Am Cumparat Menu

Cel mai bun mop

Utilitatea unui mop electric cu aburi a fost demonstrata frecvent in ultimii ani prin eficienta in curatare si rapiditate in executie, mai ales prin prisma progresului tehnologic din acest domeniu. Fara doar si poate, o igiena corespunzatoare si un mediu curat ne sporesc evident randamentul in desfasurarea zilnica a treburilor casnice.

Cel mai bun mop curata eficient cu ajutorul puterii aburului, fara detergent sau alte solutii chimice, asigurand o igiena perfecta cu un minim de timp si efort. Este imperativ sa reducem la zero utilizarea detergentilor in scopul igienizarii pardoselilor, cunoscute fiind riscurile la care ne expunem prin inhalarea acestor substante. Mai mult, in cazul persoanelor alergice, intrebuintarea unui mop cu aburi reprezinta solutia fara riscuri in desavarsirea procesului de curatenie.

Pardoseala, rosturile gresiei sau locurile inguste ale incaperii necesita curatenie zilnica, mopul cu aburi fiind un dispozitiv eficient si usor manevrabil, avantaje ce genereaza rapiditatea in executie. Design-ul sau permite depozitarea facila, multumita indeosebi manerului pliabil din dotare.

Inainte sa ne orientam spre achizitionarea unui astfel de dispozitiv trebuie sa tinem cont de caracteristicile generale ale acestuia, avand in vedere urmatoarele repere:

 • Tipul produsului
 • Materialele din care este realizat
 • Tipul alimentarii
 • Timpul de incalzire
 • Capacitatea rezervorului cu apa
 • Numarul de trepte de putere
 • Functiile disponibile
 • Dimensiunile
 • Nivelul de silentiozitate

In baza acestor insusiri, specialistii nostri in domeniu au intocmit ierarhia la zi ce vizeaza cele mai bune mopuri, insotite de specificatii si informatii utile.

Cel mai bun mop

Cel mai bun mop electric garanteaza igienizarea podelelor si pardoselilor, eliminand orice tip de microb sau bacterie, fara a fi nevoie de diferitele solutii de spalare. Unul dintre cele mai bune astfel de dispozitive este mopul cu aburi Rowenta Steam Power, renumit pentru curatarea suprafetelor multiple gratie fluxului de abur. Acesta poate fi ajustat in baza celor 3 trepte de putere, in functie de tipul suprafetei curatate.

Manerul ergonomic, ce permite facilitatea in manevrare, asociat cu greutatea sa mica, asigura un confort deosebit in timpul curateniei, transformand procesul muncii intr-o joaca de copii. Un alt avantaj notabil il reprezinta sistemul rapid de incalzire, care are nevoie de numai 30 de secunde pentru a atinge nivelul optim de dispersie a aburului cald.

Paleta mopului este realizata din microfibra astfel incat nu lasa urme sau pete pe podea. Actioneaza eficient impotriva germenilor si a bacterilor, mentinand o curatenie impecabila, fara a fi nevoie de detergenti sau alte substante chimice. Mopul este dotat si cu o perie pentru curatare in profunzime, utilizabila in cazul petelor consistente sau a rosturilor gresiei.

Rezervele mopului se inlocuiesc rapid, confortabil, gratie sistemului din dotare. Evitam astfel contactul cu murdaria, aspect extrem de important in pastrarea unei igiene desavarsite.

Ca orice mop electric modern este insotit de diferite accesorii care ne usureaza considerabil eforturile. Astfel husa de protectie din dotare poate fi folosita la uscarea mopului in conditii corecte si sigure.

Capacitatea rezervorului de apa este de 0.6 litri, suficient pentru a acoperi o sedinta de curatenie pentru o locuinta de aproximativ 80 de metri patrati.

Avantaje

 • Igienizeaza eficient podelele si pardoselele cu ajutorul aburului cald
 • Elimina cu succes bacteriile si microbii
 • Aburul se incalzeste in 30 de secunde
 • Paleta realizata din microfibra
 • Sistem de inlocuire facila a rezervelor
 • Capacitate a rezervorului de 0.6 litri
 • Maner ergonomic
 • Necesita spatiu mic de depozitare

Dezavantaje

 • Este insotit de un singur cartus anticalcar

Leifheit 11913 este un mop cu abur realizat in scopul curatarii diferitelor tipuri de pardoseala, precum gresie, parchet, mozaic, ce dispune de optiunea de reglare a nivelului de abur in functie de duritatea si textura podelei.

Ca in cazul oricarui alt electrocasnic, trebuie sa intelegem parametrii utilitatii acestuia si scopurile principale in vederea carora a fost realizat. Asadar, inainte de a pune in functiune mopul electric este imperativ sa aspiram pardoseala de scame, resturi sau praf, pentru a nu ne confrunta cu situatii delicate.

Intensitatea dispersiei cu aburi poate fi setata in concordanta cu tipul pardoselii, astfel pentru gresie sau mozaic avem optiunea nivelului maxim de aburi, in timp ce pentru parchet rezonam cu nivelul minim, pentru a nu periclita calitatea acestuia.

Design-ul si manerul ergonomic sunt considerente importante in executia procesului de curatenie ce nu necesita utilizarea sa in pozitii incomode ale spatelui.

Rezervorul are o capacitate de 0.5 litri, indeajuns pentru a acoperi o supratata de 70 de metri patrati. Acesta nu trebuie umplut la refuz tocmai pentru a evita riscul destabilizarii acestuia in timpul activitatii. Mopul functioneaza ireprosabil pe baza umplerii rezervorului cu apa distilata, podeaua uscandu-se la scurt timp dupa curatare.

Este ideal sa ne asiguram ca avem lavete de curatare de schimb, in cazul in care cea utilizata recent nu este inca uscata. Acestea pot fi spalate fara probleme la masina de spalat la 60 de grade Celsius.

Avantaje

 • Curata eficient multiple tipuri de pardoseala
 • Intensitate a nivelului de dispersie a aburului in functie de suprafata
 • Design si maner ergonomice
 • Capacitatea rezervorului de 0.5 litri
 • Se poate folosi apa distilata
 • Laveta lavabila la 60 de grade Celsius
 • Nu ocupa spatiu mare de depozitare
 • Raport calitate / pret extrem de avantajos

Dezavantaje

 • Recipientul de apa nu trebuie umplut la refuz
 • Nu da randamentul scontat daca podeaua nu este aspirata

Ca orice alt mop vertical performant, modelul Zeegma Puur vine in intampinarea noastra cu o sumedenie de particularitati cheie ce ne pot fi de folos in eficientizarea procesului de curatenie si in reducerea substantiala a perioadei de timp pe care acesta o necesita.

Acest dispozitiv este excelent pentru orice gospodarie, casa sau apartament, in vederea obtinerii unei curatenii impecabile si a unei igiene desavarsite. Multumita sistemului de dispersie a vaporilor de abur cald, ce pot ajunge la o temperatura de 90-105 grade Celsius, ineditul mop are capacitatea de a sterge orice urma, pata sau murdarie, indiferent de gradul de vascozitate. Pe langa podele, pardoseli, gresie si parchet, putem curata cuptoare, cazi, dusuri, rosturi, covoare sau suprafete din sticla, gratie multiplelor articole care insotesc produsul la livrare.

Curatarea se face cu simplul ajutor al apei distilate, fara detergenti sau alte solutii chimice, capacitatea recipientului fiind de 370 ml, suficient pentru a acoperi 20-30 de minute de activitate.

In ciuda puterii mari a dispozitivului, acesta necesita un consum redus de energie electrica, facandu-se util in orice situatie. Indiferent de natura petelor de pe pardoseala, locul va ramane perfect curat si uscat in doar cateva secunde.

Manerul si design-ul sau ergonomic contribuie la o manevrare mult mai facila decat in cazul mopurilor obisnuite, ajutandu-ne simtitor la finalizarea rapida a curateniei. Acesta este un reper de luat in seama de catre familiile cu copii mici sau de catre iubitorii de animale.

Avantaje

 • Eficientizeaza procesul de curatenie si reduce perioada de timp alocata acestuia
 • Igienizeaza orice tip de suprafata de la parchet, gresie, cuptoare, cazi, dusuri, covoare, sticla
 • Se poate folosi doar apa distilata, fara solutii chimice
 • Consum redus de energie electrica
 • Maner si design ergonomice
 • Temperatura maxima a aburului este de 105 grade Celsius
 • Timpul de incalzire este de 25 de secunde
 • Accesorii multiple
 • Carlig pentru cablu
 • Greutate 2.6 kg
 • Lavete lavabile

Dezavantaje

 • Nu poate curata eficient sub mobilier

Concluzie

Orice gadget care inlesneste procesul de executie si care economiseste timp util in orice domeniu de activitate trebuie luat in considerare ca o investitie pe termen lung.

Cu cat un dispozitiv este mai complex, cu atat functiile si programele puse la dispozitia noastra sunt mai diversificate, fapt ce nu poate decat sa ne bucure. In acest sens a fost intocmita ierarhia de mai sus, care subliniaza in amanunt de ce este important ca orice gospodarie sa detina un mop electric.

Intrebari Frecvente

I: Care este cel mai bun aparat de curatat cu aburi?

Mopul electric cu aburi si-a facut loc pe piata larga in urma dezvoltarii rapide a unor tehnologii inedite de curatare eficienta a pardoselilor, ce inlesnesc activitatile gospodaresti prin facilitate in executie si economisire a timpului.

Acestea sunt proiectate in baza unor functii speciale ce nu permit excesul de apa, ce ar putea deteriora suprafetele vizate pentru igienizare, ci optimizeaza nivelul de umiditate prin incalzlirea apei la temperaturi cuprinse intre 90 si 100 de grade Celsius, dispersata sub vapori de abur cald.

Aceste caracteristici insotesc in majoritatea cazurilor cele mai bune mopuri, multumita carora pardoselile sunt perfect curatate si igienizate.

I: Cat de util este un mop pliabil?

De cele mai multe ori intampinam dificultati in curatarea spatiilor inguste, de langa sau de sub mobilier. Este necesar sa ne aplecam in cele mai inconfortabile pozitii pentru a incerca sa lustruim zona respectiva, de cele mai multe ori, fara rezultat.

Un mop pliabil este solutia pentru orice astfel de problema intampinta in procesul zilnic de curatenie, asigurandu-ne de o lustruire perfecta a zonelor greu accesibile, fiind de altfel si foarte usor de depozitat.

I: Importanta lavetei unui mop?

Lavetele de ultima generatie sunt realizate din microfibra si reprezinta componente de baza ale mopurilor, ce dispun de proprietatea de a proteja suprafetele delicate. Acestea amortizeaza puterea de dispersie a aburului in functie de fiecare tip de pardoseala in parte, oferind o siguranta sporita utilizatorilor.

Lavetele sunt lavabile la 60 de grade Celsius si trebuie spalate dupa fiecare intrebuintare. 4 astfel de lavete sunt suficiente pentru a acoperi curatenia zilnica pentru un an.

Author

Dinoiu Ovidiu - Redactor

Dinoiu Ovidiu Absolvent al Facultatii de Economie, specializat in tehnici de marketing si management, cu studii amanuntite in dezvoltarea personala, elaboreaza informatiile produselor si le pune la dispozitia dumneavoastra, inlesnind procesul de intelegere a beneficiilor achizitiilor de orice gen.

Concluzie

Orice gadget care inlesneste procesul de executie si care economiseste timp util in orice domeniu de activitate trebuie luat in considerare ca o investitie pe termen lung.

Cu cat un dispozitiv este mai complex, cu atat functiile si programele puse la dispozitia noastra sunt mai diversificate, fapt ce nu poate decat sa ne bucure. In acest sens a fost intocmita ierarhia de mai sus, care subliniaza in amanunt de ce este important ca orice gospodarie sa detina un mop electric.