamblu mult mai clara.

Termometrul este mic, cochet, cu un design placut si usor de manevrat. Poate identifica si temperatura obiectelor, precum a laptelui copilului sau a apei in care acesta urmeaza a fi imbaiat.

Raportul calitate / pret este unul mai mult decat echilibrat, aspect ce a cantarit enorm in promovarea acestui articol printre cele mai bune produse de gen.

Avantaje

 • Poate fi utilizat de toti membrii familiei
 • Masuratoare se face prin infrarosu, fara atingere de la maxim 5 cm distanta de frunte
 • Rapid, precis si eficient
 • Alerta de temperatura crescuta prin schimbarea culorii display-ului
 • Design placut, mic, cochet si usor de manevrat
 • Dispune de 30 de spatii de stocare
 • Raport calitate / pret echilibrat

Dezavantaje

 • Daca nu sunt respectate regulile de masurare la maxim 5 cm de frunte, rezultatele pot fi eronate.

Atunci cand vorbim despre sanantate, igiena este una dintre principalele aspecte care, pastrata cu strictete, ne va feri de o multime de situatii neplacute sau de diferite raceli si boli.

Astfel, este recomandat ca fiecare familie sa achizitioneze atat un termometru pentru copii, cat si un termometru pentru adulti. Caracteristicile dispozitivelor nu difera foarte mult, insa este o precautie utila pentru fiecare in a folosi ustensila potrivita, perfect igienizata.

In ajutorul nostru vine termometrul digital Sanity BabyTemp AP 3116, care are capacitatea de a acoperi atat necesitatea copiilor, cat si a adultilor, fiind conceput special pentru a economisi banii pe care i-am cheltui pe doua termometre distincte.

Realizeaza masuratori precise, rapide si eficiente, atat corporale, cat si ambientale, in mai putin de 5 secunde. Aici includem si aptitudinea de a verifica temperatura unor obiecte sau lichide, precum laptele copilului sau apa in care ii pregatim baia. Caracteristicile non-contact, scanare cu infrarosu si afisaj iluminat ne permit posibilitatea determinarii indicelui de temperatura si in intuneric, pe timpul noptii, atunci cand nu dorim ca persoana in cauza sa fie trezita din somn sau deranjata.

Pentru un istoric edificator avem la dispozitie cele 30 de spatii de stocare ale rezultatelor, cu ajutorul carora putem urmari concret si eficient starea de sanatate a copilului sau adultului.

Functia de inchidere automata intervine la 3 secunde dupa ultima utilizare, in conditiile in care uitam sa inchidem aparatul.

Avantaje

 • Are capacitatea de a include necesitatea masurarii temperaturii atat la copii, cat si la adulti
 • Realizeaza masuratori precise, rapide si eficiente
 • Determita indicele de temperatura corporala, ambientala si al lichidelor.
 • Dispozitiv non-contact prevazut cu scanare infrarosu si afisaj iluminat
 • Permite masuratori si in intuneric
 • Disipune de 30 de spatii de stocare a rezultatelor
 • Functie de oprire automata
 • Usor de utilizat si manevrat
 • Vine insotit de un saculet de protectie

Dezavantaje

 • Nu dispune de functia “Mode Mute”.

Progresele tehnologiei din ultimul deceniu se resimt pe toate planurile, in special in cel al sanatatii, usurand deosebit de mult actiunile noastre. Daca odinioara masuram temperatura corporala si pe cea ambientala cu doua termometre diferite, cu mercur, in zilele noastre aflarea valorilor de temperatura se fac rapid, simplu si cu un singur dispozitiv.

Astfel de calitati le regasim la termometrul multifunctional non-contact Berrcom, prevazut cu senzor de infrarosu, calitate ce-i permite masurarea valorii de temperatura intr-o secunda.

Testat clinic, poate fi intrebuintat de orice membru al familiei, indiferent de varsta, prin aplicarea lui in zona arterei temporale (tampla) la o distanta cuprinsa intre 3-5 cm. Studiile arata ca valorile masurate in zona tamplei sunt mult mai exacte decat masuratorile rectale sau axilare.

Prevazut cu un spatiu de stocare de 32 de memorii, termometrul este recomandat atat familiilor, cat si centrelor medicale si spitalelor. Cu ajutorul sau se pot verifica temperatura camerei, cea a obiectelor, inclusiv a apei de imbaiere a copiilor.

Ecranul LCD are proprietatea de a ne instiinta despre starile febrile in functie de gravitatea acestora. Astfel, culoarea verde indica o temperatura normala, cea galbena stare de febra, iar cea rosie temperatura mare. In caz de valori de peste 38 de grade, functie de alerta ne va instiinta printr-o alarma acustica.

Raportul calitate / pret este excelent, produsul avand o garantie de 12 luni si un numar asigurat de 100000 de utilizari, aspecte ce ii asigura un loc fruntas printre cele mai bune termometre.

Avantaje

 • Masoara temperatura corporala, ambientala, a obiectelor, a lichidelor
 • Rapid in executie, eficient si usor de utilizat
 • Senzor cu infrarosu, non-contact
 • Testat clinic
 • 32 de spatii de stocare a rezultatelor
 • Poate fi utilizat de persoane de orice varste
 • Ecran LCD, luminos, ce poate anunta 3 tipuri de stari febrile
 • Functie de alerta
 • Functie de oprire automata
 • Garantie 12 luni

Dezavantaje

 • Nu trebuie expus la soare sau in medii cu umiditate ridicata

Concluzie

Ne miscam cu rapiditate pe scara evolutiei si asta nu face decat sa ne usureze actiunile. La fel ca si in alte domenii de activitate, ramura sanatatii a evoluat asa de mult incat ne pune la dispozitie cele mai bune termometre, din care il putem alege pe cel potrivit noua.

Intrebari Frecvente

I: Care este cel mai bun termometru pentru bebelusi?

Sanatatea copiilor nostri este primordiala, iar acest aspect ne indeamna sa le oferim cele mai bune conditii de existenta, hrana si activitate. Se intampla sa trecem si prin perioade nefaste cand micutii sunt raciti si trebuie intervenit prompt si eficient.

In acest sens au fost realizate termometrele digitale cu infrarosu pentru monitorizarea atenta si precisa a temperaturii pe timp de zi si de noapte. Acestea nu sunt invazive, nu creeaza disconfort si nici nu provoaca durere. Practic, cei mici nici macar nu vor baga de seama ca, jucandu-ne si glumind cu ei, le putem determina temperatura cu o simpla apasare de buton pe dispozitivul indreptat spre fruntea lor.

I: Care sunt avantajele in a achizitiona un termometru online?

Procedeul poate dura mai putin decat ne imaginam. Odata cu cresterea diversitatii produselor, ne putem orienta usor asupra unui dispozitiv caruia, in prealabil, i-am studiat si analizat caracteristicile.

In functie de necesitatile care au la baza cautarea noastra, selectam termometrul pe care-l consideram cel mai potrivit in a acoperi cerintele. Imediat ce am ajuns la o concluzie il putem comanda fie de pe telefon, fie de pe laptop, stand confortabil in canapeaua de acasa, evitand astfel si aglomeratia magazinelor.

I: Care este diferenta dintre un termometru cu mercur si un termometru digital?

Precizia unui termometru cu mercur a fost si inca este una de inalta acuratete. Asta stim cu totii si nimeni nu ne poate contrazice. Insa, trebuie sa tinem cont si de accidentele neplacute care s-au intamplat de-a lungul timpului prin spargerea acestor periculoase produse.

Tehnologia a fost obligata sa progreseze in acest domeniu, tocmai pentru a concepe dispozitive care sa se ridice la aceleasi standarde inalte, beneficiind si de o siguranta maxima in timpul utilizarii lor.

Author

Elena - Expert - Nutritie, sport, sanatate

Elena Cu o experienta de mai bine de 30 de ani in domeniul sanatatii, Elena, promoveaza un stil de viata sanatos printr-o alimentatie preponderent vegetariana si miscare regulata. Lunga sa cariera o recomanda ca fiind o buna sursa de informatii, atunci cand vine vorba de alimentele, vitaminele si exercitiile necesare unei bune functionari a organismului.

Concluzie

Ne miscam cu rapiditate pe scara evolutiei si asta nu face decat sa ne usureze actiunile. La fel ca si in alte domenii de activitate, ramura sanatatii a evoluat asa de mult incat ne pune la dispozitie cele mai bune termometre, din care il putem alege pe cel potrivit noua.