Am Cumparat Menu

Amenajarea living-ului cu bucatarie open space

Acasa este locul unde petrecem cea mai mare parte a timpului cu cei dragi, spatiul unde ne simtim in largul nostru, dar si un sanctuar de refacere mentala si energetica. De aceea amenajarea casei sau a apartamentului trebuie sa combine atat criteriile legate de aspectul vizual cat si de acoperire a necesitatilor.

Amenajarea living-ului cu bucatarie open space

In acest articol vom parcurge cu atentie pasii necesari amenajarii zonei de living cu bucatarie open space pentru a ne asigura ca putem beneficia de o atmosfera calda si primitoare si totodata de o utilitate desavarsita.

Ce inseamna living cu bucatarie open space?

In ultimii ani s-a dezvoltat tendinta de a imprumuta cuvinte din alte limbi si la fel se intampla si in cazul de fata. Camera de zi sau sufrageria cum erau cunoscute de parintii sau bunicii nostri au fost inlocuite de cuvantul de provenienta engleza-americana living, iar termenul de bucatarie open space se refera la lipsa delimitarii dintre camera de zi si bucatarie printr-un perete, usa sau orice poate acoperi spatiul liber dintre cele doua. Pentru a descrie acest tip de interior se mai pot folosi expresii precum living open space sau pur si simplu open space.

Amenajarea zonei de bucatarie open space

Inca de la stadiul de constructie trebuie sa consultam un specialist in vederea proiectului pentru mobila de bucatarie pentru a fi siguri de existenta prizelor in locurile in care acestea vor fi necesare, deoarece in cele mai multe cazuri ele sunt insuficiente. Acesta ne va sfatui si in ceea ce priveste materialul din care mobilierul va fi executat intrucat alegerea unuia necorespunzator poate duce in scurt timp la exfoliere sau degradare.

Pentru bucataria noastra am folosit ca material MDF vopsit alb si am avut nevoie de 7 prize pentru a acoperi accesul electrocasnicelor la energia electrica. Electrocasnicele sunt incorporate in mobila pentru un aspect modern si ofera utilitate la cele mai noi standarde. Am optat pentru o combina frigorifica no frost, un cuptor electric, o plita electrica si o hota decorativa de mare putere care este considerata cea mai buna hota pentru open space.

Dupa cum se poate observa in poze am folosit lavabil cauciucat galben, deoarece se spala foarte usor si rezista cu succes in timp. Pe langa pretul care il recomanda in detrimentul faiantei sau a sticlei sablate care poate atinge sume destul de ridicate, acesta ofera prin culoarea sa o stare de bine, de liniste.

Nu putine sunt momentele cand gatitul poate deveni o activitate de recreatie si asta nu poate fi posibil fara confortul mediului in care ne desfasuram activitatea.

Am considerat necesar pentru acest apartament open space o masa de bucatarie in locul unui bar, fiind mult mai potrivita pentru o familie care are nevoie de mai mult spatiu atunci cand serveste masa.

Decorul plin de rafinament duce la inveselirea camerei prin asortarea nuantelor de galben regasite in lucrurile marunte. Aceasta combinatie aduce o eleganta aparte si totodata ofera un ambient relaxant si linistitor.

Amenajarea zonei de living open space

Lipsa spatiului de depozitare este de cele mai multe ori o problema la apartamentele mici, de aceea trebuie sa asiguram inca de la inceput un loc bine definit, destinat unui mobilier incapator cu utilitati multiple. In sensul acesta am proiectat un dressing din MDF vopsit, extrem de spatios, in nuante deschise care adauga un plus de personalitate locuintei.

In fata acestuia, la o distanta de aproximativ un metru o canapea spatioasa, confortabila si eleganta completeaza perfect design-ul incaperii.

Televiziorul, o alta piesa nelipsita oricarui living, se regaseste pe peretele opus dressing-ului, in fata canapelei, asezat pe un mobilier efectuat la comanda, din acelasi MDF vopsit alb precum in zona bucatariei, pentru a pastra un echilibru vizual pe intreaga suprafata.

Restul pieselor, precum masuta de cafea, draperiile, perdelele sau alte accesorii trebuie sa fie asortate neaparat cu restul elementelor din interior. Astfel draperiile au aceleasi culori ca ale canapelei si dressing-ului, masuta de cafea pastreaza albul de baza, iar covoarele sunt de un gri asemanator celui al canapelei.

Pentru a pastra ideea de galben din zona bucatariei si in living, am ales o patura de decor care este asezata pe canapea. Se pot folosi deasemenea si alte accesorii precum lumanari parfumate, flori artificiale, sau diverse accesorii care se asorteaza perfect.

Se cunoaste faptul ca lumina interioara poate schimba aspectul incaperii si poate influenta starea de spirit a celor ce locuiesc acolo. Pe partea de open space living am folosit atat lumina calda cat si rece pentru a obtine o lumina neutra, distribuita uniform pe toata suprafata. Conferind un grad ridicat de confort aceasta se imbina perfect in peisaj fara sa schimbe culorile atunci cand este folosita.

Acest mod nou de amenajare cu bucatarie si living open space vine la pachet atat cu beneficii dar si cu cateva neplaceri in cazul in care nu sunt respectate anumite reguli.

Avantaje

  • Petrecem mai mult timp cu persoanele dragi chiar si atunci cand gatim.
  • Beneficiem de mai multa lumina naturala.
  • Vom putea supraveghea copiii mai bine.
  • Aducem incaperii un aer elegant si modern.
  • In cazul acelor bucatarii open space mici lipsa peretelui despartitor va da o nota de aerisire, de spatiu in plus.

Dezavantaje

  • Mirosul de mancare ajunge cu usurinta in living. Acest lucru poate fi impiedicat cu ajutorul unei hote de mare putere.
  • Bucataria necesita o curatenie desavarsita pe tot parcursul zilei fiind permantent vizibila din living.

In functie de necesitati putem opta pentru acest mod de amenajare care este predominant in ultimii ani printre preferintele tuturor. Daca ajungem la concluzia ca suntem atrasi de diverse modele de bucatarii open space cu living avem la dispozitie in mediul online tot mai multe idei de amenajari de acest fel.

Autor

Dinoiu Ovidiu - Redactor

Dinoiu Ovidiu Absolvent al Facultatii de Economie, specializat in tehnici de marketing si management, cu studii amanuntite in dezvoltarea personala, elaboreaza informatiile produselor si le pune la dispozitia dumneavoastra, inlesnind procesul de intelegere a beneficiilor achizitiilor de orice gen.