Logo - Am Cumparat

Cel mai bun filtru de apa in 2024

Produs Metoda filtrare Capacitate filtrare Numar trepte filtrare Pret
Filtru de apa KLCAQUA No.1 HYBRID, 6 stadii de filtrare cu alcalinizare de 0.01 microni, statie de ultrafiltrare Filtru de apa KLCAQUA Metoda filtrare: Ultrafiltrare Capacitate filtrare: 8000 litri Numar trepte filtrare: 6 Vezi Pret
Purificator apa osmoza cu computer si pompa in 7 trepte cu remineralizare si ridicator ph cmpro7 ph Purificator apa osmoza cmpro7 Metoda filtrare: Osmoza inversa Capacitate filtrare: 3000 litri Numar trepte filtrare: 7 Vezi Pret
Filtru apa potabila 3M Aqua-Pure Complete, 4000 litri, Carbon Block Argintat (carbune activ bacteriostatic, 4000 litri capacitate purificator) Filtru apa potabila 3M Aqua-Pure Complete Metoda filtrare: Carbune activ Capacitate filtrare: 4000 litri Numar trepte filtrare: 3 Vezi Pret
Purificator de apa Pureal PR1, conectare la retea, 436x341x115 mm Purificator de apa Pureal PR1 Metoda filtrare: Ultrafiltrare Capacitate filtrare: 3650 litri Numar trepte filtrare: 6 Vezi Pret
Cana filtranta Marella Starter Pack 2.4 L MAXTRA+ , alba cu 3 filtre incluse Cana filtranta Marella Starter Pack Metoda filtrare: Carbune activ Capacitate filtrare: 150 litri Numar trepte filtrare: 4 Vezi Pret

Apa este o necesitate absoluta pentru intretinerea vietii. Reprezinta aproximativ 60% din corpul nostru si este implicata in toate functiile esentiale ale corpului, de la reglarea temperaturii pana la eliminarea toxinelor si protejarea tesuturilor, a articulatiilor, precum si a maduvei spinarii.

Apa joaca un rol critic in desfasurarea mai multor reactii chimice ale organismului. In lipsa apei, parti ale corpului, cum ar fi pielea, nu ar avea forma si plenitudinea corespunzatoare. Specialistii, medicii si nutritionistii insista pentru consumul zilnic de apa, raportat la greutatea corporala. Practic, ni se recomanda sa bem cel putin 2 litri de apa pe zi, pentru a asigura corpului cantitatea necesara.

Ce ne facem insa atunci cand calitatea apei este indoielnica, iar zvonurile despre PH-ul (potentialul de hidrogen) scazut sau nivelul crescut de deuteriu al diferitelor sortimente de pe piata sunt tot mai frecvente?

Utilitatea unui filtru de apa este foarte importanta. Beneficiile utilizarii unui astfel de dispozitiv sunt nepretuite, tinand cont de riscul ridicat asociat cu apa impura, generat de factorii poluanti existenti, de schimbarile climatice, dar si de cresterea populatiei pe glob.

Cu toate ca apa de la robinet, care este menita sa fie sigura pentru baut, poate fi daunatoare pe termen lung, deoarece contaminantii afecteaza calitatea generala a apei. In plus, impuritatile fizice, chimice si microbiologice din diferite surse de apa fac apa si mai nesigura pentru consum, motiv pentru care expertii nostri recomanda utilizarea unui filtru de apa potabila, din diversitatea de produse prezentate pe larg in continutul articolului.

Cel mai bun filtru de apa este sistemul ce asigura obtinerea apei de calitate, prin inlaturarea sedimentelor si substantelor nocive, mentinand PH-ul alcalin.

Cum sanatatea primeaza, achizitionarea unui filtru de apa sau a unui purificator de apa devine, practic, o actiune involuntara, care trebuie executata nu inainte de a consulta principalele caracteristici ale unui dispozitiv de filtrare.

 • Tipul dispozitivului (filtru de apa, statie de filtrare, cana filtranta)
 • Metoda de filtrare (ultrafiltrare, osmoza, carbune activ)
 • Numarul treptelor de filtrare
 • Capacitatea de filtrare
 • Materialele de fabricare
 • Dimensiunea
 • Greutatea

Conform particularitatilor de mai sus, specialistii nostri au testat si ierarhizat cele mai bune filtre de apa, subliniind beneficiile generate de existenta unui astfel de sistem in propria locuinta:

Top Cele mai bune filtre de apa in 2024

De indata ce ne-am decis pentru achizitia unui sistem de filtrare a apei, este imperativ sa ne orientam catre un mecanism ce "curata", efectiv, apa potabila, transformand-o intr-o apa vie, proaspata si, mare atentie, alcalina.

Filtrul de apa nu trebuie sa afecteze nivelul PH-ului (potential de hidrogen), consemnand ca cel mai bun nivel de alcalinitate al apei este cuprins intre 7 si 8. Pe masura ce nivelul scade sub punctul 7, apa devine acida. De exemplu, apa minerala, care nu este recomandata, decat periodic. Pentru consum zilnic trebuie sa bem apa plata.

Deasemenea, prin filtrare, apa nu trebuie sa piarda din minerale si nici sa-i fie schimbate proprietatile. Tot ce trebuie sa execute un filtru de apa pentru robinet este de elimine impuritatile, calcarul, clorul, nitritii si nitratii, actiune prin intermediul careia obtinem ceea ce putem numi cea mai buna apa pentru consum.

Toate aceste particularitati enumerate mai sus au fost inglobate cu succes intr un dispozitiv laudat a fi cel mai bun filtru de apa. Cu ajutorul unui sistem hibrid, de unde si numele KLCAQUA No.1 HYBRID, apa dispune de doua iesiri. Prima iesire, prin care apa curge catre ultimul filtru si de unde practic, bem ceea ce rezulta in urma filtrarii, si o a doua iesire, a carei metode de “autocuratare” poate fi efectuata saptamanal de catre utilizator, in scopul eliminarii impuritatilor si substantelor daunatoare retinute in filtre.

Chiar daca timpul se masoara in secunde, minute, ore, saptamani, luni sau ani, in cazul de fata vom jongla putin cu estimarea longevitatii filtrelor. Durata de viata a acestora este de 8000 de litri! Raportand aceasta cantitate de apa la 2 ani (aproximativ 730 de zile) rezulta aproximativ 11 litri de apa de baut, zilnic, cantitate ce poate fi utilizata si pentru prepararea mancarurilor, a fresh-urilor, cafelelor, ceaiurilor etc.

Nu trebuie decat sa ne dorim acest filtru de apa montat sub chiuveta si, cat am clipi, il putem avea. Nu are o valoare de piata care sa ne sperie, ba din contra. Daca facem un calcul rapid, la 4 litri de apa cumparati de o familie, zilnic, la pretul de 6 lei, am avea un cost anual cu mult mai mare decat pretul filtrului.

Design-ul modern si materialele de fabricatie de calitate superioara il claseaza, fara doar si poate, printre cele mai bune filtre de apa concepute de tehnologia moderna.

Avantaje

 • Nu afecteaza nivelul PH-ului apei
 • Nu schimba proprietatile apei, pastrandu-i sarurile si mineralele necesare organismului uman
 • Asigura apei un nivel optim de alcalinitate
 • Elimina impuritatile, calcarul, clorul, nitritii si nitratii
 • Dispune de sistem hibrid
 • Prezinta functia de autocuratare
 • Capacitate de filtrare de 8000 de litri
 • 6 trepte de filtrare
 • Design modern
 • Materiale de fabricatie de calitate superioara

Dezavantaje

 • Metoda de “autocuratare” trebuie efectuata saptamanal

Cel mai bun purificator de apa testat si analizat de tehnicienii nostri si-a facut cu succes loc in ierarhia sistemelor de filtrare a apei. Prin intermediul acestuia obtinem, ceea ce specialistii numesc, apa pura.

Modernul filtru de apa cu osmoza inversa elimina pana la 99% din impuritatile organice si anorganice si sarurile minerale, demineralizand total lichidul vietii pana se obtine apa pura. Toate aceste rezultate sunt posibile multumita existentei membranei osmotice.

Ultimul filtru are sarcina de a remineraliza lichidul, redandu-i mineralele naturale de care organismul nostru are mai mare nevoie.

Bazat pe 7 trepte de filtrare, acest purificator filtreaza particulele grosiere, precum cele de praf, noroi, rugina, indepartand orice urma de miros, calcar sau clor. Apa rezultata resimte imbunatatiri substantiale, atingand un nivel optim de alcalinitate cuprins intre 7,2 si 8. Metalele grele, nitratii si nitritii, orice tip de sedimente, microbii sau bacteriile sunt inlaturate in exterior, nicidecum nu sunt retinute in interiorul filtrelor.

Ni se intampla, adesea, sa simtim un miros ciudat atunci cand bem apa potabila nefiltrata, ceea ce nu este deloc un lucru imbucurator, mai ales ca in acele momente patrund in corpul nostru suficient de multe substante nocive corpului. Apa filtrata cu filtru de carbon, pus la dispozitie de acest sistem, inlatura orice iz neplacut al lichidului, tocmai prin prisma eliminarii cauzei aparitiei acestuia.

Modern, bazat pe sisteme compacte si facil de instalat si fara a necesita consum de energie, purificatorul cu osmoza dotat cu computer este cotat ca cel mai bun sistem de filtrare a apei de la robinet.

Computerul incorporat joaca rolul de interfata care afiseaza masurarea solidelor dizolvate, avertizarea pentru schimbare a filtrelor, si care permite executarea spalarii automate a membranei osmotice.

Avantaje

 • Se comporta ca o statie de filtrare ultramoderna
 • Filtru cu osmoza inversa
 • 7 trepte de filtrare
 • Capacitate de filtrare de 3000 de litri
 • Elimina sedimente, calcar, clor si orice fel de impuritati si mirosuri
 • Demineralizeaza pana se obtine apa pura
 • Filtru pentru remineralizare
 • Alcalinizeaza apa pana la un PH cuprins intre 7,2 si 8
 • Materiale de calitate superioara
 • Nu polueaza

Dezavantaje

 • Poate parea putin prea scump

Chiar daca nu este un sistem scump, modelul "Aqua-Pure" este cotat drept cel mai bun filtru de apa potabila. Usor de instalat sub chiuveta, mascat de usa mobilierului in care este incorporat, acest dispozitiv se dovedeste a fi cel mai popular in randul utilizatorilor.

Pe langa faptul ca este accesibil, ne garanteaza o sumedenie de avantaje care au efect direct asupra sanatatii noastre. Multumita tehnologiei avansate cu carbune activ, filtreaza un numar mare de substante nocive ce dauneaza in timp organismului. Lent, dar sigur. Putem enumera aici inlaturarea clorului din apa, a sedimentelor de orice fel, a compusilor chimici sau a plumbului.

Are proprietatea de a pastra intacte proprietatile benefice ale apei si aici facem referire la concentratia de magneziu si potasiu, la nivelul PH-ului apei si la mineralele atat de benefice sanatatii noastre.

Capacitatea de filtrare este de 4000 de litri, suficient cat sa poata acoperi necesarul de apa timp de un an, in cazul unei familii cu 4 persoane.

Un astfel de filtru de apa ne simplifica enorm de mult situatia, tinand cont ca, odata achizitionat, ne va scuti de caratul zilnic al baxurilor cu apa, ba mai mult, ne permite sa utilizam in alte scopuri locul destinat, odinioara, sticlelor cu apa.

Este un dispozitiv certificat la cel mai inalt standard FDA in ce priveste materialele folosite, fapt ce-l propulseaza printre produsele favorite din aceasta gama.

Avantaje

 • Materiale de calitate superioara, atestate si certificate
 • Tehnologie avansata cu carbune activ
 • Filtreaza un numar mare de substante nocive
 • Pastreaza intacte proprietatile benefice ale apei
 • Asigura apei PH-ul optim
 • Capacitate de filtrare de 4000 de litri
 • Usor de instalat

Dezavantaje

 • Debitul de apa necesita putina rabdare

Daca raportam costurile anuale alocate cumpararii sticlelor cu apa de la magazin la cat costa un filtru de apa, obtinem un singur rezultat. Trebuie sa achizitionam un purificator de apa veritabil. Nu numai pentru suma de bani economisita, ci si pentru nenumaratele beneficiile pe care gadget-ul ni le pune la dispozitie.

Se poate racorda direct la reteaua de apa, fiind extrem de usor de montat. Dispune de 6 trepte de filtrare si de 3 filtre propriu-zise. Primul, realizat din carbon, are proprietatea de a inlatura rugina si sedimentele din apa. La un consum mediu de 5 litri pe zi, filtrul necesita inlocuire la fiecare 7-8 luni de zile. Cel de-al doilea filtru, multumita nanotehnologiei, elimina cu precizie de lunetist un procent colosal de 99,9% din bacteriile, stafilococii si metalele grele din apa potabila. Se inlocuieste o data la 2 ani de zile in cazul aceluiasi consum mediu, de 5 litri pe zi. Cel de-al treilea filtru are rolul final de a inlatura clorul din apa, pastrand in acelasi timp proprietatile benefice ale apei si oferind acesteia savoarea si aspectul cristalin. Trebuie schimbat la aceeasi perioada de timp ca in cazul celui de-al doilea.

Este cel mai bun sistem de filtrare a apei care are, in acelasi timp, si un design modern. Detine o estetica aparte, putand fi asortat oricarei culori a blatului de bucatarie. Valoarea de piata denota intrutotul calitatea superioara a produsului, care nu demineralizeaza lichidul vietii, mentinandu-i nivelul optim de alcalinitate.

Purificatorul este insotit de piesele aditionale, necesare functionarii, precum robinet si furtun.

Avantaje

 • Poate fi racordat direct la reteaua de apa
 • Usor de montat
 • 6 trepte de filtrare
 • Dispune de 3 filtre
 • Inlatura rugina, sedimente, clor, bacterii, stafilococi, metale grele
 • Nu deminerealizeaza apa
 • Mentine PH-ul optim
 • Desing modern
 • Vine la pachet cu furtun si robinet

Dezavantaje

 • Pretul poate fi considerat prea mare

Chiar daca, inca, nu ne permitem un filtru pentru apa de baut, specialistii in domeniu au gasit solutia si pentru bugetele cu capacitate redusa de achizitie.

Este vorba de cana filtranta Marella Starter, un motiv de bucurie pentru cei care opteaza pentru o modalitate practica si eficienta de obtinere a apei de calitate, fara calcar, clor sau alte impuritati.

Tot ce trebuie sa facem periodic este sa inlocuim cartusele filtrante, pentru a mentine procesul de filtrare la standarde inalte. Cana dispune de un sistem de avertizare, situat pe capac, pentru a ne anunta cand trebuie sa schimbam cartusul. Acesta se inlocuieste, de regula, la fiecare 4 saptamani sau la 150 de litri de apa filtrata.

Capacitatea totala a canii este de 2,4 litri, din care 1,4 litri apa filtrata. Multumita dimensiunii poate fi depozitata pe usa frigiderului, de unde fiecare membru al familiei se poate servi ori de cate ori are nevoie.

Pastreaza proprietatile benefice ale apei, atat de necesare organismului, mentine un PH alcalin, redandu-i savoarea si aspectul cristalin.

Accesibila oricarui buzunar, cana filtranta a devenit o solutie imediata pentru majoritatea familiilor, care au decis sa nu mai care, zilnic, sticle de apa de la magazin.

Avantaje

 • Practica si eficienta
 • Indeparteaza calcarul, clorul si impuritatile
 • Capacitate totala de 2,4 litri, dintre care 1,5 litri apa filtrata
 • Dimensiuni reduse
 • Aspect placut
 • Pastreaza proprietatile apei
 • Dispune de sistem de avertizare

Dezavantaje

 • Cartusele trebuie schimbate la fiecare 4 luni sau la 150 litri de apa filtrata

Intrebari si raspunsuri

Care este cel mai bun filtru de apa?

Cel mai bun filtru de apa trebuie considerat prin prisma necesitatilor pe care o familie le are. In functie de numarul de persoane din locuinta stabilim necesarul zilnic de apa, prin urmare putem deduce care este cel mai potrivit filtru de apa in functie de capacitatea sa de filtrare.

E important sa alegem un filtru de apa care, in urma inlaturarii sedimentelor si substantelor nocive, nu modifica starea de alcalinitate a apei. Cu cat apa este mai acida, cu atat este mai nepotrivita organismului.

Si nu in ultimul rand, bugetul este cel care consfinteste ideea celui mai bun sistem de filtrare a apei. Coreland necesitatile familiei, in acest sens, cu bugetul disponibil pe care-l putem aloca acestei cheltuieli, avem posibilitatea de a trage concluziile optime in vederea filtrului de apa mult dorit.

Apa filtrata este mai buna pentru sanatate?

Desigur. Studii recente facute pe compozitia apei potabile au evidentiat suficient de multe motive pentru a recurge la filtrarea apei. Sedimente de calcar, clor, rugina sau alte substante nocive organismului sunt prezente tot mai des in apa de la robinet, lucru deloc imbucurator.

Chiar daca apa este insipida, nu de putine ori am sesizat un gust ciudat in ceea ce o priveste. Acesta este, strict, rezultatul rezidurilor existente in lichidul vietii.

Ce este osmoza inversa?

Osmoza inversa reprezinta procedeul care are la baza eliminarea completa a tuturor impuritatilor, atat organice, cat si anorganice, demineralizarea totala a apei, pana se obtine apa pura.

La majoritatea sistemelor de filtrare care au la baza osmoza inversa, exista un filtru care are sarcina de a remineraliza lichidul, in scopul de ai reda toate mineralele necesare corpului nostru.

Concluzie

Daca ne pasa cu adevarat de sanatate, trebuie sa cunoastem a elimina cauzele, si nu efectele. In ceea ce priveste apa nefiltrata, prea putine persoane cunosc impactul pe care-l poate avea aceasta asupra organismului, pe termen lung.

Apa nefiltrata poate dauna functiei de filtrare a toxinelor din sange, executata de rinichi. Atata timp cat in corpul nostru ajung particule nocive, precum calcar, rugina, clor sau multe alte substante daunatoare, intreg organismul are de suferit.

Asa cum avem nevoie de un filtru de cautare pentru a gasi cel mai bun filtru de apa, la fel si apa potabila are nevoie de cel mai bun dispozitiv de filtrare pentru a ajunge cea mai buna apa.

Autor

Dinoiu Ovidiu Daniel

Dinoiu Ovidiu Daniel

Scriitor

Facebook

Absolvent al Facultatii de Economie, specializat in tehnici de marketing si management, cu studii amanuntite in dezvoltarea personala, elaboreaza informatiile produselor si le pune la dispozitia dumneavoastra, inlesnind procesul de intelegere a beneficiilor achizitiilor de orice gen.

Echipa de experti amcumparat.ro contribuie intr-o proportie covarsitoare la furnizarea de informatii exacte, dobandite in urma testarii a zeci de produse saptamanal.