Am Cumparat Menu

Cel mai bun smartwatch

Cel mai bun smartwatch sau ceasul inteligent este un dispozitiv portabil conceput pentru a fi purtat pe incheietura mainii. Un astfel de ceas inteligent, asemenea smartphone-urilor, utilizeaza ecranele tactile, oferind aplicatii si inregistrand adesea ritmul cardiac si alte semne vitale.

Modelele Apple Watch precum si alte brand-uri importante au determinat mai multi consumatori sa aprecieze utilitatea de a purta un mini computer pe incheietura mainii. In plus, ceasurile inteligente de specialitate pentru activitati in aer liber completeaza adesea alte dispozitive, mai voluminoase, intr-un set simplist de instrumente destinate unui aventurier.

Cele mai bune smartwatch-uri ofera o suita de caracteristici standard. Afiseaza notificari pentru a ne avertiza despre evenimente sau activitati importante, gestioneaza redarea media atunci cand ascultam muzica, fiind util pentru a schimba volumul si piesele, localizeaza prezenta noastra cu ajutorul unui GPS incorporat, punandu-ne la dispozitie baterii cu o autonomie de pana la 48 de ore.

Sunt extraordinar de utile persoanelor active, care practica sport cu preponderenta precum alergare, inot sau scufundari, drumetii montane cu bicicleta sau aerobic.
Astfel, atunci cand achizitionam un smartwatch, trebuie sa punctam si sa avem in vedere cateva aspecte precum:

  • Utilitatea aplicatiilor puse la dispozitie
  • Rezistenta la apa
  • Autonomia bateriei
  • Posibilitatea de a monitoriza pulsul in timpul activitatilor sportive sau in momente de repaus
  • Design-ul si lejeritatea la purtare
  • Materialele din care este confectionat
  • Facilitatea utilizarii meniului

In acest sens am realizat un top al celor mai cautate si recomandate smartwatch-uri de la diferite brand-uri de success.

Cel mai bun smartwatch

Seria Huawei Watch GT exploreaza intotdeauna limitele duratei de viata a bateriei smartwatch-ului. Cu cipul portabil auto-dezvoltat Huawei Kirin A1, design dual-chip si tehnologie inteligenta de economisire a energiei, produsul ne serveste zi si noapte pana la 2 saptamani.

Cu un diametru de 46 mm si un aspect extrem de placut, smartwatch-ul prezinta si alte functii integrate precum Bluetooth, posibilitatea de redare a muzicii, supravegherea calitatii somnului si a antrenamentelor fizice, monitorizarea ritmului cardiac sau a functiei GPS. Materialele din care este conceput sunt extrem de rezistente la zgarieturi, ceea ce reprezinta un avantaj solid pentru devoratorii de drumetii.

Prima chestie inedita este ca smartwatch-ul Huawei permite monitorizarea stresului cu ajutorul unui senzor optic pentru ritm cardiac, oferind sfaturi pentru imbunatatirea starii de sanatate. Totodata putem primi instructiuni necesare pe ecran in ceea ce priveste programul de respiratie si relaxare, afland rezultatele pe afisaj, imediat ce exercitiul se incheie.

Varietatea exercitiilor fizice precum alergarea, ciclismul sau drumetiile pe munte este supravegheata intotdeauna cu exactitate utilizand senzori incorporati, precum accelerometrul si gyroscop-ul.

Calitatea somnului poate fi si ea imbunatatita cu ajutorul recomandarilor aplicatiei Tru Sleep, care urmareste atent diferitele tipuri de odihna, aici avand ca exemple somnul profund, somnul usor sau somnul agitat.

Suntem intotdeauna anuntati prin notificari cu vibratii in cazul mesajelor, apelurilor, email-urilor sau evenimentelor salvate in calendar. De altfel, putem opta pentru a fi respinse sau blocate in functie de dorintele noastre.

Lista de redare a melodiilor din telefon poate fi controlata de smartwatch cand exista conexiune Bluetooth, sincronizand-o dupa bunul plac. Totodata ajustarea volumului poate fi facuta prin intermediul aceleiasi aplicatii a ceasului smartwatch Huawei.

Avantaje

  • Foarte usor si foarte placut la purtare
  • Autonomie a bateriei de pana la 2 saptamani
  • Monitorizare impecabila a pulsului, a somnului si a nivelului de stres.
  • Poate fi folosit ca hands free
  • Materialele de foarte buna calitate, curea de silicon moale, fina si comoda
  • Ecran mare si luminos
  • Permite redarea melodiilor din telefon cu ajutorul conexiunii Bluetooth
  • Emite notificari cu vibratii in cazul mesajelor, apelurilor sau evenimentelor salvate in calendar

Dezavantaje

  • Selectie a afisajului destul de limitata

Concluzie

Treptele evolutiei ne indruma spre o era a gadget-urilor, fie ca vorbim despre o bratara fitness sau un smartwatch. Unele dintre functii sunt comune pentru cele doua referinte, insa perceput la scara larga, smartwatch-ul vine in plus cu o sumedenie de  aplicatii si avantaje, scopurile sale fiind si altele in afara de monitorizare puls, nivel de stres sau calitate a somnului.

Intrebari Frecvente

I: La ce ne foloseste smartwatch-ul?

Aceasta intrebare are un raspuns care va demonta miturile conform carora aceste articole au fost inventate pentru a propaga doar consumul. Iata ca, de-a lungul istoriei acestor gadgeturi, s-a demonstrat ca sunt foarte utile persoanelor in timpul anumitor sedinte de birou pentru a citi elegant si subtil anumite mesaje, fara a atrage atentia.

De altfel, soferii care vorbesc in trafic cu ajutorul acestor smartwatch-uri sunt foarte recunoscatori tehnologiei, evitand astfel purtatul castilor sau cautatul telefonului in timpul sofatului.

O alta categorie de persoane ajutate de acest articol sunt sportivii, carora munca le-a fost simplificata enorm, folosind ceasul pentru o monitorizare atenta a distantei parcurse, a pulsului si a calitatii antrenamentului.

I: Care este cel mai bun smartwatch?

Cel mai bun smartwatch este acela care ne satisfice intrutotul cerintele. Aici pot interveni motivele pentru care cineva achizitioneaza un astfel de produs, argumente care sunt multe la numar si pot diferi de la persoana la persoana.

Intotdeauna trebuie sa tinem cont ca atunci cand avem de optat intre doua smartwatch-uri, relativ cu aceleasi calitati si functii, dar preturi diferite, este important sa aflam motivul pentru care unul dintre cele doua este mai scump. Fara indoiala, cel cu pret mai ridicat va avea si alte atuuri de care este bine sa luam seama inainte de achizitie.

I: Ce autonomie a bateriei recomanda un smartwatch?

Majoritatea smartwatch-urilor dispun de o autonomie a bateriei cuprinsa intre 2 si 5 zile, rare fiind exceptiile. Chiar si acest aspect difera de la un utilizator la altul in functie de timpul petrecut alocat folosirii ceasului, dar si numarului de aplicatii deschise simultan.

In prealabil, putem trage cu ochiul asupra autonomiei bateriei unui telefon, smartwatch-ul fiind pe aceeasi lungime de unda.

Author

Dinoiu Ovidiu - Redactor

Dinoiu Ovidiu Absolvent al Facultatii de Economie, specializat in tehnici de marketing si management, cu studii amanuntite in dezvoltarea personala, elaboreaza informatiile produselor si le pune la dispozitia dumneavoastra, inlesnind procesul de intelegere a beneficiilor achizitiilor de orice gen.

Concluzie

Treptele evolutiei ne indruma spre o era a gadget-urilor, fie ca vorbim despre o bratara fitness sau un smartwatch. Unele dintre functii sunt comune pentru cele doua referinte, insa perceput la scara larga, smartwatch-ul vine in plus cu o sumedenie de  aplicatii si avantaje, scopurile sale fiind si altele in afara de monitorizare puls, nivel de stres sau calitate a somnului.