Sa fii in ton cu vremurile presupune, printre altele, inclusiv sa te adaptezi la limbajul “cool”. E super sa fii bine, cum la fel de bine e sa fii super-bine! Ce ne facem insa cand credem ca suntem mega-bine si chiar hiper-bine, dar, in realitatea, suntem…hipertensivi?! Ei, aici incep problemele, pe care trebuie sa le tratam cu maxima responsabilitate, iar asta nu mai tine de limbaj sau de alte zorzoane. Este momentul in care, daca nu avem deja un tensiometru, e musai sa cautam unul. Unul..si bun.
Cel mai bun tensiometru este dispozitivul proiectat sa masoare cu mare precizie tensiunea arteriala, indiferent de numarul verificarilor facute.
Pentru oamenii cu hipertensiune arteriala, tensiometrul este un element esential, un izvor de liniste. Putine sunt casele din care lipseste tensiometrul. Inainte de a cauta cardiacul in carul cu fan, ar fi minunat sa gasim cel mai bun tensiometru. Una e sa prevenim, si cu totul altceva e sa ajungem sa spunem ca “e prea tarziu”. Ironia sortii face ca, uneori, in spatele ignorantei si a falsei sanatati, se ascund zorii unei afectiuni arteriale.
Dintre cutumele cu importanta covarsitoare pentru viata noastra, una se detaseaza in castigatoare: sa punem sanatatea pe primul loc!
Cu ani in urma, hipertensiunea era intalnita mai cu seama la persoanele in varsta. Azi, din nefericire, nimeni nu mai face parte din asa-zisa categorie de varsta privilegiata sau scutita de banuieli. Iar hipertensiunea arteriala este favorizata de stres, obezitate, dieta nesanatoasa si lipsa miscarii, adica odiosul si blamabilul sedentarism.
Un tensiometru performant ne poate salva viata. Fapt pentru care toti cei care sufera de hipertensiune arteriala trebuie sa aiba un tensiometru acasa.
Daca nu ai cunostinte medicale, intocmirea listei cu cele mai bune tensiometre ar putea fi o corvoada. Nu insa si daca parcurgem acest articol cu recomandari legate inclusiv de criteriile de selectie pe care trebuie sa le avem in vedere cand ne alegem tensiometrul.
Tensiometrele se impart in doua mari categorii: manuale si electronice.
Tensiometrele manuale sunt folosite cu precadere in spitale si clinici, si ofera o precizie mai mare a valorii tensiunii arteriale masurate.
Mult mai usor de folosit de catre noi, “mirenii”, sunt tensiometrele electronice.
Ridicam bratul, toti cei care suntem interesati de o lista de propuneri din care sa putem alege cel mai bun tensiometru!
Perfect Medical-PM 02 este un aparat de masurat tensiunea pentru brat. Este un tensiometru care ne ofera o acuratete a rezultatelor suficient de mare ca sa-i acordam increderea noastra.
In general, cele mai bune tensiometre de brat sunt considerate si cele mai precise. Oricat de previzibili am fi, iti spunem ca se fixeaza pe portiunea de brat dintre cot si umar.
Ca la orice tensiometru digital, camera de presiune se umfla automat.
Spre deosebire de modelele pentru incheietura, tensiometrele pentru brat sunt ceva mai voluminoase, insa acesta nu e catusi de putin un impediment sau un dezavantaj.
Perfect Medical-PM 02 este un tensiometru care “se prinde” repede daca ai probleme cu aritmia, semnaland ca atare.
Daca timp de 3 minute il ignoram, se inchide automat.
Joaca perfect rolul unui tensiometru cu pulsoximetru, pentru ca PM 02 masoara pulsul automat.
Are simbol special pentru detectarea batailor neregulate ale inimii. E bine ca are aceasta dotare, dar si mai bine ar fi sa nu ajungem sa ne “bucuram” de aceasta facilitate!
Perfect Medical-PM 02 este generos: ofera posibilitatea de a face media ultimelor 3 masuratori. Ca sa nu ne pripim si sa nu cadem prada emotiilor si a primelor porniri.
La fel de interesanta este si functia gratie careia tensiometrul ne atentioneaza in cazul in care-l utilizam in mod eronat.
Afisajul electronic cu caractere mari inlatura riscul de a vedea filmul, inainte de a citi corect cartea! Usor de citit, lesne de inteles si cu atat mai usor sa ne ferim de interpretari defectuoase.
Avantaje
Dezavantaje
Tanjind la cele spuse de expertii nostri in domeniu despre cele mai bune tensiometre mecanice, ne consideram datori sa prezentam una dintre vedete. Asemeni celorlalte personaje, Little Doctor LD 91joaca rolul salvatorului. Nu stim daca i se poate spune “Bruce Willis-ul” tensiometrelor, dar sigur este unul dintre cele mai bune tensiometre.
Little Doctor LD 91 e suficient de popular si de apreciat ca sa vorbim despre el la superlativ. Este un tensiometru clasic profesional, ergonomic si rezistent.
Lunga sa viata este si ea un exemplu despre cum se construiesc lucrurile valoroase, trainice si folositoare.
Little Doctor LD 91 are stetoscop inclus. Este proiectat sa masoare tensiunea arteriala folosind metoda Korotkov. Prin ascultarea tonurilor Korotkov cu stetoscopul si prin citirea valorilor de pe manometru. Este prietenos cu toate mediile de lucru. Altfel spus, tensiometrul Little Doctor LD 91poate fi utilizat atat in clinici si spitale, cat si acasa.
Ca sa intelegem si mai abitir cat de rezistent este acest tensiometru, ar fi de ajuns sa spunem ca este folosit, cu succes, in serviciul de ambulanta si, in general, in serviciile de salvare si-n situatii de urgenta. Adica in mediile si situatiile in care delicatetea lipseste, nu insa si precizia tensiometrului. Este validat clinic.
Avantaje
Dezavantaje
Daca ne orientam atentia spre a achizitiona unul dintre cele mai bune tensiometre pentru acasa sau unul dintre cele mai bune tensiometre de brat, ar trebui sa privim spre M300, cu incredere.
Acest tensiometru complet automat ne ofera o modalitate usoara de masurare a tensiunii arteriale.
Aidoma tensiometrelor Omron, acest tensiometru (M300) este dotat cu tehnologia Intellisense, care asigura precizia masuratorii.
Este compact, complet automat si functioneaza pe principiul de masurare oscilometric. Mai mult decat termenii acestia tehnici, tensiometrul M300 masoara tensiunea arteriala si pulsul simplu si rapid. Calitati de care se bucura, in general, cele mai bune tensiometre de pe piata. Este validat clinic.
Avantaje
Dezavantaje
Este Sanitas SBC15 considerat un tensiometru ieftin?! Din fericire, e mai mult decat atat. Acest model de tensiometru este prevazut cu o manseta potrivita incheieturilor cu circumferinta cuprinsa intre 14 si 19,5 cm.
Permite salvarea a pana la 60 de valori individuale pentru doi utilizatori si este simplu de folosit.
Pentru buna noastra stare de spirit, la nivel vizual, tensiometrul ne trimite cu gandul la momentul in care probam o…bratara!
Acest model de tensiometru de incheietura functioneaza doar cu baterii. Nu te lasa inima sa nu-l iei! Faptul ca are indicator de aritmie e mai mult decat un bonus. Este un avantaj evident.
Avantaje
Dezavantaje
Faptul ca ne indreptam atentia din ce in ce mai des catre ideea de a cumpara un tensiometru online, ne stimuleaza si mai tare in a ne informa despre randamentul si calitatile acestuia?! Exceptie de la regula nu face nici ideea de a achizitiona un tensiometru de antebrat!
U80EH afiseaza pulsul, presiunea sistolica si diastolica, prin metoda oscilometrica.
Daca ar avea gura sa vorbeasca, mai mult ca sigur ca s-ar lauda cu precizia sa. Si nu credem ca “i-ar da mana cuiva” sa-l contrazica.
Este complet automat si prietenos. Usor de folosit. Ecranul mare ne ofera comoditate in citirea rezultatelor.
U80EH are un indicator care ne semnaleaza aritmia. Este un tensiometru inteligent, in sensul ca, după 2 minute după ultima apasare a oricarui buton, se opreste. Scopul este evident si consacrat: prelungirea vietii bateriilor.
Tensiometrul U80EH are un total de 180 de memorii, ideal pentru monitorizarea persoanelor care isi masoara tensiunea arteriala zilnic. Rezultatele masuratorilor pot fi configurate si memorate pentru doi utilizatori.
Avantaje
Dezavantaje
Pana sa facem cunostinta cu cel mai bun tensiometru, e musai sa constentizam ca hipertensiunea este o boala. Ba chiar una perversa si periculoasa. I se mai spune “boala muta”, și nu este un eufemism pe care sa-l tratam cu blandete sau superficialitate.
Din nefericire, putem fi hipertensivi, fara sa stim si este necesar sa cautam rapid metode de scadere a tensiunii arteriale.
Iata de ce prezenta unui tensiometru in viata noastra este aproape obligatorie. Cel mai bun tensiometru este cel care ne intinde o mana de ajutor. Noi trebuie doar să-i întoarcem gestul, cu deplina convingere ca este un gest facut…cu toata inima.
Hipertensiunea arteriala pare ca nici nu exista. Pana în ziua in care curiozitatea ne mana sa ne masuram tensiunea, cu ajutorul unui tensiometru. Ideal este sa-l folosim pe cel mai bun. Iar cel mai bun tensiometru este dispozitivul care masoara presiunea sistolica si diastolica, precum si pulsul.
Tensiunea arteriala este un reper important si o caracteristica fundamentala pentru evaluarea starii de sanatate. Iar daca activitatea de masurare a hipertensiunii arteriale face deja parte din viata ta, inseamna ca stii bine cat de important este un tensiometru pentru monitorizarea zilnica a afectiunii.
Tensiunea arteriala este inregistrata si reprezentata prin doua numere. Primul numar, și cel mai mare, reprezinta tensiunea arteriala sistolica (SYS) si masoara presiunea in artere atunci cand inima se contracta.
Exista doua tipuri de tensiometre acceptate si acreditate în Europa: tensiometre aneroid și tensiometre digitale.
Cel mai precis este tensiometrul aneroid, format din manseta, manometru, para si burduf din cauciuc.
Pana sa facem cunostinta cu cel mai bun tensiometru, e musai sa constentizam ca hipertensiunea este o boala. Ba chiar una perversa si periculoasa. I se mai spune “boala muta”, și nu este un eufemism pe care sa-l tratam cu blandete sau superficialitate.
Din nefericire, putem fi hipertensivi, fara sa stim si este necesar sa cautam rapid metode de scadere a tensiunii arteriale.
Iata de ce prezenta unui tensiometru in viata noastra este aproape obligatorie. Cel mai bun tensiometru este cel care ne intinde o mana de ajutor. Noi trebuie doar să-i întoarcem gestul, cu deplina convingere ca este un gest facut…cu toata inima.